Παππάς στην ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ: Ιστορικό χρέος η υπεράσπιση της κυβέρνησης Τσίπρα – Αιχμές για τα social media

Παππάς στην ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ: Ιστορικό χρέος η υπεράσπιση της κυβέρνησης Τσίπρα – Αιχμές για τα social media

Ο Νίκος Παππάς έκανε άνοιγμα στις προοδευτικές δυνάμεις - «Η παρουσία μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πρέπει να υποβοηθά το κοινοβουλευτικό μας έργο, να μην το επισκιάζει»

pappas_ko1
Από την κλιματική αλλαγή και τις καταστροφικές πυρκαγιές άρχισε την τοποθέτησή του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ο Πρόεδρός της, Νίκος Παππάς, χαρακτηρίζοντας «στρατηγική επιλογή της ΝΔ να μην επενδύει στην πρόληψη».

Την ώρα της αντιμετώπισης, «αν ζητά, λοιπόν, σεβασμό η κυβέρνηση, εμείς ανταποκρινόμαστε», σημείωσε ο κ. Παππάς, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι «έχουμε ακούσει τον κ. Μητσοτάκη να επαίρεται για προετοιμασία με 4.000 κενές θέσεις στην Πυροσβεστική» και πως «η συζήτηση πρέπει να γίνει εδώ και τώρα» για την Πολιτική Προστασία, μετά και το σχετικό αίτημα που έχει καταθέσει η αξιωματική αντιπολίτευση.

«Είμαστε δύναμη πατριωτική»

Επιμένοντας στα ζητήματα εξωτερικής Πολιτικής, ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ επέμεινε ότι η κυβέρνηση πρέπει να ενημερώσει όλα τα κόμματα για την πορεία και την εξέλιξη των εθνικών θεμάτων, γιατί «έχουν προκύψει εξελίξεις», όπως είπε. Από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, «η Αριστερά δεν θα δώσει λευκή επιταγή σε κανέναν. Είμαστε δύναμη πατριωτική. Είμαστε η κυβέρνηση, που επί υπουργίας Κοτζιά, είχαμε καταφέρει να υπάρχει ηρεμία χωρίς να δαπανούμε μεγάλα ποσά σε εξοπλιστικά προγράμματα» υπενθύμισε ο Νίκος Παππάς, προσθέτοντας ότι «είμαστε η κυβέρνηση που είχαμε καταφέρει να προστατεύουμε τα συμφέροντα της χώρας. Είμαστε η κυβέρνηση που πετύχαμε το διπλωματικό προβάδισμα για την Ελλάδα».

Στον απόηχο της πρόσφατης συνάντησης του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, «είμαστε υπέρ της του συνεχούς διαλόγου με την Τουρκία. Διαχρονικά. Με σαφείς κόκκινες γραμμές όμως έναντι της τουρκικής στρατηγικής κλιμάκωσης και επιθετικής παραβίασης του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου» σημείωσε ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Ειδικά για το Κυπριακό, «απαιτείται η επανεκκίνηση των συνομιλιών» από εκεί, όπου σταμάτησαν, δηλαδή στο Κραν Μοντανά, πρόσθεσε ο Νίκος Παππάς.

Κλείσιμο
Στο πεδίο της οικονομίας, «η προς τα κάτω αναθεώρηση της μεγέθυνσης της οικονομίας για το τρέχον έτος από 2,5% σε 2,2% είναι καθρέφτης των λανθασμένων συνταγών. Είναι μια μεγέθυνση του ΑΕΠ που αφορά λίγους» παρατήρησε ο κ. Παππάς, συμπληρώνοντας ότι «έρχεται η Κυβέρνηση και περνάει κάτω από τον πήχη για τις επενδύσεις που η ίδια είχε θέσει. Θέτει τον πήχη για τις επενδύσεις στον προϋπολογισμό του 2024 (Δεκέμβριος 2023) στο 15,1%. Έρχεται στη συνέχεια και επανατοποθετεί τον πήχη σε πολύ χαμηλότερο επίπεδο στο 6,7% για το 2024 στο σχέδιο του μεσοπρόθεσμου προγράμματος 2023-2028, επαληθεύοντας το αναπτυξιακό της έλλειμα ως προς τις επενδύσεις». Έμαθα σήμερα από πηγές της Κομισιόν ανεπισήμως, ότι η Κομισιόν δεν εμποδίσει σε όποια χώρα θέλει να επιβάλει πλαφόν δήλωσε ο κ. Παππάς, για να συμπληρώσει ότι «η αναιμική αύξηση της απασχόλησης (πρόβλεψη για 1,2% το 2024 και 0,8% το 2025) δεν αποτελεί απάντηση στην ανεργία και στις ανάγκες της κοινωνίας».

«Φρένο» στα social media

Επιπλέον, ο κ. Παππάς έκανε ειδική μνεία στα απανωτά περιστατικά βίας ανηλίκων, αλλά και στο περιστατικό στο Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση, προαναγγέλλοντας σειρά πρωτοβουλιών για την ακρίβεια, με το βλέμμα στραμμένο και προς τις υπόλοιπες προοδευτικές δυνάμεις.

«Δεν διεκδικούμε την μονοκαλλιέργεια και την κατοχύρωση της μίας και μόνης αλήθειας. Τους ακούμε προσεκτικά» δήλωσε, ζητώντας να αποδεικνύουν από κοινού πως υπάρχει κοινός τόπος προοδευτικών λύσεων. Κοιτώντας προς το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ταυτόχρονα, ο Πρόεδρος της ΚΟ του κόμματος ζήτησε «η παρουσία μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πρέπει να υποβοηθά το κοινοβουλευτικό μας έργο. Ούτε να το υποκαθιστά, ούτε πολύ περισσότερο να το επισκιάζει», λέγοντας ότι «η δραστηριότητά μας εντός του κοινοβουλίου μπορεί να είναι ενοποιητική και πολλαπλασιαστική για το χώρο μας».

Σε ιδεολογικό επίπεδο, ο Νίκος Παππάς εγκάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για «ιστορικό αναθεωρητισμό», υπερασπιζόμενος το κυβερνητικό παρελθόν του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. «Είναι πασιφανές ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει ξεδιπλώσει και υλοποιεί μία στρατηγική ιστορικού αναθεωρητισμού σε δύο επίπεδα. Με ένα υποτιθέμενο προοδευτικό - κεντρώο περίβλημα και ενώ έχει ενσωματώσει πρόσωπα και στρατηγικές της ακροδεξιάς του 2000, εργαλειοποιεί και εκλογικεύει τα επιχειρήματα και τα αφηγήματα της άκρα δεξιάς στην Ελλάδα. Επιχειρεί να σβήσει από τη συλλογική μνήμη την περίοδο του μετεμφυλιακού κράτους και της χούντας, της πολιτικής ανωμαλίας που πολλοί αγωνιστές αλλά κυρίως η Δημοκρατία μας πλήρωσαν. Στόχος, προφανώς, να ξεπλυθεί η ακροδεξιά και οι ιστορικές ευθύνες της», εξήγησε από μέρους του ο Νίκος Παππάς.

«Την ίδια στρατηγική επιλογή εφαρμόζει ο κ. Μητσοτάκης και για την περίοδο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Θέλει να σβήσει από τη συλλογική μνήμη τις κεντρικές, κορυφαίες, ιστορικές ευθύνες της Ν.Δ. από την πρόσφατη ιστορία. Δεν θέλει να θυμόμαστε ότι το 2010 είχαμε τυπική χρεοκοπία και ότι μέχρι το 2015 χάσαμε το 25% του ΑΕΠ. Θέλει να θυμόμαστε ένα εξάμηνο, λέει, του 2015. Και κάνει μία συστηματική προσπάθεια αντιστροφής της πραγματικότητας όπου οι υπεύθυνοι της χρεοκοπίας εγκαλούν την παράταξη που κατάφερε να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια και να τη βγάλει με την κοινωνία όρθια. Και ενώ δεν είχε τη δυνατότητα των χρηματοδοτικών εργαλείων και των δημόσιων δαπανών που έχει ο κ. Μητσοτάκης» συμπλήρωσε, αναφερόμενος στη διακυβέρνηση Τσίπρα.

Σύμφωνα με τον κ. Παππά, «η υπεράσπιση των πεπραγμένων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί για εμάς ιστορικό χρέος. Και δεν αφορά πρόσωπα. Αφορά την υπεράσπιση της ιστορίας και της δικής μας της παράταξης αλλά και των αγώνων του λαού να φέρει μια αλλαγή». «Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία πρέπει να βρεθεί -και θα βρεθεί- στην αιχμή και στην πρωτοπορία της προοδευτικής αντεπίθεσης», κατέληξε.

Αναλυτικά, η ομιλία:

Κυρίες και κύριοι βουλευτές,

Θα ήθελα αρχικά να εκφράσω -εκ μέρους ολόκληρης της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας και του ΣΥΡΙΖΑ- τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους των δύο συνανθρώπων μας που έχασαν τη ζωή τους στη μεγάλη πυρκαγιά της Κορινθίας.

Θα ήθελα, επίσης, να ευχαριστήσω -εκ μέρους όλων μας- τις γυναίκες και τους άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος για την υπερπροσπάθεια πουκαταβάλλουν και σε αυτή τη μάχη, αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Όπως, βεβαίως και τους αρμόδιους υπαλλήλους των Δήμων που ήταν στην πρώτη γραμμή. Μαζί με το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και της Αστυνομίας.

Η κοινωνία διαπιστώνει με λύπη ότι η Πολιτεία, υπό την ευθύνη της Ν.Δ., αδυνατεί να ανταπεξέλθει στις μεγάλες κρίσεις που προκύπτουν από την κλιματική αλλαγή.

Η μηδενική πρόληψη και θωράκιση, η περιορισμένη επιχειρησιακή δυνατότητα, η ανεπαρκής αποκατάσταση των πληγέντων και των υποδομών είναι κύρια χαρακτηριστικά της κυβερνητικής διαχείρισης.

Αποτελεί στρατηγική επιλογή, όμως, της Ν.Δ. να μην επενδύει στην πρόληψη, στην ενίσχυση των δυνάμεων και στη δημιουργία κατάλληλων υποδομών.

Παρότι υπάρχουν διαθέσιμα κονδύλια.

Είναι στρατηγική της επιλογή να μη μεριμνά για το περιβάλλον και την προστασία του, να υποτιμά τους κινδύνους για τους πολίτες.

Η κυβέρνηση πάντα θα ζητά «σεβασμό» την ώρα της κρίσης.

Το ίδιο έπραξε όταν καιγόταν η μισή Αττική, όταν πνιγόταν η Θεσσαλία, όταν αναζητούσαμε τα πως και τα γιατί του δυστυχήματος των Τεμπών.

Το κάνει για να κερδίσει χρόνο.

Όχι μόνο μέχρι να βρεθεί ένα άλλο θέμα που θα υπερκαλύψει την επικαιρότητα.

Αλλά και για να διαμορφώσει τις συνθήκες υπέρ της και να καλύψει τις πολιτικές ευθύνες στελεχών της.

Ποιος ξεχνά την επιχείρηση συγκάλυψης στο έγκλημα των Τεμπών τις πρώτες ώρες του δυστυχήματος;

Με το μοντάζ των ηχητικών, με το ξεμπάζωμα του χώρου της τραγωδίας, με τη μεταφορά κρίσιμου υλικού σε ιδιωτικούς χώρους.

Πράγματα που μας ανατριχιάζουν και γεννούν ερωτήματα περί της διαφάνειας στη διερεύνηση των μεγάλων κρίσεων.

Και εδώ θα μου επιτρέψετε μία παρένθεση:

Στεκόμαστε στο πλευρό των τραυματιών και των οικογενειών των θυμάτων των Τεμπών για απόδοση δικαιοσύνης.

Και, προφανώς, μαζί με την κυρία Καρυστιανού εκφράζουμε τις ενστάσεις μας για την ανάθεση του Χαρτοφυλακίου Μεταφορών στον Έλληνα επίτροπο.

Ειδικά, όταν αυτή υπονομεύει σοβαρά την εμπιστοσύνη του κοινού στην ευρωπαϊκή διακυβέρνηση και τις υποδομές μεταφορών.

Επιστρέφω στο θέμα των καταστροφικών πυρκαγιών.

Πως επαίρεται ο κ. Μητσοτάκης για την εξέλιξη του προγράμματος ΑΙΓΙΣ, όταν αυτό καθυστέρησε δύο χρόνια να ξεκινήσει;

Όταν θα έπρεπε να ολοκληρώνεται εντός του επόμενου έτους και ακόμα είμαστε στο 2% της υλοποίησης των έργων;

Στο εβδομαδιαίο απολογιστικό του σημείωμα έκανε λόγο για 150 νέα πυροσβεστικά οχήματα, όταν η πλειονότητα των υπαρχόντων -2.000 από τα 3.500οχήματα- είναι ηλικίας άνω των 20 και 30 ετών.

Για ποια προετοιμασία επαίρεται όταν μετράμε 4.000 οργανικά κενά στην Πυροσβεστική, όταν δεν έχει κλείσει το θέμα των συμβασιούχων πυροσβεστών, όταν οι πυροσβέστες μας συνεχίζουν εξουθενωμένοι;

Όταν από το 2021 ως σήμερα, το κόστος των καταστροφικών φαινομένων φτάνει τα 6,5 δις ευρώ και το πρόγραμμα ΑΙΓΙΣ έχει προϋπολογισμό 2 δις με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση;

Η συζήτηση, λοιπόν, θα γίνει εδώ και τώρα. Δεν θα περιμένουμε την επόμενη καταστροφή.

Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να έρθει στη βουλή, να ανταποκριθεί στο αίτημα για προ ημερησίας συζήτηση, όπως επίμονα ζητούσε η αντιπολίτευση τον Αύγουστο και κατευναστικά υπόσχονταν οι κυβερνητικές πηγές για τον Σεπτέμβριο.

Και, βεβαίως, να ανταποκριθεί σε μία ακόμα υποχρέωσή του.

Να ενημερώσει την αξιωματική αντιπολίτευση, όπως έχουμε ζητήσει από το Σάββατο, για τα εθνικά θέματα και την πορεία του ελληνοτουρκικού διαλόγου.

Καθώς διαφαίνεται -και από δηλώσεις του Τούρκου προέδρου- ότι έχουν προκύψει εξελίξεις.

Ποιες εξελίξεις; Σε ποια κατεύθυνση; Και σε ποιο πλαίσιο;

Τι διαπραγματεύεται, τελικά, ο κ. Μητσοτάκης;

Είναι ανησυχητικό όταν δείχνουν να θεωρούν ότι η πρακτική και στρατηγική της «Γαλάζιας Πατρίδας» μπορεί να είναι συμβατή με τα «Ήρεμα νερά».

Όταν νομίζουν ότι με τη Ι.Χ. εξωτερική πολιτική, τη μυστική διπλωματία, τη λογική του δεδομένου συμμάχου μπορούν να περιορίσουν την επιθετική και αναθεωρητική πολιτική της γειτονικής χώρας.

Όταν μένουν αναπάντητες οι προσβολές προς το Διεθνές Δίκαιο.

Η Αριστερά δεν θα δώσει λευκή επιταγή σε κανέναν.

Εμείς είμαστε δύναμη πατριωτική.

Είμαστε η κυβέρνηση που είχαμε καταφέρει να υπάρχει ηρεμία χωρίς να δαπανούμε μεγάλα ποσά σε εξοπλιστικά προγράμματα.


Που είχαμε καταφέρει να προστατεύουμε τα συμφέροντα της χώρας.


Είμαστε η κυβέρνηση που πετύχαμε το διπλωματικό προβάδισμα για την Ελλάδα.


Ναι, είμαστε υπέρ της διατήρησης του διαλόγου με την Τουρκία. Διαχρονικά.


Με σαφείς κόκκινες γραμμές όμως έναντι της τουρκικής στρατηγικής κλιμάκωσης και επιθετικής παραβίασης του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου.

Στο δε Κυπριακό απαιτείται η επανεκκίνηση των συνομιλιών για δίκαιη και βιώσιμη λύση από εκεί από όπου διακόπηκαν στο Κραν Μοντανά.

Στη δε διεθνή μας θέση, η χώρα πρέπει να επανακάμψει στον ρόλο ενός σταθερού παράγοντα, που εγγυάται την ειρήνη και τη συνανάπτυξη.

Και όχι να αποτελεί προκεχωρημένο φυλάκιο.

Κυρίες και κύριοι βουλευτές,

Δυστυχώς, ούτε έξω ούτε μέσα πάμε καλά.

Η ακρίβεια συνεχίζει να επελαύνει.

Τα νοικοκυριά και οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις υπομένουν τα αποτελέσματα της κυβερνητικής πολιτικής και του σχεδίου Πισσαρίδη.

Σε ό,τι αφορά στην ακρίβεια, επιτρέψτε μου να σταθώ στο εξής.

Το επιχείρημα ότι για την ακρίβεια στο ρεύμα φταίει ο πόλεμος κατέρρευσε οριστικά.

Η κυρία Φον Ντερ Λάιεν ξεκαθάρισε ότι πλέον η επίδραση του πολέμου στις τιμές είναι ελάχιστη.

Οι αυξημένες τιμές του καλοκαιριού, λοιπόν, είναι αποτέλεσμα εγχώριων επιλογών, όχι εξωτερικών παραγόντων.

Και για αυτό θα κληθεί να απολογηθεί η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη.

Θα απολογηθεί, επίσης, για την επιμονή της να μη λαμβάνει ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης των υψηλών τιμών ενέργειας, όπως θα μπορούσε να γίνει με τηνεπιβολή πλαφόν στα κέρδη των εταιρειών ενέργειας.

Θα απολογηθεί γιατί επέλεξε να μην κάνει μία ουσιαστική και εμβληματική παρέμβαση στον χώρο της ενέργειας, όπως θα μπορούσε να πράξει με την επιστροφή της ΔΕΗ υπό δημόσιο έλεγχο.

Εχθές κατατέθηκε το μεσοπρόθεσμο. Και έχει τα εξής χαρακτηριστικά:

Την αναιμική μεγέθυνση της οικονομίας που αφορά λίγους.

Την πρόβλεψη για αναιμική αύξηση της απασχόλησης, στην οποία το 50% των θέσεων αφορούν θέσεις μερικής απασχόλησης.

Την πρόβλεψη για χαμηλή -κάτω του στόχου- αύξηση των επενδύσεων. Η πρόβλεψη όταν συζητιόταν ο προϋπολογισμός του 2023 ήταν ότι οι επενδύσεις θα αυξηθούν κατά 15% και τελικά οι επενδύσεις προσγειώθηκαν στο 4%. Η ίδια πρόβλεψη για αύξηση 15% υπήρχε και το 2024.

Και έρχεται το μεσοπρόθεσμο και λέει ότι η αύξηση των επενδύσεων για το 2024 θα είναι μόνο 6,7%.

Τι μεσολάβησε; Πως προσγειώθηκαν στην πραγμαιτκότηα.

Κυρίες και κύριοι βουλευτές,

Τις τελευταίες ημέρες την επικαιρότητα απασχολούν και δύο ζήτημα μείζονος σημασίας.

Το σοκαριστικό περιστατικό ακραίας νεανικής βίας σε βάρος 14χρονης.

Οι πρωθυπουργικές ανακοινώσεις επιβεβαίωσαν πως το μόνο που απασχολεί τον κ. Μητσοτάκη είναι ο επιμερισμός των ευθυνών σε άλλους.

Εκ των υστέρων, η κυβέρνηση έρχεται να εξαγγείλει μέτρα, τα οποία, όμως, είναι στη γραμμή του δόγματος αυστηροποίησης της ποινικής μεταχείρισης.

Του εκφοβισμού και των πειθαρχικών μέτρων για τους νέους.

Χωρίς να προσεγγίζονται βαθύτερες αιτίες όπως τα κοινωνικά προβλήματα, αλλά και τα ζητήματα που απασχολούν τους νέους.

Χωρίς την ολόπλευρη ενίσχυση των εκπαιδευτικών δομών και την υποστήριξη της σχολικής κοινότητας.

Επίσης, στα ψιλά δεν μπορεί να περάσει η υπόθεση του θανάτου του Μοχάμεντ Καμράν Ασίκ στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα, μετά από άγριο ξυλοδαρμό του, όπως καταγγέλλεται.

Η πολιτεία και οι δικαστικές αρχές πρέπει να προστατεύσουν το κράτος δικαίου και τα ανθρώπινα δικαιώματα, οφείλουν να ρίξουν άπλετο φως στην υπόθεση.

Κυρίες και κύριοι βουλευτές,

Υποχρέωση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, υποχρέωση όλων μας είναι να αποτελέσουμε ασπίδα των δικαιωμάτων της κοινωνίας και των συμφερόντων της χώρας.

Τίποτε λιγότερο δεν αντιστοιχεί στις προσδοκίες των πολιτών που μας ψήφισαν ή που σήμερα αναζητούν πολιτική διέξοδο.

Όμως αυτό απαιτεί σκληρή δουλειά και εξωστρέφεια. Το βάρος της δουλειάς μας είναι μεγάλο και υποχρεούμαστε να ανταπεξέλθουμε.

Με ενότητα, συνεργασία, οργάνωση, σεβασμό και συντροφικότητα.

Το έργο μας στο κοινοβούλιο είναι κρίσιμο.

Ήδη έχουμε λάβει πρωτοβουλίες που αγγίζουν μεγάλα ζητήματα της καθημερινότητας, που αφορούν την πλειονότητα της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας.

Την περασμένη εβδομάδα καταθέσαμε τροπολογία για την προστασία της α’ κατοικίας και των δανειοληπτών.

Εχθές ζητήσαμε να συγκληθεί η Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου για να συζητήσουμε το αγροτικό ζήτημα και τα λάθη που έχουν γίνει με τις ενισχύσεις και τις αποζημιώσεις.

Εντός των ημερών θα κατατεθεί το αίτημα για να συγκληθεί η Επιτροπή Οικονομικών για τις υψηλές χρώσεις των τραπεζών (προμήθειες – επιτοκιακή διαφορά).

Άμεσα θα επαναφέρουμε την επίκαιρη επερώτηση που έχουμε καταθέσει για την ακρίβεια.

Σε αυτή την κατεύθυνση καλούμε και τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις να τοποθετηθούν.

Τους ακούμε προσεκτικά. Όπως ακούμε και διάφορους διαμαρτυρόμενους συντηρητικούς.

Η δουλειάς μας μέσα στο κοινοβούλιο είναι συγκολλητική και πολλαπλασιαστική ύλη για το κόμμα μας.

Τα μέλη του κόμματος, οι άνθρωποι που μας κατέταξαν στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης αυτό περιμένουν από εμάς. Να αξιοποιούμε κάθε βήμα, κάθε δυνατότητα παρέμβασης, ότι υπάρχει ισχυρό έδαφος αντιπολίτευσης.

Και να αξιοποιούμε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αλλά η παρουσία μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πρέπει να υποβοηθά το κοινοβουλευτικό μας έργο.

Ούτε να το υποκαθιστά, ούτε πολύ περισσότερο να το επισκιάζει.

Κυρίες και κύριοι,

Στρατηγικά κρίσιμο για την επιτυχία του κ. Μητσοτάκη είναι να πετύχει η στρατηγική του ιστορικού αναθεωρητισμού.


Ξεδιπλώνει και υλοποιεί αυτή τη στρατηγική σε δύο επίπεδα.

Επιχειρεί να σβήσει από τη συλλογική μνήμη την περίοδο του μετεμφυλιακού κράτους και της χούντας, της πολιτικής ανωμαλίας που πολλοί αγωνιστές αλλά κυρίως η Δημοκρατία μας πλήρωσαν.

Στόχος, προφανώς, να ξεπλυθεί η ακροδεξιά και οι ιστορικές ευθύνες της. Γεμίζει, όμως, έτσι τα ντεπόζιτα άλλων πολιτικών σχηματισμών που βρίσκονται στα δεξιά του.

Αυτό δεν πρέπει να του το επιτρέψουν οι προοδευτικοί και δημοκράτες πολίτες.

Την ίδια στρατηγική επιλογή εφαρμόζει ο κ. Μητσοτάκης και για την περίοδο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.


Θέλει να σβήσει από τη συλλογική μνήμη τις κεντρικές, κορυφαίες, ιστορικές ευθύνες της Ν.Δ. από την πρόσφατη ιστορία.

Δεν θέλει να θυμόμαστε ότι το 2010 είχαμε τυπική χρεοκοπία και ότι μέχρι το 2015 χάσαμε το 25% του ΑΕΠ.

Θέλει να θυμόμαστε ένα εξάμηνο, λέει, του 2015.

Και κάνει μία συστηματική προσπάθεια αντιστροφής της πραγματικότητας όπου οι υπεύθυνοι της χρεοκοπίας εγκαλούν την παράταξη που κατάφερε να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια.

Και να τη βγάλει με την κοινωνία όρθια. Και ενώ δεν είχε τη δυνατότητα των χρηματοδοτικών εργαλείων και των δημόσιων δαπανών που έχει ο κ. Μητσοτάκης.

Η υπεράσπιση των πεπραγμένων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί για εμάς ιστορικό χρέος.



Δεν είναι μία μάχη για το παρελθόν αυτή. Είναι μία μάχη για το άμεσο μέλλον.

Κάθε παρέμβασή μας μέσα στη βουλή να είναι μήνυμα ενότητας και αντεπίθεσης αυτού του χώρου.

Και σε αυτό το πλαίσιο θα εργαστούμε.

Σας ευχαριστώ.



Ειδήσεις σήμερα:

Γιατί «ξέφυγε» η φωτιά στο Ξυλόκαστρο - Μάχη με διάσπαρτες εστίες, ενισχύθηκαν τα εναέρια μέσα

Με τους επίλεκτους της Division 98 η εισβολή του Ισραήλ στον Λίβανο - Απαντήσαμε με πυροβολικό, έχουν απώλειες, υποστηρίζει η Χεζμπολάχ

Το φαινόμενο La Niña φέρνει δύσκολο χειμώνα στην Ευρώπη - Η πρόβλεψη για την Αθήνα δείχνει 30άρια στις αρχές Οκτωβρίου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης