Δημήτρης Τσιόδρας: Ζήτησε μεγαλύτερη βοήθεια στους πολίτες που πλήττονται από πυρκαγιές και πλημμύρες

Δημήτρης Τσιόδρας: Ζήτησε μεγαλύτερη βοήθεια στους πολίτες που πλήττονται από πυρκαγιές και πλημμύρες

O ευρωβουλευτής της Ν.Δ. μιλώντας στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου ζήτησε παρεμβάσεις στον τομέα της πρόληψης, της πολιτικής προστασίας και των αποζημιώσεων

dimitris-tsiodras-eyrokoinoboylio
Περισσότερα μέτρα στήριξης για τους πολίτες που πλήττονται από τις πυρκαγιές, τις πλημμύρες και άλλα ακραία καιρικά φαινόμενα, ζήτησε ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Τσιόδρας, μιλώντας χθες στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. «Κανένα κράτος δεν μπορεί να σηκώσει από μόνο του το βάρος. Οι πόροι του Ταμείου Αλληλεγγύης δεν επαρκούν και πρέπει να αυξηθούν. Δεν μπορούμε να αφήσουμε τους ανθρώπους μόνους τους την ώρα της συμφοράς» –είπε εμφατικά.
Μιλώντας για τα συγκεκριμένα μέτρα που χρειάζονται, ο κ. Τσιόδρας ζήτησε να παρέμβει η Ευρωπαϊκή Ένωση σε τρία επίπεδα: «Πρώτον, πρέπει να λάβουμε πολύ καλύτερα μέτρα πρόληψης.
Δεύτερον, πρέπει να ενισχύσουμε τους μηχανισμούς πολιτικής προστασίας για να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο όταν συμβαίνει. Η Ελλάδα διαθέτει σημαντικούς πόρους γι’ αυτό το σκοπό με περισσότερα από 2 δισ για το πρόγραμμα “Αιγίς”. Και επειδή καμία χώρα μόνη της δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε τέτοιας έκτασης φαινόμενα, χρειάζεται η ενίσχυση της συνεργασίας μέσω του RescEu.
Τρίτον, οι πολίτες που έχουν καταστραφεί λόγω αυτών των ακραίων φαινομένων, μάς χρειάζονται δίπλα τους. Πρώτο μέλημα είναι να σώσουμε ανθρώπινες ζωές. Αλλά κι εκείνοι που έχουν χάσει τα σπίτια τους, τις επιχειρήσεις τους, θέλουν τη στήριξή μας».
Κλείσιμο
Ο κ. Τσιόδρας υπογράμμισε ότι οι συνέπειες της κλιματικής κρίσης, με μεγάλες πυρκαγιές είτε με ακραία καιρικά φαινόμενα, δεν θα αποτελούν πλέον εξαιρέσεις όπως στο παρελθόν, αλλά τη νέα κανονικότητα.
Και πρόσθεσε: «Όταν οι καιροί αλλάζουν, πρέπει να αλλάζουμε κι εμείς για να ανταποκριθούμε στις νέες απαιτήσεις. Η Ευρώπη είναι πρωτοπόρος στην πράσινη μετάβαση, αλλά μέχρι να πετύχει τον στόχο και να αντιστρέψει την πορεία επιβάρυνσης του κλίματος, οφείλει να προετοιμαστεί καλύτερα για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής κρίσης. Πρέπει να ανεβάσουμε ταχύτητα. Προφανώς, δεν μπορούμε να εξαλείψουμε τα ακραία φαινόμενα. Μπορούμε όμως να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν τις συνέπειές τους».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης