Ο ΣΥΡΙΖΑ «αδειάζει» τον Πέτρο Παππά που αποδοκίμασε φαντάρο σε πορεία του ΚΚΕ: Δεν μας εκφράζουν οι θέσεις του

«Η συμμετοχή στρατιωτών σε πορείες, με κορυφαίο παράδειγμα αυτή του Πολυτεχνείου, αποτελεί πράξη τεράστιου ηθικού πολιτικού και ιστορικού συμβολισμού» απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ στον βουλευτή του

Ανακοίνωση με την οποία «αδειάζει» τον βουλευτή Πέτρο Παππά για τις δηλώσεις του σχετικά με την παρουσία και την τοποθέτηση ενός φαντάρου σε αντιπολεμική συγκέντρωση του ΚΚΕ εξέδωσε σήμερα, Τρίτη, ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το βίντεο με την τοποθέτηση του φαντάρου στη συγκέντρωση του ΚΚΕ



Ο Πέτρος Παππάς σε τηλεοπτικές δηλώσεις του είχε χαρακτηρίσει «επικίνδυνα πράγματα» την παρουσία του φαντάρου προσθέτοντας ότι «ο στρατός έχει κανόνες. Δεν νοείται άνθρωπος που υπηρετεί τη θητεία του να συμμετέχει σε κάτι τέτοιο. Δεν είναι διαπραγματεύσιμο καν. Δεν νοείται τέτοιου είδους πολιτικοποίηση. Φαντάζομαι ότι θα υπάρξει ποινή».

«Οι δηλώσεις του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Π. Παππά σχετικά με τον στρατιώτη που συμμετείχε σε αντιπολεμική εκδήλωση, δεν εκφράζουν επ’ ουδενί τρόπο τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Στη χώρα μας, οι κληρωτοί δεν στερούνται των πολιτικών τους δικαιωμάτων, κατά τη διάρκεια της θητείας τους. Η συμμετοχή στρατιωτών σε πορείες, με κορυφαίο παράδειγμα αυτή του Πολυτεχνείου, αποτελεί πράξη τεράστιου ηθικού πολιτικού και ιστορικού συμβολισμού, εδώ και δεκαετίες» απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όλη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Οι δηλώσεις του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Π. Παππά σχετικά με τον στρατιώτη που συμμετείχε σε αντιπολεμική εκδήλωση, δεν εκφράζουν επ’ ουδενί τρόπο τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Στη χώρα μας, οι κληρωτοί δεν στερούνται των πολιτικών τους δικαιωμάτων, κατά τη διάρκεια της θητείας τους.

Η συμμετοχή στρατιωτών σε πορείες, με κορυφαίο παράδειγμα αυτή του Πολυτεχνείου, αποτελεί πράξη τεράστιου ηθικού πολιτικού και ιστορικού συμβολισμού, εδώ και δεκαετίες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, και συνολικά η Αριστερά βρίσκεται διαχρονικά στην πρώτη γραμμή του κινήματος για τα δικαιώματα των στρατευμένων.

Το βίντεο με την τοποθέτηση του Πέτρου Παππά



«Για απαράδεκτη και παράνομη» εικόνα είχε κάνει λόγο και ο βουλευτής της ΝΔ, Θάνος Πλεύρης γράφοντας στο Χ:

«Η εικόνα στρατευσίμου να συμμετέχει ένστολος φορώντας το εθνόσημο σε συγκέντρωση πολιτικού κόμματος (του ΚΚΕ) και να εκφράζει πολιτικες θέσεις και θέσεις ενάντια στις αποφάσεις της στρατιωτικής ηγεσίας είναι απαράδεκτη και παράνομη. Φαντάζομαι ήδη κινειται η πειθαρχική διαδικασία».


Ειδήσεις σήμερα:

ΕΦΣΥΝ κατά Κασσελάκη: Θολό το πόθεν έσχες του - Οι γκρίζες ζώνες και οι διαφορές με το excel της Θεσσαλονίκης

Δύο αδέρφια σκότωσαν τον ξάδερφό τους στην Αθήνα, υποστήριξαν ότι τους κακοποιούσε - Δείτε βίντεο του φονικού καβγά

Τα δάκρυα της Τούνη επειδή δεν της επέτρεψαν να επιβιβαστεί σε πτήση για Θεσσαλονίκη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr