Σπέτσες: Στο Μαξίμου η δήμαρχος του νησιού - Συζήτηση για τα προβλήματα υποδομών του

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, εξετάστηκαν σημαντικά θέματα που αφορούν τις υποδομές του νησιού, όπως είναι η διαχείριση των λυμάτων και των απορριμμάτων και η ύδρευση

Κατόπιν αιτήματος της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών και της Δημάρχου Σπετσών, και στο πλαίσιο του σχεδιασμού για την αναβάθμιση των υποδομών του Δήμου Σπετσών και την ανάπλαση των εγκαταστάσεων της ΑΚΣΣ, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας υπό τον συντονισμό του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Γιώργου Μυλωνάκη και του Γενικού Γραμματέα του Πρωθυπουργού κ. Στέλιου Κουτνατζή.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Νίκος Χαρδαλιάς, με τους συνεργάτες του, ο Πρόεδρος της ΑΚΣΣ καθηγητής κ. Ιωάννης Αίσωπος και το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΚΣΣ κ. Αλέξανδρος Αθανασίου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, εξετάστηκαν σημαντικά θέματα που αφορούν τις υποδομές του νησιού, όπως είναι η διαχείριση των λυμάτων και των απορριμμάτων και η ύδρευση. Συζητήθηκαν επίσης και τα επόμενα βήματα προς την πράσινη μετάβαση του νησιού, που αποτελεί βασικό στόχο της νέας δημοτικής αρχής.

Ο  Περιφερειάρχης ανέπτυξε τις δυνατότητες που έχει η περιφέρεια και εκδήλωσε την πρόθεσή του η Περιφέρεια Αττικής να σταθεί αρωγός στο Δήμο Σπετσών για να υλοποιηθούν τα έργα βασικών υποδομών που εκκρεμούν πολλά χρόνια. Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε από τον κ. Χαρδαλιά και στο έργο αποκατάστασης και ολοκλήρωσης της ιστορικής οικίας Ανάργυρου, ενός σημαντικού πολιτιστικού και ιστορικού μνημείου για τις Σπέτσες.

Η Δήμαρχος Σπετσών, κα Ευγενία Φραγγιά, ευχαρίστησε θερμά όλους τους παριστάμενους για τη θετική ανταπόκριση στα αιτήματα του Δήμου Σπετσών και εξέφρασε την ικανοποίησή της για την πολύ εποικοδομητική συνάντηση.

«Η αντιμετώπιση των χρόνιων προβλημάτων των υποδομών και η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών μας αποτελεί προτεραιότητα για τη δημοτική αρχή. Η αγαστή συνεργασία με την Πολιτεία και την Περιφέρεια είναι θεμελιώδης για την επιτυχία των κοινών μας στόχων και την προώθηση έργων ζωτικής σημασίας για τη βιώσιμη ανάπτυξη των Σπετσών. Δεσμευόμαστε να εργαστούμε σκληρά, από κοινού με την ΑΚΣΣ, τους δημότες μας και τους συνεργάτες μας, για την υλοποίηση αυτών των έργων που θα διασφαλίσουν ένα καλύτερο μέλλον για το νησί μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.


Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης: Το ότι συζητάμε με τον Ερντογάν, δεν σημαίνει ότι συμφωνούμε - Μεγάλο ενδιαφέρον διεθνών επενδυτών για Ελλάδα

Η στιγμή που απογειώνονται τα ισραηλινά μαχητικά για να σκοτώσουν τον Νασράλα - Τι είναι οι βόμβες «bunker buster» που έριξαν


«Το ευχαριστήθηκα... και καλά της κάναμε» - Σοκάρουν οι διάλογοι για τον ξυλοδαρμό της 14χρονης στη Γλυφάδα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr