Καραθανασόπουλος (ΚΚΕ): Η Χαμάς είναι πολιτική οργάνωση, η επίθεση της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ ήταν στα πλαίσια των αντιποίνων

Καραθανασόπουλος (ΚΚΕ): Η Χαμάς είναι πολιτική οργάνωση, η επίθεση της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ ήταν στα πλαίσια των αντιποίνων

«Το Ισραήλ έχει δικαιώμα στην άμυνα, το Ιράν δεν έχει δικαιώμα όταν του βομβαρδίζουν τις πρεσβείες;» είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ

karathanasopoulos
«Κράτος-τρομοκράτη» χαρακτήρισε το Ισραήλ ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, ο οποίος είπε ότι η Χαμάς είναι «πολιτική οργάνωση».

Παράλληλα εξήγησε ότι το ΚΚΕ δεν καταδικάζει την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023 με τους εκατοντάδες νεκρούς Ισραηλινούς «γιατί είναι στα πλαίσια των αντιποίνων».

«Το κράτος-τρομοκράτης του Ισραήλ δολοφονεί τον λαό της Παλαιστίνης. Τους τζιχαντιστές τους εξόπλισαν οι δυτικοί και τώρα βλέπουν τα επίχειρα» είπε αρχικά στην ΕΡΤ ο κ. Καραθανασόπουλος σύμφωνα με τον οποίο «το κράτος-τρομοκράτης του Ισράηλ άνοιξε τις πύλες της κολάσεως με τις δολοφονίες Παλαιστινίων και των πολιτικών εκπροσώπων τους»

Ν. Καραθανασόπουλος: Το Ισραήλ με τις πλάτες ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ ανοίγει πύλες της κολάσεως στη Μέση Ανατολή
Κλείσιμο


Ερωτηθείς αν θεωρεί ότι η 7η Οκτωβρίου ήταν τρομοκρατική επίθεση, ο Νίκος Καραθανασόπουλος απάντησε αρχικά «ήταν αντίδραση, όταν σε σκοτώνουν και σε βιάζουν...».

Στη συνέχεια, πρόσθεσε, ότι «εμείς δεν έχουμε σχέση πολιτική με τη Χαμάς αλλά δεν μπορεί στον ρόλο του θύτη που είναι το Ισραήλ, να εξισώνουμε τα θύματα, τους Παλαιστίνιους. Θυμίζω ότι στη Λωρίδα της Γαζάς είναι κυβέρνηση από τη χαμάς. Είναι μια πολιτική οργάνωση»

«Η μεγάλη εικόνα είναι ότι η στάση του Ισραήλ προκαλεί αντίποινα και για τον λαό του Ισραήλ με τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου» συνέχισε ο βουλευτής του ΚΚΕ.

Στο ερώτημα, τέλος, του παριστάμενου βουλευτή της ΝΔ, Θάνου Πλεύρη, «γιατί δεν καταδικάζετε την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου;», ο βουλευτής του ΚΚΕ απάντησε «γιατί είναι στα πλαίσια των αντιποίνων. Το Ισραήλ έχει δικαιώμα στην άμυνα, το Ιράν δεν έχει δικαιώμα όταν του βομβαρδίζουν τις πρεσβείες και όταν του δολοφονούν πολιτικό προσωπικό;».

Ειδήσεις σήμερα:

Χωρίς τέλος ο διχασμός των συγγενών των θυμάτων των Τεμπών: Τι υποστηρίζει η Καρυστιανού στο εξώδικο κατά των αδελφών Πλακιά

Τι μπορεί να περιλαμβάνει η «σκληρή» απάντηση του Ισραήλ στην πυραυλική επίθεση του Ιράν

Δύο τραυματίες από πυροβολισμούς στη Συγγρού - Δείτε βίντεο από τον αιματηρό καβγά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης