Ενημέρωση Γεωργιάδη σε βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας για την Υγεία - Το... απρόοπτο με την Όλγα Γεροβασίλη, δείτε φωτογραφίες

Ενημέρωση Γεωργιάδη σε βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας για την Υγεία - Το... απρόοπτο με την Όλγα Γεροβασίλη, δείτε φωτογραφίες

Θετική η ερώτηση των οκτώ «γαλάζιων» βουλευτών, είπε ο υπουργός Υγείας - Γιατί χειροκροτήθηκε η... Όλγα Γεροβασίλη - Ανέβηκαν οι τόνοι με Νικήτα Κακλαμάνη και Αγαπηδάκη

vouli-
Τους βουλευτές της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας ενημέρωσε το απόγευμα της Πέμπτης ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης για θέματα της αρμοδιότητάς του.

Η κλειστή συνεδρίαση γίνεται στο πλαίσιο των τακτικών ενημερώσεων που έχουν ξεκινήσει τα μέλη της κυβέρνησης προς τους «γαλάζιους» βουλευτές για τον καλύτερο συντονισμό του νομοθετικού έργου.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης που διεξάγεται στην αίθουσα της Γερουσίας του Κοινοβουλίου το «παρών» έδιναν περίπου 50 βουλευτές.

georgiadis__enimerosi__3
georgiadis__enimerosi__2
georgiadis__enimerosi__1
Κλείσιμο


Το απρόοπτο με την Γεροβασίλη

Σύμφωνα με πληροφορίες, την ώρα που ξεκινούσε την εισαγωγική τοποθέτηση ο κ. Γεωργιάδης στην αίθουσα μπήκε και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη νομίζοντας ότι συνεδριάζει η Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων.

Ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης την υποδέχθηκε αστειευόμενος λέγοντας «είδατε το φως το αληθινό» ενώ ο κ. Γεωργιάδης αναφώνησε «καλοδεχούμενη» με τους «γαλάζιους»  βουλευτές να την καταχειροκροτούν.

Να σημειωθεί ότι η συζήτηση διεξάγεται ελάχιστες ώρες μετά την κατάθεση της ερώτησης από 8 βουλευτές της ΝΔ προς τους υπουργούς Υγείας και Εργασίας για την επέκταση της απαλλαγής από την φαρμακευτική δαπάνη και σε άλλες κατηγορίες χαμηλοσυνταξιούχων.

Γεωργιάδης: Θετική η ερώτηση των 8

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Γεωργιαδης τοποθετήθηκε για την ερώτηση των οκτώ βουλευτών (Χρυσομάλλης, Αθανασίου, Ανδριανός, Λεονταρίδης, Καρασμάνης, Πασχαλίδης, Καλογερόπουλος, Δημοσχάκης) που ζητούν την επέκταση της απαλλαγής από την φαρμακευτική δαπάνη και σε αλλαγές κατηγορίες χαμηλοσυνταξιούχων.

Ο υπουργός χαρακτήρισε την ερώτηση θετική και λογική αναγνωρίζοντας ότι υπάρχει ζήτημα που πρέπει να εξεταστεί με προσοχή. Πρόσθεσε δε ότι έχει ζητήσει να τρέξουν τα μητρώα οι υπηρεσίες (ΕΟΠΥΥ - ΗΔΙΚΑ) και, σε συνεργασία με την ΑΑΔΕ, να τον ενημερώσουν πόσοι θα είναι οι νέοι δικαιούχοι και ποιο το δημοσιονομικό κόστος.

Ένταση με Κακλαμάνη - Αγαπηδάκη

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, η ένταση ανέβηκε, όταν τον λόγο πήρε ο Νικήτας Κακλαμάνης και σε αυστηρό ύφος ζήτησε εξηγήσεις από την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας για την ένταξη ανειδίκευτων ιατρών στο πρόγραμμα του προσωπικού ιατρού και των αγροτικών ιατρών.

«Δεν μπορείτε να βάζετε ανειδίκευτους στον προσωπικό ιατρό. Δεν είναι σωστό» φέρεται να είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κακλαμάνης, ενώ η κυρία Αγαπηδακη επιχείρησε να υποβαθμίσει το θέμα. Ζήτημα μπήκε και για τα χρέη των νοσοκομείων που υπολογίζονται στο ένα δισ. ευρώ, με τον Μάριο Θεμιστόκλεους να απαντά ότι το έτος θα κλείσει με 300 εκατ. ευρώ, τις μικρότερες των τελευταίων δέκα ετών.



Ειδήσεις σήμερα:

Ανάλυση Guardian: Ίσως η σύγκρουση Ιράν με Ισραήλ να «βολεύει» μερικά κράτη του Κόλπου - Τι στάση θα κρατήσουν;

Η πρωταγωνίστρια του ξυλοδαρμού της 14χρονης στη Γλυφάδα φωτογραφήθηκε να σημαδεύει με όπλο στα χέρια

Χωρίς τέλος ο διχασμός των συγγενών των θυμάτων των Τεμπών: Τι υποστηρίζει η Καρυστιανού στο εξώδικο κατά των αδελφών Πλακιά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης