Πέτρος Παππάς: Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ διαστρέβλωσε τις δηλώσεις μου για τον φαντάρο σε πορεία του ΚΚΕ

Πέτρος Παππάς: Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ διαστρέβλωσε τις δηλώσεις μου για τον φαντάρο σε πορεία του ΚΚΕ

Ο θόρυβος ξεκίνησε όταν ο κ. Παππάς καταδίκασε την παρουσία στρατιώτη σε αντιπολεμική εκδήλωση του ΚΚΕ

pappas
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Παππάς κατηγορεί το Γραφείο Τύπου του κόμματος για διαστρέβλωση των δηλώσεών του, μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε για τις τοποθετήσεις του σχετικά με τη συμμετοχή στρατευμένων σε δημόσιες εκδηλώσεις.

Μιλώντας στο Pagenews.gr, ο κ. Παππάς εξήγησε ότι τα σχόλιά του αφορούσαν μόνο την απαγόρευση σε στρατιωτικούς να εκφράζουν απόψεις εκπροσωπώντας το στράτευμα ενάντια σε άλλες χώρες, τονίζοντας ότι το Γραφείο Τύπου παρερμήνευσε την τοποθέτησή του, συνδέοντάς την με συμβολικές παρουσίες στρατιωτικών σε εκδηλώσεις όπως το Πολυτεχνείο.

Ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Π. Παππάς απαντά στο Γρ. Τύπου ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ


Κλείσιμο
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε ότι δεν αμφισβητεί το δικαίωμα των στρατευμένων να έχουν πολιτικές απόψεις, αλλά υπογράμμισε πως είναι διαφορετικό να μιλούν εξ ονόματος όλων των στρατιωτών και να υιοθετούν ακραίες ρητορικές, ειδικά όταν φορούν τη στολή τους. «Το να χαρακτηρίζει ένας στρατιώτης δημόσια μια χώρα ως "κράτος δολοφόνο" είναι επικίνδυνο για τη συνοχή του στρατεύματος», δήλωσε, προσθέτοντας ότι τέτοιες συμπεριφορές θα πρέπει να αντιμετωπίζονται πειθαρχικά.

Στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Παππάς άσκησε κριτική στο Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τον τρόπο αντίδρασής του, λέγοντας ότι υπήρξε «μεταμεσονύκτια ανακοίνωση» που παραποίησε την ουσία των δηλώσεών του, ενώ υπογράμμισε πως περιμένει ξεκάθαρες απαντήσεις από το κόμμα για το πώς βλέπει την παρουσία στρατιωτικών σε τέτοιες εκδηλώσεις. «Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να έχει σαφή και ξεκάθαρη θέση για το τι επιτρέπεται να λέγεται δημόσια από έναν στρατευμένο», σημείωσε, θέτοντας ερωτήματα για την ευρύτερη στάση του κόμματος απέναντι σε ανάλογες περιπτώσεις.

Ο θόρυβος ξεκίνησε όταν ο κ. Παππάς καταδίκασε την παρουσία του στρατιώτη Γιώργου Συργουνιώτη σε αντιπολεμική εκδήλωση του ΚΚΕ, όπου ο τελευταίος μίλησε φορώντας τη στολή του και εξέφρασε κριτική στάση απέναντι στο Ισραήλ. Ο κ. Παππάς χαρακτήρισε «αδιανόητη» αυτή την κίνηση και εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξει πειθαρχική αντιμετώπιση, ενώ το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση που τον κατηγορούσε για επιθετικές δηλώσεις απέναντι στους στρατευμένους.

Ειδήσεις σήμερα:

Ανάλυση: Το Ισραήλ έχει το momentum για να πολεμήσει με όλους τους εχθρούς του - Ο ρόλος Τουρκίας και Ρωσίας

Η Οδύσσεια δύο παιδιών ανάμεσα στη μάνα Playmate και τον πατέρα κροίσο

Κοινό Πάσχα κάθε χρόνο για Ορθόδοξους και Καθολικούς, κοντά σε συμφωνία οι δύο Εκκλησίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης