Ερώτηση από 8 βουλευτές της ΝΔ για τις φαρμακευτικές δαπάνες των χαμηλοσυνταξιούχων

Ερώτηση από 8 βουλευτές της ΝΔ για τις φαρμακευτικές δαπάνες των χαμηλοσυνταξιούχων

Τι ζητούν από τα Υπουργεία Υγείας και Εργασίας - Το κείμενο υπογράφεται από τους Χρυσομάλλη, Ανδριανό, Δημοσχάκη, Αθανασίου, Καλογερόπουλο, Καρασμάνη, Πασχαλίδη και Λεονταρίδη

6167737
Νέα ομαδική παρέμβαση από 8 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας - διαφορετική σύνθεση από τους «11» - ενεργοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στη Βουλή με κατάθεση ερώτησης για τους χαμηλοσυνταξιούχους.

Οι υπογράφοντες βουλευτές καλούν τις ηγεσίες των Υπουργείων Υγείας και Εργασίας να επεκτείνουν την απαλλαγή της φαρμακευτικής δαπάνης για όλους τους δικαιούχους της κατώτερης σύνταξης.

Πρόκειται για την δεύτερη παρέμβαση κοινωνικού χαρακτήρα από στελέχη της γαλάζιας ΚΟ μετά την ερώτηση των “11” για τα κόκκινα δάνεια που κατατέθηκε στο κοινοβούλιο πριν από περίπου 2 εβδομάδες. Σύμφωνα με το κείμενο που παρουσιάζει το protothema.gr οι 8 βουλευτές που υπογράφουν είναι διαφορετικοί απο τους αρχικούς 11. Πρόκειται για τους Μίλτο Χρυσόμαλλη, Γιάννη Ανδριανό, Αναστάσιο Δημοσχάκη, Θεόφιλο Λεονταρίδη, Μπάμπη Αθανασίου, Δημήτρη Καλογερόπουλο, Γιώργο Καρασμάνη και Γιώργο Πασχαλίδη.

Οι ερωτώντες ζητούν να επεκταθεί η απαλλαγή φαρμακευτικής δαπάνης σε όλους τους συνταξιούχους που σήμερα πληρούν τα κριτήρια παροχής του παλιού ΕΚΑΣ. Με τον τρόπο αυτό, όπως υποστηρίζουν, αίρεται η αδικία για χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχους που επιβαρύνονται σε αντίθεση με τους παλιούς δικαιούχους του ΕΚΑΣ που αν και λαμβάνουν το ίδιο ύψος σύνταξης έχουν μηδενική συμμετοχή στη δαπάνη.

Κλείσιμο
Ένας εκ των βουλευτών που υπογράφει την ερώτηση διευκρίνισε στο protothema.gr ότι η κατάθεση της προς τους υπουργούς Υγείας έγινε διότι ο Α. Γεωργιάδης είναι εποπτεύων τον ΕΟΠΥΥ και η Νίκη Κεραμέως εποπτεύει το σύστημα ΗΛΙΟΣ με την απονομή συντάξεων. Ανέφερε επίσης ότι ζητούν να πληροφορηθούν τον αριθμό των δυνητικών δικαιούχων, τι θα κόστιζε η επέκταση της παροχής και στους συνταξιούχους μετά το 2019 και ότι οι οκτώ βουλευτές «δεν έχουν αντιπολιτευτική διάθεση». Καταγράφουμε έναν προβληματισμό που ακούμε στις περιφέρειες μας και το θέτουμε υπόψη της κυβέρνησης σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγουν και πηγές της ΝΔ οι οποίες τόνιζαν ότι η ερώτηση των βουλευτών εντάσσεται στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής τους αποστολής.

Δείτε ΕΔΩ την ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές της ΝΔ.

Ειδήσεις σήμερα:

Ανάλυση New York Times: Πόλεμος επιβίωσης με τέσσερις εχθρούς για το Ισραήλ - Γιατί επιτέθηκε με 200 πυραύλους το Ιράν

Το συγκινητικό μήνυμα της συντρόφου του 26χρονου Ιωνά που σκοτώθηκε στο Τελ Αβίβ - «Φύλακα άγγελέ μου»


Θεωρίες συνωμοσίας για το ναυάγιο του «Bayesian» που ξεπερνούν τη λογική
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης