Εκλογές στο ΠΑΣΟΚ: Πρώτος ο Ανδρουλάκης με 29,71% - Δεύτερος ο Δούκας με 21,38%, τρίτος ο Γερουλάνος με 21,15%

Απολύτως σεβαστή η απόφαση των πολιτών, κανείς δεν μπορεί να τους κατευθύνει για τον δεύτερο γύρο, είπε ο Παύλος Γερουλάνος και συνεχάρη Ανδρουλάκη και Δούκα - Ενωτικά μηνύματα από Ανδρουλάκη, Διαμαντοπούλου, Γιαννακοπούλου και Κατρίνη - Το 70% θέλει αλλαγή ηγεσίας, είπε ο Δούκας

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έκοψε πρώτος το νήμα στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ. Με καταμετρημένο το 99,35% των ψηφισάντων ο κ.Ανδρουλάκης λαμβάνει 29,71% και ακολουθεί ο Χάρης Δούκας με 21,38%. Τρίτος ο Παύλος Γερουλάνος με 21,15% και η Αννα Διαμαντοπούλου με 19,56%. Ακολουθεί ο Μιχάλης Κατρίνης με 5,9% και η  Νάντια Γιαννακοπούλου με 2.3%. Η διαφορά ανάμεσα στον Χάρη Δούκα και τον Παύλο Γερουλάνο είναι 683 ψήφοι. Τα αποτελέσματα αυτά αφορούν στο 99,35% των ψηφισάντων.

"Σήμερα είναι μια σπουδαία μέρα για την δημοκρατική παράταξη" δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, προσερχόμενος στα γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη και ευχαρίστησε τους "εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που τίμησαν με τη συμμετοχή τους τις εσωκομματικές εκλογές του κόμματος".


"Μας γέμισαν ελπίδα και δύναμη" είπε, ενώ ευχαρίστησε και τους συνυποψήφιούς του, τονίζοντας ότι "είχαμε μια προεκλογική εκστρατεία με πραγματικά πολιτικό πολιτισμό, με ήθος και σοβαρότητα".

"Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου όσους με τίμησαν με τη σημερινή νίκη. Επτά μέρες έμειναν μέχρι την επόμενη Κυριακή, που είμαι σίγουρος ότι το ΠΑΣΟΚ θα βγει ακόμα πιο ενωμένο, ακόμα πιο ισχυρό, ακόμα πιο υπερήφανο", κατέληξε ο κ. Ανδρουλάκης.

Λίγα λεπτά μετά τη δήλωση του Παύλου Γερουλάνου, που είπε ότι η απόφαση των μελών είναι απολύτως σεβαστή, ο κ.Χάρης Δούκας έφυγε από το γραφείο του και μετέβη στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. «Μεγάλη μέρα για το ΠΑΣΟΚ και τη δημοκρατική παράταξη», είπε ο κ.Δούκας και ευχαρίστησε όλους όσοι πήραν μέρος στη διαδικασία. 




Παύλος Γερουλάνος: Η απόφαση των μελών είναι απολύτως σεβαστή

«Η απόφαση των μελών είναι απολύτως σεβαστή, θερμά συγχαρητήρια στον κ.Ανδρουλάκη και τον κ.Δούκα που περνούν στον δεύτερο γύρο», δήλωσε ο Παύλος Γερουλάνος μετά το εκλογικό αποτέλεσμα. Αφού ευχαρίστησε όλους όσοι μετείχαν στις εκλογές και ειδικότερα εκείνους που τον ψήφισαν, είπε οι πολίτες δεν χρειάζονται να τους κατευθύνει, η μάχη είναι ακόμη ανοιχτή. Χαίρομαι, είπε, γιατί αυτή η διαδικασία έκανε καλό στο ΠΑΣΟΚ.




Οι υποφήψιοι έλαβαν:

Νίκος Ανδρουλάκης: 88.739

Χάρης Δούκας: 63.845

Παύλος Γερουλάνος: 63.162

Αννα Διαμαντοπούλου: 58.407

Μιχάλης Κατρίνης: 17.631

Νάντια Γιαννακοπούλου: 6.875

Πάντως, στα εκλογικά τμήματα της Αττικής που έχουν καταμετρηθεί η ψήφοι η εικόνα είναι διαφορετική, αφού προηγούνται ο Παύλος Γερουλάνος και η Αννα Διαμαντοπούλου με τον κ.Ανδρουλάκη να ακολουθεί στην τρίτη θέση και τον Χάρη Δούκα στην τέταρτη. 


Διαμαντοπούλου: Την επόμενη μέρα θα είμαστε πιο ενωμένοι

Πιστεύω βαθιά ότι την επόμενη ημέρα θα είμαστε ενωμένοι και θα εργαστούμε όλοι μαζί για το μεγάλο ΠΑΣΟΚ δήλωσε  η Άννα Διαμαντοπούλου σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των εσωτερικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ.



Όπως είπε η υποψήφια για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, η οποία ήταν η πρώτη που έκανε δηλώσεις για το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου, «η σημερινή μέρα είναι ιδιαίτερα σημαντική για μια δημιουργική πορεία για το ΠΑΣΟΚ». Παράλληλα εξέφρασε τις θερμές τις ευχαριστίες σε όλους όσοι πίστεψαν στην υποψηφιότητά της και όλους όσοι, σε κάθε σημείο της Ελλάδας, αυτοοργανώθηκαν για να τη στηρίξουν.

Γιαννακοπούλου: Μέρα νίκης για το ΠΑΣΟΚ

Λίγο πριν από τις 12.30 έφτασε στη Χ. Τρικούπη η Νάντια Γιαννακοπούλου. «Είναι μέρα νίκης για το ΠΑΣΟΚ», είπε μεταξύ άλλων. 
Σημερα δρέπουμε του καρπούς της μεγάλης προσπάθειας που ζήτησα το βράδυ των ευρωεκλογών υπογράμμισε στις δηλώσεις της η Νάντια Γιαννακοπούλου η οποία ήταν η πρώτη που ζήτησε τη διεξαγωγή εκλογών για την ηγεσία του κόμματος.


Στις δηλώσεις που έκανε μετά τα αποτελέσματα του α' γύρου, η κα Γιαννακοπούλου έκανε λόγο για ημέρα νίκης για το ΠΑΣΟκ και ότι ευθύνη όλων είναι να μην απογοητευούν οι 300.000 ψηφοφόροι

Θα δώσουμε τον αγώνα για την ενδυνάμωση και την ανανέωση του ΠΑΣΟΚ σημείωσε με έμφαση η κα Γιαννακοπούλου. 

Κατρίνης: Οι πολίτες ελεύθερα και ανεπηρέαστα θα αποφασίσουν ποιος θα ηγηθεί της παράταξης

Χαμογελαστός έφτασε στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ ο Μιχάλης Κατρίνης. Ευχαρίστησε τους πολίτες που πήραν μέρος στη διαδικασία, αλλά και ειδικότερα όλους όσοι τον ψήφισαν και συνεχάρη τους συνυποψηφίους του που πέρασαν στον δεύτερο γύρο.



Ο κ.Κατρίνης είπε ότι το ποιος θα ηγηθεί της παράταξης θα το κρίνουν οι πολίτες που θα ψηφίσουν «ελεύθερα και ανεπηρέαστα». 

Ειδήσεις σήμερα:

Ιστορική έρευνα: Από τον Ανδρέα, μέχρι σήμερα - Οι 8 μάχες για τη διαδοχή στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ

Ένας νεκρός και 10 τραυματίες από επίθεση ενόπλου σε σταθμό λεωφορείων στο Ισραήλ - Δείτε βίντεο

Βίκτορ Όρμπαν: «Θα στείλουμε τους μετανάστες στις Βρυξέλλες, αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση»

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr