Μητσοτάκης: Από σήμερα όσοι διασχίζουν την Κεντρική Ελλάδα θα πληρώνουν μειωμένα διόδια από 2,8 έως 3 ευρώ

Μητσοτάκης: Από σήμερα όσοι διασχίζουν την Κεντρική Ελλάδα θα πληρώνουν μειωμένα διόδια από 2,8 έως 3 ευρώ

Στο τμήμα Μαλιακός-Κλειδί η συνολική επιβάρυνση για τη διέλευση από τους 5 σταθμούς διαμορφώνεται στα €13,7 από €16,5 - Δείτε πίνακα με τις νέες τιμές

arthrou-diodia
Σε ισχύ τίθεται από σήμερα, 1η Οκτωβρίου 2024, η μείωση του αντιτίμου των διοδίων στο τμήμα Μαλιακός – Κλειδί του Αυτοκινητοδρόμου Πάτρα – Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Εύζωνοι (ΠΑΘΕ), όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συγκεκριμένα, όπως  αναφέρει, η συνολική επιβάρυνση για τη διέλευση από τους 5 σταθμούς διαμορφώνεται για το 2024 στα €13,7 από €16,5 που είναι σήμερα, ενώ το 2025 το αντίτιμο θα είναι €14,4 από €17,4 που θα πλήρωνε ένας οδηγός. Ως εκ τούτου, από σήμερα λοιπόν, όσοι διασχίζουν την Κεντρική Ελλάδα, θα πληρώνουν μειωμένα διόδια από 2,8 έως 3 ευρώ.

H ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη

Καλημέρα και καλό μήνα!

Ο Οκτώβριος ξεκινά με ακόμα μια μείωση στις οδικές μεταφορές, αυτή τη φορά με μείωση στα διόδια στο τμήμα Μαλιακός-Κλειδί του Αυτοκινητόδρομου Αιγαίου στην Κεντρική Ελλάδα. Με τη μείωση αυτή, η συνολική επιβάρυνση για τη διέλευση από τους 5 σταθμούς διαμορφώνεται για το 2024 στα €13,7 από €16,5 που είναι σήμερα, ενώ το 2025 το αντίτιμο θα είναι €14,4 από €17,4 που θα πλήρωνε ένας οδηγός αν δεν κάναμε αυτή τη μείωση.

Κλείσιμο
Αυτό έγινε δυνατό γιατί επιλέξαμε το όφελος της αναχρηματοδότησης που εξασφαλίσαμε, να το χρησιμοποιήσουμε μέχρι το τέλος του 2025 υπέρ των συμπολιτών μας, αντί να μεταφέρουμε το ποσό στον κρατικό προϋπολογισμό.

Από σήμερα λοιπόν, όσοι διασχίζουν την Κεντρική Ελλάδα, θα πληρώνουν μειωμένα διόδια από 2,8 έως 3 ευρώ. Θυμίζω ότι από τις 6 Οκτωβρίου, μειώνονται και τα διόδια της Αττικής Οδού, στα €2,5. Στόχος μας είναι να ελαφρύνουμε, όσο μπορούμε, το κόστος μετακινήσεων και αυτήν την πολιτική την υπηρετούμε με συνέπεια.

Καλημέρα και καλό μήνα! Ο Οκτώβριος ξεκινά με ακόμα μια μείωση στις οδικές μεταφορές, αυτή τη φορά με μείωση στα διόδια...

Posted by Kyriakos Mitsotakis on Tuesday, October 1, 2024




Ακολουθεί πίνακας με τις νέες τιμές διοδίων (Πατήστε πάνω για μεγένθυνση):

pinakas-diodia


Ειδήσεις σήμερα:

«Περιορισμένη» η χερσαία εισβολή στον Λίβανο, λέει το Ισραήλ - Μυστήριο για την αντεπίθεση του Ιράν

Ανεξέλεγκτη για τρίτη μέρα η φωτιά στο Ξυλόκαστρο - Νέο μήνυμα από το 112, παραμένει κλειστή η Αθηνών-Πατρών

H εντυπωσιακή γυναίκα που όλοι την περνάνε για WAG, αλλά είναι... μητέρα ποδοσφαιριστή

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης