ΣΥΡΙΖΑ: Παραίτηση της Σβίγκου για το πόθεν έσχες Κασσελάκη ζητά και η Τζάκρη

Η Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ όφειλε να διαφυλάξει τα προσωπικά δεδομένα του Στέφανου Κασσελάκη μέχρι να ανέβουν ταυτόχρονα για όλους τους υποψηφίους στον SYRIZA.GR, ανέφερε η Τζάκρη στην Πολιτική Γραμματεία

Την παραίτηση της Ράνιας Σβίγκου για την διαρροή στο Τυπο του Πόθεν Έσχες του Στέφανου Κασσελάκη ζήτησε η Θεοδώρα Τζάκρη στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η Ράνια Σβίγκου δεν μπορεί να παραμείνει πλέον γραμματεας στο κόμμα μετά τη διαρροή του πόθεν εσχες, γιατί στα χέρια της παραδόθηκε από την πρόεδρο της ΚΕ, Μαρία Κουβέλη σε τυπωμένα αντίγραφα και όχι ηλεκτρονική μορφή και είχε την υποχρέωση να διαφυλάξει τα προσωπικά δεδομένα του κυρίου Κασσελάκη και να τα αναρτήσει στην ιστοσελίδα του κόμματος».

Κατά πληροφορίες, η κ. Τζάκρη είπε πως «η κυρια Σβίγκου είχε την υποχρέωση να προστατέψει τα προσωπικά δεδομένα» και πρόσθεσε: «Παραβίασε τα καθήκοντα της, λειτούργησε ως θεσμός αλλά ως κομματάρχης», εξηγώντας πως είναι άλλο η ταυτόχρονη ανάρτηση των Πόθεν Έσχες όλων των υποψηφίων στο σάιτ του κόμματος και «άλλο πράγμα η επιλεκτική διαρροή των προσωπικών δεδομένων του κυρίου Κασσελάκη».

«Εδώ δεν είναι μόνο η δημοσιοποίηση του Πόθεν εσχες, εδώ έχει προβεί η εφημερίδα σε αξιολογικές κρίσεις» σημείωσε, εμμένοντας στη «δημοσιοποίηση ταυτόχρονα και με ίσους όρους για όλους τους υποψήφιους και άλλο η επιλεκτική διαρροή».

«Η κυρια Γεροβασίλη εξακολουθεί να αμφισβητεί ότι ο κύριος Κασσελάκης θα είναι υποψήφιος πρόεδρος» ανέφερε ακόμη η κυρια Τζάκρη, επιβεβαιώνοντας ότι Ολγα Γεροβασίλη, Θανασης Θεοχαρόπουλος και Κώστας Ζαχαριάδης έθεσαν θέμα διαγραφής Κασσελάκη, ενώ η ίδια καταψήφισε το ψήφισμα του κομματικού οργάνου.

Επιπλέον, η Θεοδώρα Τζάκρη ζήτησε ενημέρωση για την αίθουσα και την ακριβή ημερομηνία, που θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο του κόμματος: «Θέλω να με ενημερώσετε τώρα σε ποια αίθουσα θα γίνει το συνέδριο και ποια ημερομηνία ακριβώς. Και αυτό θα ανακοινωθεί στα μέλη σήμερα. Είναι σαφές από την πλευρά Κασσελάκη ότι η οποιαδήποτε ύπαρξη zoom δεν επιτρέπεται αν δεν έχει διασφαλιστεί πρώτα η καρέκλα και για τον τελευταίο σύνεδρο εντός της αίθουσας. Πρέπει να αποφασίσουμε ότι επιτρέπεται μόνο για την ύπαρξη αντικειμενικού κωλύματος συντρόφων ή συντροφισσών που δεν μπορούν για οποιονδήποτε λόγο να προσέλθουν αυτοπροσώπως. Καταθέτω συγκεκριμένη συμβολή τροπολογιών προκειμένου το σχέδιο πολιτικής απόφασης να εναρμονίζεται με τις αποφάσεις και το κεκτημένο των συνεδρίων του 2022 και του 2023».


Ειδήσεις σήμερα:

H Χαμάς θα αναγεννηθεί σαν φοίνικας από τις στάχτες της, λέει ηγέτης της ισλαμιστικής οργάνωσης

Δούκας: Το αίτημα αλλαγής ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ είναι πανίσχυρο, θα στήριζα Γερουλάνο αν ήταν στον β' γύρο

Κοινό Πάσχα κάθε χρόνο για Ορθόδοξους και Καθολικούς, κοντά σε συμφωνία οι δύο Εκκλησίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr