Eκλογές στο ΠΑΣΟΚ: Μάχη για «4» - Ποιος πάει με ποιον στον β' γύρο, αναμένεται προσέλευση ρεκόρ

Eκλογές στο ΠΑΣΟΚ: Μάχη για «4» - Ποιος πάει με ποιον στον β' γύρο, αναμένεται προσέλευση ρεκόρ

Oλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για το ζευγάρι του τελικού στο ΠΑΣΟΚ μετά την τηλεμαχία που έδωσε πόντους σε Γερουλάνο και Διαμαντοπούλου και την πρώτη γεύση από τις συμμαχίες του β’γύρου - Η συμμετοχή θα κρίνει την εκλογή

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
pasok-1
Σε ανοιχτό πόλεμο εξελίσσεται η μάχη για την εκλογή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, καθώς τέσσερις από τους έξι υποψήφιους παίζουν τα ρέστα τους για να περάσουν στη θέση του μονομάχου στον δεύτερο γύρο. Μπορεί στα περισσότερα γκάλοπ να καταγράφεται προβάδισμα του Νίκου Ανδρουλάκη, ωστόσο όλοι οι συνυποψήφιοί του υπενθυμίζουν ότι πριν από τις εσωκομματικές του 2021 οι δημοσκοπήσεις έβγαζαν Λοβέρδο, ο οποίος τελικά ήρθε τρίτος.

Με μια πρώτη «ανάγνωση» της κατάστασης στην... εμπόλεμη ζώνη συγκρούονται κυρίως οι «στρατοί» του Νίκου Ανδρουλάκη και του Χάρη Δούκα, αλλά μετά το ντιμπέιτ το τοπίο έγινε ακόμα πιο θολό: ο Χάρης Δούκας, ο Παύλος Γερουλάνος και η Αννα Διαμαντοπούλου επιδιώκουν να είναι παρόντες στον δεύτερο γύρο απέναντι στον Νίκο Ανδρουλάκη, αλλά οι κυλιόμενες δημοσκοπήσεις των τελευταίων 24ώρων αφήνουν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα σχετικά με το ζευγάρι που θα πάει στον τελικό της 13ης Οκτωβρίου, καθώς και οι 4 συγκεντρώνουν σημαντικές πιθανότητες να κερδίσουν το εισιτήριο. Mόνο οι στοιχηματικές εταιρείες εξακολουθούν να θεωρούν φαβορί τους Ανδρουλάκη και Δούκα και αουτσάιντερ τον Γερουλάνο και τη Διαμαντοπούλου, αλλά όχι πολύ μακριά από τους δύο πρώτους.

Από την άλλη πλευρά, η ατμόσφαιρα στο ΠΑΣΟΚ γίνεται όλο και πιο βαριά όσο πλησιάζουμε στην 6η Οκτωβρίου. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Χάρης Δούκας δήλωσε ότι αντιμετωπίζει επιχείρηση «δολοφονίας χαρακτήρα» από στελέχη που πρόσκεινται στον Νίκο Ανδρουλάκη.

Κλειδί η συμμετοχή

Ο πιο σημαντικός «άγνωστος Χ» της αναμέτρησης είναι η συμμετοχή. Στην τελευταία εσωκομματική εκλογή, τον Δεκέμβριο του 2021, εκείνοι που πήγαν στις κάλπες είχαν φτάσει τους 270.000, αλλά πλέον ο πήχης έχει ανέβει ψηλότερα: οι αντίπαλοι του Νίκου Ανδρουλάκη μιλούν ακόμα και για τον στόχο των 400.000 ψηφοφόρων, κάτι που αν συμβεί θα αλλάξει κατά πολύ την ανθρωπογεωγραφία των μελών και των φίλων του κόμματος.

Κλείσιμο
Δύο είναι οι υποψήφιοι που προσδοκούν την ψήφο πολιτών που δεν είχαν ψηφίσει ΠΑΣΟΚ ούτε στις εθνικές εκλογές, ούτε στις ευρωεκλογές: ο Χάρης Δούκας που επενδύει με μία αριστερόστροφη ρητορική σε ψήφους από τα αριστερά και η Αννα Διαμαντοπούλου που ποντάρει με τις προγραμματικού χαρακτήρα δημόσιες εμφανίσεις της σε ψήφους από το Κέντρο και την Κεντροδεξιά. Επομένως, μία μεγάλη αύξηση της συμμετοχής θα μπορούσε να ανατρέψει τους δημοσκοπικούς συσχετισμούς, μια και όσοι είχαν στηρίξει τον Νίκο Ανδρουλάκη περιλαμβάνονται στη «δεξαμενή» του 2021.
pasok-6
Χάρης Δούκας

pasok-5
Αννα Διαμαντοπούλου

Σημειώνεται ότι και οι δύο τσαλακώθηκαν στο ντιμπέιτ: ο μεν δήμαρχος Αθηναίων για τον άτσαλο τρόπο με τον οποίο επιχείρησε να εκφράσει μία «ανδρεοπαπανδρεϊκή» γραμμή στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, η δε πρώην Επίτροπος λόγω της ομαδικής επίθεσης που δέχθηκε για την απουσία της από τα κομματικά δρώμενα μετά τις εκλογές του 2012.

Αντίθετα, ο Παύλος Γερουλάνος πρακτικά δεν αντιμετώπισε αντίπαλα βέλη στο ντιμπέιτ, το αντίθετο, τόσο η Αννα Διαμαντοπούλου όσο και ο Χάρης Δούκας επιχείρησαν να τον προσεγγίσουν, χωρίς αποτέλεσμα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο μοναδικός βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Α’ Αθήνας αρνήθηκε να υποστηρίξει ακόμα και το αίτημα Δούκα να δοθεί στην κυκλοφορία η Βασιλίσσης Ολγας, που ήταν από τις κύριες προεκλογικές του υποσχέσεις.
pasok-3
Παύλος Γερουλάνος

Μάλιστα -και αυτό είναι ένα κοινό μήνυμα από όλες τις δημοσκοπήσεις- ο πρώην υπουργός Πολιτισμού εμφανίζεται να είναι ο υποψήφιος που συσπειρώνει πολύ σημαντικές δυνάμεις σε έναν ενδεχόμενο β’ γύρο απέναντι στον Νίκο Ανδρουλάκη, ενώ τόσο η Διαμαντοπούλου όσο και ο Δούκας προκαλούν αντισυσπειρώσεις, τουλάχιστον στο κοινό που δηλώνει ότι θα πάει στις κάλπες του ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα, είναι ενδιαφέρον το γεγονός -και δείχνει ότι κάθε ενδεχόμενο είναι ανοιχτό στην εσωκομματική εκλογή- ότι σε κάποιες από τις τελευταίες μετρήσεις ο κ. Γερουλάνος μετριέται μεν χαμηλά για τον πρώτο γύρο, αλλά εμφανίζεται νικητής στον δεύτερο με αντίπαλο τον Νίκο Ανδρουλάκη!

Υπαινιγμοί και συμμαχίες

Σε κάθε περίπτωση, το κλίμα στο ΠΑΣΟΚ επιβαρύνθηκε αρκετά μετά την τηλεμαχία. Χαρακτηριστικές είναι οι κόντρες και οι δηλητηριώδεις υπαινιγμοί στο Διαδίκτυο. «Ολοι εναντίον όλων, αυτό γίνεται αυτή τη στιγμή», λένε στελέχη και από τα 4 στρατόπεδα και προσθέτουν ότι οι βασικοί υποψήφιοι έχουν κάθε λόγο να σταθμίσουν από τώρα τη δυναμική της Νάντιας Γιαννακοπούλου και του Μιχάλη Κατρίνη εν όψει της τελικής αναμέτρησης της 13ης Οκτωβρίου.

Το σίγουρο είναι ότι το ντιμπέιτ στην ΕΡΤ λειτούργησε ως κύρια πρόβα για την κορυφαία αναμέτρηση της προσεχούς Κυριακής, παρότι τα επιτελεία ασπάζονται την άποψη των ειδικών που λέει ότι η τηλεμαχία υποψηφίων συνήθως επιβεβαιώνει τη δυναμική τους και το ρεύμα που μπορούν να δημιουργήσουν γύρω τους στην τελική ευθεία.

Στην πρόσφατη τηλεμαχία δεν ξεχώρισε μία υποψηφιότητα, καθώς δεν υπήρξε κάποιος προφανής νικητής. Ωστόσο οι «διαγωνιζόμενοι» αναγκάστηκαν να ανοίξουν περισσότερο τα χαρτιά τους και να φανερώσουν τις ενδεχόμενες συμμαχίες μεταξύ του πρώτου και δεύτερου γύρου. Ο Νίκος Ανδρουλάκης στόχευσε ξεκάθαρα τον Χάρη Δούκα, αφού με τη φράση «δεν είναι Μιτεράν και ευτυχώς ούτε Ερντογάν» επιχείρησε να «σκοτώσει» τη φιλοδοξία του «ευνοούμενου», όπως αποκάλεσε τον δήμαρχο Αθηναίων.

Εχοντας το δημοσκοπικό προβάδισμα από τις αρχές Σεπτεμβρίου, ο κ. Ανδρουλάκης γύρισε την Ελλάδα κατηγορώντας τους συνυποψηφίους του ότι έσπευσαν να του καταλογίσουν το κακό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών τη στιγμή που τρεις από αυτούς -Δούκας, Γερουλάνος και Γιαννακοπούλου- δρουν στην Αττική, όπου το κόμμα έμεινε σε μονοψήφια ποσοστά, ενώ στη γενέτειρά του, την Κρήτη, πρώτευσε σε τρεις από τους τέσσερις νομούς.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επιχείρησε να πείσει το ακροατήριό του ότι είναι δικό του επίτευγμα η ανανέωση στο ΠΑΣΟΚ και ότι μοίρασε ευκαιρίες σε στελέχη που σε ελάχιστο χρόνο βγήκαν να τον αμφισβητήσουν. «Στον έναν υποψήφιο αρχηγό είχα δώσει το Ταμείο Ανάκαμψης, το σημαντικότερο εργαλείο αντιπολίτευσης», είπε αναφερόμενος στον Παύλο Γερουλάνο, που τον όρισε τομεάρχη Οικονομίας. «Ο άλλος υποψήφιος ήταν πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας», συνέχισε «δείχνοντας» τον Μιχάλη Κατρίνη. «Ο τρίτος, με δική μου παρότρυνση, έγινε δήμαρχος Αθηναίων», επέμεινε μιλώντας για τον Χάρη Δούκα και την πολιτική τους σχέση που έχει μπει στον πάγο από την επομένη των ευρωεκλογών. Για την Αννα Διαμαντοπούλου θύμισε ότι κλήθηκε στο συνέδριο το 2022 σε ειδικό τραπέζι διαλόγου για τη στέγαση, το «αγαπημένο» θέμα του κ. Ανδρουλάκη.
pasok-2
Νίκος Ανδρουλάκης

Για τη Νάντια Γιαννακοπούλου οι αναφορές του είναι κάτι παραπάνω από αιχμηρές και οι γέφυρες ουσιαστικής επικοινωνίας κομμένες από την προεκλογική περίοδο, αφού διαφώνησε ανοιχτά με τη γραμμή του κόμματος σχετικά με τα μη κρατικά ΑΕΙ και την επιστολική ψήφο. Εχει αφήσει ανοιχτές γέφυρες και αν ναι, με ποιους υποψήφιους για τον δεύτερο γύρο ο κ. Ανδρουλάκης;

Με δεδομένο το προβάδισμα σε όλα τα γκάλοπ, ο κ. Ανδρουλάκης δεν μπορεί παρά να εξετάζει από τώρα τις πιθανές συμμαχίες με στόχο την επανεκλογή του. Το επιτελείο του ξεκινά τα σενάρια καταρχάς με την πρόβλεψη ότι είναι πιθανότερο να μονομαχήσει με τον Χάρη Δούκα παρά με τον Παύλο Γερουλάνο ή την Αννα Διαμαντοπούλου. Στελέχη που τον γνωρίζουν καλά δηλώνουν ότι είναι πολύ πιθανό να ζήσουν στο ΠΑΣΟΚ το απόλυτο ντέρμπι και μια άγρια κόντρα μεταξύ των δύο.

Οι δε κομματικοί φίλοι του υπενθυμίζουν επιπλέον ότι «ο Ανδρουλάκης είναι από τους πιο σκληρούς παίκτες στις εσωκομματικές μάχες». Επισημαίνουν ακόμη ότι ενώ βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο στη θυελλώδη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου μετά τις ευρωεκλογές, όπου βρέθηκαν να τον πυροβολούν οι περισσότεροι, εκείνος κατάφερε να οργανώσει αθόρυβα αλλά γρήγορα την αντεπίθεση, με τον ισχυρισμό δε ότι εκείνος προκάλεσε την εκλογή από τη βάση. Ως εκ τούτου, οι υποστηρικτές του προβλέπουν ότι θα επικρατήσει στο τέλος στη μάχη με τον κ. Δούκα, ο οποίος αν δεν περάσει στον δεύτερο γύρο αποκλείεται να στηρίξει τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Τα γκάλοπ που έδιναν από την πρώτη στιγμή το προβάδισμα στον Νίκο Ανδρουλάκη εμπόδισαν το επιτελείο του να συζητήσει σενάρια περί πιθανότητας μη παρουσίας του στον β’ γύρο. Σε κάθε περίπτωση, αν συμβεί κάτι τέτοιο, ο Ανδρουλάκης δεν πρόκειται να στηρίξει τον Δούκα.

Τεχνητή πόλωση

Με τον Παύλο Γερουλάνο ο κ. Ανδρουλάκης μπορεί να βρει πεδίο συνεννόησης; Η αλήθεια είναι ότι οι τόνοι ανέβηκαν μεταξύ των δύο πλευρών στην τηλεμαχία. Ωστόσο, δεν ήταν όμως μόνο μία φορά που οι κύριοι Ανδρουλάκης και Γερουλάνος χρησιμοποίησαν την ίδια γλώσσα βάζοντας απέναντι τον Χάρη Δούκα. Πρόσφατη ήταν η αναφορά τους στην «τεχνητή πόλωση» την οποία απέδωσαν στην πλευρά Δούκα, όταν ο δήμαρχος Αθηναίων «είδε» συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη στο Διαδίκτυο «σε μια ακραία εργολαβία δολοφονίας χαρακτήρα».

Ο Παύλος Γερουλάνος πάντως «συμμάχησε» με αφορμή το ίδιο θέμα και με την Αννα Διαμαντοπούλου, η οποία έκανε έκκληση να πέσουν οι τόνοι με τη δηκτική φράση, κυρίως προς τον κ. Δούκα, «σύντροφοι, προσέξτε να μην κολλήσουμε ΣΥΡΙΖΑ». Ο κ. Γερουλάνος δηλώνει παντού την πεποίθησή του ότι θα νικήσει στη μάχη και ότι δεν πρόκειται να μπει σε κουβέντες για κάθε άλλο σενάριο.

Ομως έμπειρα στελέχη διαπιστώνουν ότι εφόσον χάσει, θα είναι πιο «εύκολο» να κινηθεί υπέρ του κ. Ανδρουλάκη: έχει δηλώσει ότι ο επόμενος πρόεδρος πρέπει να είναι βουλευτής και έχει υπογραμμίσει ότι ο αρχηγός πρέπει να είναι «αποκλειστικής απασχόλησης».

Οπως πιο εύκολα μπορεί να κινηθεί ένα κομμάτι ψηφοφόρων από τον Γερουλάνο στον Ανδρουλάκη, έτσι μπορεί να φύγει προς την ίδια κατεύθυνση στον δεύτερο γύρο και από την Αννα Διαμαντοπούλου, αν η πρώην Επίτροπος δεν εξασφαλίσει το εισιτήριο για τον τελικό και αντίπαλος του Ανδρουλάκη είναι ο Δούκας. Η Νάντια Γιαννακοπούλου είναι δεδομένο ότι θα πάει απέναντι στον Ανδρουλάκη, ενώ ο Μιχάλης Κατρίνης θα «ακούσει» πρώτα το ισχυρό παπανδρεϊκό στοιχείο στη δυτική Ελλάδα που τον στηρίζει, πράγμα που καθιστά ισχυρές τις πιθανότητες να στραφούν προς τον δήμαρχο Αθηναίων.
pasok-7
Μιχάλης Κατρίνης

Ο κ. Κατρίνης βέβαια ξεκαθάρισε στον κ. Δούκα ότι «δυο καρπούζια σε μια μασχάλη δεν χωράνε», εννοώντας ότι το σχετικό μοντέλο δεν πιστεύει ότι θα συμβάλει στην άνοδο του ΠΑΣΟΚ, πράγμα που σημαίνει ότι αν τελικά επικρατήσει ο δήμαρχος στην εσωκομματική εκλογή, εκείνος θα τον πιέζει να παραιτηθεί από τον Δήμο Αθηναίων.

Ο Χάρης Δούκας, φιλοδοξώντας να φτάσει ως μονομάχος στον δεύτερο γύρο, εξετάζει μέσω του επιτελείου του κάθε χαραμάδα συνεννόησης με άλλες πλευρές. Οι πιο αισιόδοξοι του επιτελείου του πιστεύουν ότι στο δίλημμα Ανδρουλάκης ή Δούκας, θα «αποκολληθούν» από το μπλοκ του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ εφόσον πειστούν ότι θα χάσει την κούρσα. Εκτιμούν μάλιστα ότι η προοπτική του «άλματος» και όχι της «στασιμότητας» θα προσελκύσει δυνάμεις και από την κυρία Διαμαντοπούλου αλλά και από τη Νάντια Γιαννακοπούλου στον β’ γύρο. Ο κ. Δούκας πάντως δεν έχει ακόμη «ορατό» σύμμαχο, πέραν της βουλευτή του Δυτικού Τομέα της Β’ Αθήνας, λόγω της σκληρής αντιπαράθεσής της με τον Νίκο Ανδρουλάκη.
pasok-4
Νάντια Γιαννακοπούλου

«Πολυσυλλεκτικότητα»

Αν περάσει στον δεύτερο γύρο (με Ανδρουλάκη) η Αννα Διαμαντοπούλου, θα αυξηθούν οι άγνωστοι Χ στην εξίσωση. Η πρώην Επίτροπος και υπουργός έχει ισχυρότερο προφίλ σε ό,τι αφορά την εμπειρία και την κυβερνησιμότητα, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η υποψηφιότητά της αποκτά και δυνατές συνδέσεις με κομματικούς ανά την Ελλάδα. Στην Κρήτη, στη γενέτειρα του Ανδρουλάκη, εξεπλάγησαν από τη συμμετοχή του κόσμου οι διοργανωτές της εκδήλωσής της, ενώ στη Βόρεια Ελλάδα έχει καταφέρει να αξιοποιήσει τα διαχρονικά δίκτυα επαφών της. Η κυρία Διαμαντοπούλου αναμένει «πολύχρωμη» στήριξη στον δεύτερο γύρο , δηλαδή ψήφους και από τις άλλες πέντε δεξαμενές. Δεν έχει «σπάσει» τις γέφυρες με καμία πλευρά, ακόμη και όταν αναγκάζεται να απαντά στα πυρά που δέχεται.

Ο Παύλος Γερουλάνος αισθάνεται ότι μπαίνει στην τελική ευθεία με ισχυρό momentum. Συνεργάτες του επισημαίνουν ότι ήταν πολύ θετική η παρουσία του στο ντιμπέιτ, όπου ο κόσμος είχε τη δυνατότητα να κρίνει και να συγκρίνει όλους τους υποψηφίους και ότι αυτό που κρατά για τη συνέχεια είναι το δίλημμα που έθεσε ο ίδιος κατά τη διάρκεια της τηλεμαχίας: «Στις 6 Οκτωβρίου κάνουμε επιλογή νίκης ή ήττας; Επιλέγουμε ΠΑΣΟΚ με προοπτική νίκης ή ΠΑΣΟΚ με ταβάνι μικρού κόμματος;». Σκοπεύει να επιμείνει ακόμα περισσότερο στην εξειδίκευση των πολιτικών του προτάσεων σε εξειδικευμένα κοινά, ενώ το επιτελείο του οργανώνει στοχευμένες δράσεις στελεχών που τον στηρίζουν στις γειτονιές της Αττικής (λαϊκές αγορές και λέσχες φιλίας) και προετοιμάζει την κεντρική συγκέντρωση της Αθήνας, την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου, στην Παλιά Βουλή (19.00).

Ετερη και εξίσου κεντρική προτεραιότητά του είναι να μη μείνει αμέτοχος «στη χωρίς νόημα τεχνητή σύγκρουση των Ανδρουλάκη - Δούκα». Επιδίωξή του είναι να εμφανιστεί ως ο εγγυητής της ενότητας την επόμενη μέρα και ως ο υποψήφιος αρχηγός που παραμένει προσηλωμένος στα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας και στις πιθανές λύσεις. Στο προφίλ της ήρεμης δύναμης θα βασιστεί για τη διεκδίκηση συμμαχιών στον δεύτερο γύρο, εφόσον είναι ένας από τους δύο νικητές της πρώτης Κυριακής. «Είναι πολυσυλλεκτικός», εκτιμά στέλεχος που τον στηρίζει και προσθέτει ότι ο λόγος του αγγίζει από τον αριστερό μέχρι τον κεντροδεξιό ψηφοφόρο, ενώ ο ίδιος δεν έφυγε ποτέ από το ΠΑΣΟΚ.

Σε κάθε περίπτωση, τα περί συμμαχιών για τον β’ γύρο σηκώνουν πολλή συζήτηση, καθώς παραδοσιακά στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ οι ψηφοφόροι των υποψηφίων που αποκλείονται από τον δεύτερο γύρο απέχουν σε μεγάλο ποσοστό, πράγμα που διευκολύνει την επικράτηση όποιου προηγηθεί στον πρώτο γύρο της αναμέτρησης. Αυτό συνέβη τόσο στην εκλογή του 2017 -είχε επικρατήσει η αείμνηστη Φώφη Γεννηματά- όσο και στην εκλογή του 2021, οπότε είχε επικρατήσει ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο πόλεμος για τις κάλπες

Μέχρι να καταλήξουν στο «διά ταύτα» ακούστηκαν πολλές φορές «γαλλικά» στα πέριξ του γραφείου όπου συνεδρίαζε η Επιτροπή Δεοντολογίας του ΠΑΣΟΚ με αρμοδιότητα την οργάνωση των εσωκομματικών εκλογών. Ουκ ολίγες φορές οι εκπρόσωποι Ανδρουλάκη και Δούκα μπλέχτηκαν σε «κοκορομαχίες» για το πού θα στηθούν κάλπες.

Με έντονο τρόπο αντέδρασε πάντως και η πλευρά Διαμαντοπούλου απέναντι στους ανδρουλακικούς της αίθουσας, κατηγορώντας τους ότι επιχειρούν να μειώσουν τον αριθμό των καλπών στην Αττική και στα άλλα μεγάλα αστικά κέντρα και να τις αυξήσουν εκεί όπου ο νυν πρόεδρος διατηρεί ισχυρές δυνάμεις. Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα που επικαλείται στέλεχος και αφορά ένα ορεινό χωριό του Μυλοποτάμου, με 110 κατοίκους, την Κράνα. Εκεί -επιμένει- ήθελε το σύστημα Ανδρουλάκη, με πρωτοστάτη τον βουλευτή Ρεθύμνου Μανόλη Χνάρη, να στήσει κάλπη αντί να βάλει μία παραπάνω στο αστικό Ηράκλειο και Ρέθυμνο.

Το αυτό διαπίστωσε και στην Ανατολική Αττική, όπου εκλέγεται εις εκ των βασικών της ομάδας Δούκα, ο Μανώλης Χριστοδουλάκης. Κόπηκαν -λένε- την τελευταία στιγμή τα εκλογικά τμήματα σε Πικέρμι, Βαρνάβα και στον Κόκκινο Μύλο στο Μενίδι. Αλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι στη συνεδρίαση που έγινε την επομένη του debate άναψαν για τα καλά τα αίματα στην Επιτροπή Δεοντολογίας και παραλίγο -αν δεν παρενέβαιναν οι ψυχραιμότεροι- να τιναχτεί στον αέρα η οργάνωση της διαδικασίας. Ως «αντιμαχόμενες πλευρές» καταγράφηκαν και πάλι οι εκπρόσωποι του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ και του δημάρχου Αθηναίων, σύμφωνα πάντα με φήμες που απλώθηκαν μετά τη συνεδρίαση στα άλλα «πράσινα» γραφεία.


Ειδήσεις σήμερα:

«Είναι σαν άρρωστος, δεν θέλει να πάει σχολείο», λέει ο πατέρας που κατήγγειλε τον βιασμό του 5χρονου γιου του από συνομηλίκους του

Το Ισραήλ «χτύπησε» στο κέντρο της Βηρυτού - Στόχος σπίτι που έμεναν «Αδελφοί Μουσουλμάνοι», τρεις νεκροί

Στην Πτολεμαΐδα το χρυσό δελτίο των 18,6 εκατ. ευρώ στο Τζόκερ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης