Δύο γκάλοπ, δύο κόσμοι: Μάχη για 4 στο ΠΑΣΟΚ βλέπει η Pulse, η Διαμαντοπούλου στον β΄ γύρο, λέει η Metron Analysis

Δύο γκάλοπ, δύο κόσμοι: Μάχη για 4 στο ΠΑΣΟΚ βλέπει η Pulse, η Διαμαντοπούλου στον β΄ γύρο, λέει η Metron Analysis

Σημαντικές διαφοροποιήσεις στα αποτελέσματα των τελευταίων μετρήσεων πριν από τον α΄γύρο στο ΠΑΣΟΚ - Στα όρια του στατιστικού λάθους οι διαφορές μεταξύ των υποψηφίων προέδρων λέει η Pulse, μικρό προβάδισμα Ανδρουλάκη και Δούκα - Γερουλάνο εκτός β΄γύρου δίνει η Metron Analysis

ekloges_kalpi_xr
Όλο και πιο «θολές» γίνονται  οι εκτιμήσεις για τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ, καθώς οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, λίγες ώρες πριν από το άνοιγμα της κάλπης, οδηγούν σε διαφορετικά συμπεράσματα: Η μεν Pulse κάνει λόγο για μία ανοικτή εκλογή, με τα ποσοστά των βασικών υποψηφίων να είναι στα πλαίσια του στατιστικού λάθους, ενώ η Metron Analysis δίνει προβάδισμα σε Ανδρουλάκη και Διαμαντοπούλου για τον β΄γύρο, για τον οποίον βλέπει επικράτηση Ανδρουλάκη με μικρή διαφορά. 

Η μέτρηση της Pulse: Μάχη τεσσάρων για δύο θέσεις

Μάχη για τέσσερις με διαφορές στα όρια του στατιστικού λάθους βγάζει για το ΠΑΣΟΚ η δημοσκόπηση της Pulse, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Σκάι, λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για την εκλογή ηγεσίας. Όταν ερωτώνται εκείνοι που δηλώνουν ότι σίγουρα ή μάλλον θα πάνε να ψηφίσουν, ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει οριακό προβάδισμα 2 μονάδων από την Άννα Διαμαντοπούλου, 3 από τον Χάρη Δούκα και 6 μονάδων από τον Παύλο Γερουλάνο - κάτι που σημαίνει ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά σχετικά με το ποιο θα είναι το ζευγάρι του δεύτερου γύρου. 

Δείτε την παρουσίαση της Pulse

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d4n736a292ll)


Ο Ανδρουλάκης διατηρεί ελαφρά ισχυρότερο προβάδισμα μεταξύ εκείνων που δηλώνουν πρόθεση ψήφου στο ΠΑΣΟΚ - που σύμφωνα με την εκτίμηση της εταιρείας ανέρχονται πλέον στο 15,5% του εκλογικού σώματος - χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι προτίθενται να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία της 6ης Οκτωβρίου. Σε αυτή την κατηγορία, δεύτερος είναι ο Χάρης Δούκας. Ακόμα πιο ισχυρό προβάδισμα έχει ο Νίκος μεταξύ των ψηφοφόρων του κόμματος στις ευρωεκλογές, με δεύτερη και πάλι την Άννα Διαμαντοπούλου. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ντιμπέιτ των 6 υποψηφίων φαίνεται ότι επηρέασε οριακά τις διαθέσεις των ψηφοφόρων. 

Σαφές προβάδισμα Κασσελάκη 

Μεγάλο προβάδισμα διατηρεί ο Στέφανος Κασσελάκης για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των ψηφοφόρων του κόμματος στις ευρωεκλογές. Συγκεκριμένα, προτιμούν την εκλογή του το 43%, έναντι του 21% που θα ήθελε τον Σωκράτη Φάμελλο και του 14% που στηρίζει τον Παύλο Πολάκη. Σημειώνεται ότι μεταξύ των ψηφοφόρων του κόμματος στις βουλευτικές εκλογές του 2023 η διαφορά μεταξύ Κασσελάκη - Φάμελλου μειώνεται στο 32% προς 27%, αλλά είναι προφανές ότι το συγκεκριμένο εκλογικό σώμα έχει αλλάξει σημαντικά. 

Κυριαρχία ΝΔ, εννιακομματική Βουλή

Στο 30% καταγράφει η Pulse την εκτίμηση ψήφου για τη ΝΔ, με το ΠΑΣΟΚ στο 15,5% και τον ΣΥΡΙΖΑ στο 11,5% στην τρίτη θέση, μία μονάδα πάνω από το ΚΚΕ που είναι τέταρτο. Συνολικά, η μέτρηση «βγάζει» εννιακομματική Βουλή, με τη Φωνή Λογικής στο 4,5% και το ΜεΡΑ25 στο 3%. 

Δείτε την έρευνα: 
dimoskoposi-041024-2
dimoskoposi-041024-3
dimoskoposi-041024-4
dimoskoposi-041024-5
dimoskoposi-041024-6
dimoskoposi-041024-7
dimoskoposi-041024-8
dimoskoposi-041024-9
dimoskoposi-041024-10
dimoskoposi-041024-11
dimoskoposi-041024-12
dimoskoposi-041024-13
dimoskoposi-041024-14
dimoskoposi-041024-15
dimoskoposi-041024-16
dimoskoposi-041024-17
dimoskoposi-041024-1



Metron Analysis: H Διαμαντοπούλου στον β' γύρο με τον Ανδρουλάκη, μειώνεται η στήριξη Κασσελάκη εντός του ΣΥΡΙΖΑ

Στον β' γύρο της εκλογής για το ΠΑΣΟΚ με αντίπαλο τον Νίκο Ανδρουλάκη δείχνει την Άννα Διαμαντοπούλου η μέτρηση της Metron Analysis που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Mega: Όπως απάντησαν εκείνοι που είναι σίγουρο ή πιθανό να συμμετάσχουν στην διαδικασία της Κυριακής, προβάδισμα έχει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με 27%, δεύτερη η πρώην Επίτροπος με 24%, ενώ Δούκας και Γερουλάνος καταγράφουν από 20% ο καθένας. 

Δείτε την παρουσίαση της έρευνας

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d4n6ycqsl9cx)


Το ενδιαφέρον είναι ότι στο ερώτημα για τον β΄γύρο, μόνον ο Παύλος Γερουλάνος εμφανίζεται να κερδίζει τον Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος εύκολα ή δύσκολα δείχνει να προηγείται τόσο έναντι της κας Διαμαντοπούλου, όσο και έναντι του Χάρη Δούκα. 

Πέφτει η στήριξη σε Κασσελάκη στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ

Την ίδια στιγμή, μειώθηκε κατά 10 μονάδες μέσα σε λίγες ημέρες η στήριξη των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές του 2024 στην επανεκλογή του Στέφανου Κασσελάκη: Πλέον, μόνον το 37% δηλώνει ότι τον θέλει να επανεκλέγεται στη θέση του προέδρου του κόμματος - ωστόσο είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα, καθώς δεν έχουν ανακηρυχθεί οι υποψήφιοι για την ηγεσία και έτσι η Metron Analysis δεν έχει μετρήσει εκείνους που θα πάνε να ψηφίσουν στην εσωκομματική κάλπη. 

Άνοδος για το ΠΑΣΟΚ ενόψει εκλογής 

Μία μονάδα πάνω από τις ευρωεκλογές καταγράφει τη ΝΔ η Metron Analysis, με το ΠΑΣΟΚ στην δεύτερη θέση με 17,2% και άνοδο 1,7 μονάδων μέσα στις τελευταίες ημέρες. Νέα πτώση εμφανίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, που καταγράφηκε ως πέμπτο κόμμα με 8,4% στην εκτίμηση ψήφου στη συγκεκριμένη μέτρηση. Τρίτο κόμμα είναι το ΚΚΕ με 10,6%, ενώ η Ελληνική Λύση είναι στην 4η θέση με 9,9% στην εκτίμηση ψήφου.  

Δείτε την έρευνα: 



SELIDA_10_PROTHESH_PSIFOU
SELIDA_15_EKTIMISI_PSIFOU
SELIDA_28_A_B_G_PROTIMHSH_PROEDROU_PASOK
SELIDA_30_A_B_G_PROTIMHSH_PROEDROU_PASOK_B_GYROS
SELIDA_21_EKLOGH_PROEDROU_SYRIZA
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης