Στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα ο Κασσελάκης: Δεν έλαβα ξεκάθαρες απαντήσεις για τον θάνατο του αλλοδαπού κρατούμενου

Στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα ο Κασσελάκης: Δεν έλαβα ξεκάθαρες απαντήσεις για τον θάνατο του αλλοδαπού κρατούμενου

Έχω πραγματικά πολλές απορίες για το τι συνέβη εδώ - Πρέπει να εξετάσουμε το πώς η αστυνομία θα ανασυγκροτηθεί ώστε να υπάρχει πολύ μεγαλύτερη διαφάνεια ανέφερε μετά την επίσκεψή του

6320984
Το ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα επισκέφτηκε την Παρασκευή το απόγευμα ο Στέφανος Κασσελάκης ο οποίος ζήτησε να ενημερωθεί για τις συνθήκες θανάτου του Μοχάμεντ Καμραν Ασίκ.

Ο Στέφανος Κασσελάκης μετά την επίσκεψη του στο ΑΤ δήλωσε: «Δεν θεωρώ ότι έλαβα ξεκάθαρες απαντήσεις για το πως αυτός ο αποθανών συνάνθρωπός μας έφυγε από εδώ το πρωί του συμβάντος.



Κλείσιμο
Χρειαζόμαστε πολύ περισσότερη διαφάνεια και εύχομαι να μας τη δώσει σύντομα η έρευνα που διενεργείται. Όλοι οι συμπολίτες μας και όλοι οι συνάνθρωποί μας ανεξάρτητα από την υπηκοότητά τους, είναι ισότιμοι στον κόσμο τον οποίο ζούμε.

Και πρέπει να σεβόμαστε την ανθρώπινη ζωή με τον ίδιο τρόπο πάντα. Είτε πρόκειται για μετανάστη είτε πρόκειται για Έλληνα πολίτη, είτε πρόκειται για γυναίκα είτε πρόκειται για άντρα.

Έχω πραγματικά πολλές απορίες για το τι συνέβη εδώ. Αυτό ανήκει σε ένα ευρύτερο πλαίσιο το οποίο πρέπει να εξετάσουμε για το πώς η αστυνομία πρέπει να ανασυγκροτηθεί ώστε να υπάρχει πολύ μεγαλύτερη διαφάνεια και εμπιστοσύνη μεταξύ των πολιτών και της διοίκησης της αστυνομίας για το τι ακριβώς συμβαίνει μέσα σε αυτούς τους χώρους.

Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει κάποιος σε ένα κρατητήριο μόνος του και να φεύγει πεθαμένος από αστυνομικό τμήμα της Ελλάδας του 2024.

Θα πρέπει να υπάρχει διαφάνεια και υλικό και μεγαλύτερος έλεγχος για το τι ακριβώς γίνεται μέσα στα αστυνομικά τμήματα. Είναι σωστό αυτό για να χτιστεί μια σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ των πολιτών και της αστυνομικής ηγεσίας και των αστυνομικών.

Η ασφάλεια είναι ένα δικαίωμα που πρέπει να έχει ο κάθε Έλληνας πολίτης και ασφαλώς ο οποιοσδήποτε πολίτης σε αυτή τη χώρα».

Ειδήσεις σήμερα:

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης