Φλωρίδης: Τα επόμενα πέντε νομοθετικά βήματα μέχρι το 2025

Νομοθετικές πρωτοβουλίες με κύριο στόχο την επίσπευση απονομής της Δικαιοσύνης 

Στις νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα υλοποιηθούν μέχρι το 2025 αναφέρθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης στον σημερινό χαιρετισμό του κατά τον εορτασμό της ημέρας της Δικαιοσύνης (Διονυσίου του Αρεοπαγίτη) στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής, ενώ έξω από το Μέγαρο ομάδα δικηγόρων έκανε παράσταση διαμαρτυρίας για τις αστοχίες του «νέου» δικαστικού χάρτη.

Ο κ. Φλωρίδης ανέφερε ότι ήδη έχουν προγραμματιστεί οι νομοθετικές πρωτοβουλίες του υπουργείου Δικαιοσύνης, οι οποίες αποσκοπούν αφενός στην επίσπευση απονομής της Δικαιοσύνης και αφετέρου στο να μπορέσει η Δικαιοσύνη να εισέλθει με εφόδια στο νέο αιώνα.

Τα επόμενα πέντε νομοθετικά βήματα του υπουργείου Δικαιοσύνης, μεταξύ των άλλων, περιλαμβάνουν αλλαγές στον Κώδικα Πολίτικης Δικονομίας, τροποιήσεις στην διαδικασία της αναγκαστικής εκτέλεσης, βελτίωση των εναλλακτικών τρόπων επίλυσης των διαφορών, επίσπευση στην μετάβαση της ψηφιακής τεχνολογίας για την υποβοήθηση των δικαστών και των δικαστικών υπαλλήλων και αλλαγές στη νομοθεσία για τους δικαστικούς υπαλλήλους.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων και πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός, αναφέρθηκε και καυτηρίασε έντονα τα προβλήματα που ανακύπτουν από την εφαρμογή του νέου Δικαστικού Χάρτη.

Ο κ. Βερβεσός χαρακτήρισε οπισθοδρόμηση τις τροποιήσεις που επήλθαν με την εφαρμογή του νέου Δικαστικού Χάρτη και επισήμανε την αναγκαιότητα για άμεση αποκατάσταση των πραγμάτων, ενώ σημείωσε ότι οι καθυστερήσεις στην απονομή της Δικαιοσύνης αντί να βελτιώνονται χειροτερεύουν.

Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Χριστόφορος Σεβαστίδης αναφέρθηκε στα προβλήματα που απασχολούν σήμερα το χώρο της Δικαιοσύνης και ειδικότερα του δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Ιωάννης Μπούγας, ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Μιχάλης Πικραμένος, η πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Σωτηρία Ντούνη, κ.λπ.

Την εκδήλωση πλαισίωσε η χορωδία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών υπό την διεύθυνση του μαέστρου και δικηγόρου Δημήτρη Καρούζου.


Ειδήσεις σήμερα:

Απανωτά σκάνδαλα με τον σύζυγο της Κάμαλα Χάρις - Χαστούκισε πρώην του και είχε αφήσει έγκυο τη νταντά της κόρης του

Βάση με ισραηλινά F-35 χτύπησαν οι ιρανικοί βαλλιστικοί πύραυλοι - Δείτε φωτογραφίες


26 οικογένειες θυμάτων των Τεμπών δηλώνουν αντίθετες με την συναυλία στο Καλλιμάρμαρο - Η ανακοίνωσή τους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr