Μητσοτάκης στη Ρηγίλλης: Να χαρίσουμε στη ΝΔ τρεις συνεχόμενες κυβερνητικές θητείες

Μητσοτάκης στη Ρηγίλλης: Να χαρίσουμε στη ΝΔ τρεις συνεχόμενες κυβερνητικές θητείες

Σήμερα τιμούμε και τους παρόντες και τους απόντες, το μήνυμα του πρωθυπουργού στο street party για τα 50 χρόνια της ΝΔ - Προχωράμε ενωμένοι σε μια νέα συστράτευση ελπίδας - Εχουμε μπροστά μας μια τριετία καθαρού πολιτικού χρόνου, για να χτίσουμε πιο γρήγορα το αύριο - Η ΝΔ δεν κοιτά ούτε αριστερά, ούτε δεξιά, μόνο μπροστά

kmitsotakis-m5
Στην ιστορική της έδρα, στην οδό Ρηγίλλης επέστρεψε η Νέα Δημοκρατία για τη συμπλήρωση 50 χρόνων ζωής.

Ο πρόεδρος του κόμματος και πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απηύθυνε ομιλία για τα γενέθλια της γαλάζιας παράταξης, μπροστά από το νεοκλασικό κτίριο που επί δεκαετίες φιλοξένησε τα γραφεία της ΝΔ.

«Τα γενέθλια της ΝΔ δεν γινόταν να τιμήσουμε παρά μόνο εδώ. Στη Ρηγίλλης 18 που επέλεξε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και συνδέθηκαν με την ιστορία της Ελλάδας» ανέφερε ο κυριάκος Μητσοτάκης όταν ανέβηκε στο βήμα. 

Δείτε βίντεο

Εκδήλωση για τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας

«Από αυτά τα γραφεία ξεδιπλώθηκαν οι μεγάλες στιγμές της κομματικής μας ιστορίας», είπε επίσης ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι «η ΝΔ αποδεικνύεται η πιο ανθεκτική παράταξη της μεταπολίτευσης η οποία στάθηκε πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας και απέναντι στο σαράκι του διχασμού».

«Αυτό το κόμμα έρχεται από μακριά και πηγαίνει πολύ μακριά για να οδηγεί την πατρίδα μας πάντα μπροστά κάνοντας αναφορές στον Ιδρυτή  Κωνσταντίνο Καραμανλή, τον Γεώργιο Ράλλη, τον Ευάγγελο Αβέρωφ, τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, τον Κώστα Καραμανλή και τον Αντώνη Σαμαράς. «Σήμερα τιμούμε όλους αυτούς παρόντες και απόντες» σημείωσε.

Αυτήν την ημέρα της γιορτής, πρέπει να απαντήσουμε και εμείς στην παράταξη και σε όσα μας έχει προσφέρει. «Πρέπει να της χαρίσουμε και εμείς τρεις συνεχόμενες κυβερνητικές θητείες».

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε εκτενείς αναφορές στις αρχές του Κωνσταντίνου Καραμανλή λέγοντας ότι ο ιδρυτής της Νέας Δημοκρατίας είναι αυτός που έβαλε τη ΝΔ στο δρόμο μιας αδιάκοπης εξέλιξης.

Τόνισε, ότι ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής ενεργούσε χωρίς να επιδιώκει να κολακεύει την κοινή γνώμη και ότι παγίως επέλεγε να συνεργαστεί με τους ικανότερους. Αναφερόμενος, εμμέσως πλην σαφώς, στη διεύρυνση, που επιχειρεί τα τελευταία χρόνια η Νέα Δημοκρατία ο πρωθυπουργός επεσήμανε με νόημα ότι «η ζωή έχει αποδείξει πως όσο πλατύτερα απλώνονται τα κλαριά της ΝΔ τόσο δικαιώνουν την ισχύ που έχουν οι ρίζες της. Αυτή είναι η καλύτερη απάντηση στους λίγους, που θέλουν μία περιχαρακωμένη παράταξη, κλειστή και τελικά ηττοπαθή».

6329613
6329609


Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι επί δικής του θητείας η Νέα Δημοκρατία επικράτησε σε όλες τις μάχες και μάλιστα, όπως είπε χαρακτηριστικά, στην τελευταία πήρε μεγαλύτερο ποσοστό από την προηγούμενες. Σχετικά με την κατεύθυνση της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως «δεν κοιτά ούτε αριστερά, ούτε δεξιά, παρά μόνο μπροστά».

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στη σημερινή θέση της Ελλάδος, που πλέον, όπως είπε, φιγουράρει στις πρώτες θέσεις της ανάπτυξης στην Ευρωπαική Ένωση, ενώ τόνισε ότι ο Οδικός Χάρτης για την Ελλάδα του 2027 έχει στον πυρήνα της μία χώρα με ανάπτυξη 3%, με πληθωρισμό 2%, με ανεργία 8%, με μέσο μισθό τα 1.500 ευρώ και με βασικό τα 950 ευρώ.

«Στα 50 μας χρόνια η κυριαρχία μας είναι αδιαμφισβήτηση. Η κρίση στην αντιπολίτευση δεν είναι ανεξάρτητη από τη δική μας ρεαλιστική πολιτική. Εμείς σπάσαμε ιδεολογικές αγκυλώσεις και δόγματα. Ακυρώσαμε τα θεμέλια που στέκονταν για πολλά χρόνια οι αντίπαλοί μας» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

«Η Ελλάδα αλλάζει και προχωρά και θα συνεχίσει να προχωρά. Το δώρο που μας ζητά η ΝΔ στα γενέθλιά της είναι να χτίσουμε πιο γρήγορα το αύριο. Σε αυτό το κτίριο μπήκα ως ΟΝΝΕΔίτης και σήμερα στέκομαι μπροστά του ως πρωθυπουργός. Και δεν ξεχνώ ότι είμαι πρωθυπουργός επειδή είμαι πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας...».

Ειδική αναφορά έκανε ο πρωθυπουργός και στην επιλογή να πραγματοποιηθεί η αποψινή εκδήλωση στα ιστορικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, στην οδό Ρηγίλλης. «-Η επιλογή του ιστορικού κτιρίου της Ρηγίλλης δεν έγινε τυχαία: στα γραφεία αυτά ξετυλίχτηκαν χαρούμενες, αλλά και στενάχωρες στιγμές της κομματικής ζωής, ωστόσο αυτές οι στιγμές δεν βρήκαν ποτέ τους Νεοδημοκράτες υποταγμένους ή παραιτημένους. Η Νέα Δημοκρατία μπόρεσε να μετουσιώσει την κάθε εμπειρία σε νέα αφετηρία και γι' αυτό και αποδεικνύεται η πιο ανθεκτική της Μεταπολίτευσης», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος σε όλα τα απλά κομματικά μέλη.

«Το πραγματικό σπίτι του κόμματός μας όμως είναι ένα: Η καρδιά της Νεοδημοκράτισσας και του Νεοδημοκράτη». Τα 50 χρόνια μας καλούν σε μια νέα συστράτευση ελπίδας. Εχουμε μπροστά μας μια τριετία καθαρού πολιτικού χρόνου για να κάνουμε πράξη το όραμα μας». Γιορτάζουμε από τη Ρηγίλλης, ξεκινάμε ξανά από τη Ρηγίλλης και προχωράμε ενωμένοι. Τα καλύτερα έρχονται» είπε καταλήγοντας ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

50 χρόνια στη σωστή πλευρά της ιστορίας 

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την προβολή στις γιγαντοοθόνες ενός βίντεο με δηλώσεις στελεχών για τη Νέα Δημοκρατία η οποία όπως επεσήμαναν επί πενήντα χρόνια βρίσκεται στη σωστή πλευρά της ιστορίας.

Ακολούθησε ένα επετειακό βίντεο για την ιστορία του κόμματος το οποίο περιέχει σημαντικές στιγμές και πρόσωπα, από τον Οκτώβριο του 1974 μέχρι και σήμερα. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο Γεώργιος Ράλλης, ο Ευάγγελος Αβέρωφ, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο Μιλτιάδης Έβερτ, ο Κώστας Καραμανλής, ο Αντώνης Σαμαράς, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο Γιάννης Πλακιωτάκης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζονται στο βίντεο.

6329472


Από το ραντεβού στη Ρηγίλλης απουσίαζαν οι δύο πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς για τους οποίους ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τηλεοπτική του συνέντευξη στο Mega σχολίασε ότι ο ίδιος έκανε το καθήκον του και τους προσκάλεσε, προσθέτοντας πως η σημερινή, είναι μία μέρα γιορτής για τους Νεοδημοκράτες.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν οι: Παύλος Μαρινάκης, Μαρία Συρεγγέλα, Βασλιλης Κικίλιας, Γιώργος Μυλωνάκης, Ζέττα Μακρή, Κώστας Μπακογιάννης, Διονύσης Σταμενίτης, Βασίλης Υψηλάντης, Περικλής Μαντάς, Μαρία Κεφάλα, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Θανάσης Κοντογεώργης, Βασίλης Γιόγιακας, Θάνος Πλεύρης, Νικήτας Κακλαμάνης, Δημήτρης Καλογερόπουλος, Δημήτρης Τσιόδρας, Νίκος Ρωμανός, Χρήστος Δερμεντζόπουλος, Σταύρος Καλαφάτης, Ειρηνη Αγαπηδάκη, Θανάσης Μπούρας, Γιάννης Καλλιάνος, Μάκης Βορίδης,  Γιώργος Καλαντζής, Χρήστος Μπουκώρος, Χαράλαμπος Αθανασίου, Διονύσης Χατζηδάκης, Θεόδωρος Λιβάνιος, Στέλιος Κουτνατζής.

Δείτε φωτογραφίες από τη Ρηγίλλης


6329342
Ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας
6329374
Ο υπουργός Επικρατείας κ. Μάκης Βορίδης
6329347__1_
Κυριάκος Πιερρακάκης και Δημήτρης Παπαστεργίου
6329344
Ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης
6329327
Παρών στην εκδήλωση και ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Τσιόδρας
6329280
Η γραμματέας της ΚΕ της ΝΔ Μαρία Συρεγγέλα
6329276
Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ κ. Νίκος Ρωμανός
6329265
6329253
6329308
6329351
Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Γιάννης Μπρατάκος
6329383
Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας



6329399
Ο κ. Γιάννης Ανδριανός
6329409
Η υπουργός Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη
ndparty-01
6329428
ndparty-02
6329434
6329580
Ο Βασίλης Σπανάκης
6329581
Ο βουλευτής Λάρισας Μάξιμος Χαρακόπουλος
6329605__1_
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Απόστολος Τζιτζικώστας
6329629
Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη
6329615
Ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς

Ειδήσεις σήμερα:

Βοιωτία: Βρέθηκε μία από τις μεγαλύτερες χασισοφυτείες στη χώρα με 8.000 δενδρύλλια και εκτιμώμενη αξία 15. εκατ. ευρώ

Αθηνά Ωνάση: Αγνώριστη σε νέα φωτογραφία που κυκλοφόρησε τρία χρόνια μετά την τελευταία της εμφάνιση

Αλέξης Κούγιας στην «Πρώτη Λέξη»: Πισπιρίγκου και Κορκονέας οι μεγαλύτερες ήττες στην καριέρα μου - Έκανα χημειοθεραπείες και πήγαινα στο δικαστήριο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης