Κικίλιας: Με απόλυτη διαφάνεια η αγορά του διαμερίσματος, πούλησα περιουσία κι έκανα αγορά ανάλογης αξίας

Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας για την αγορά διαμερίσματος επί της Βασιλίσσης Σοφίας, αντί 1,2 εκατ. ευρώ - Μαρινάκης: Μας καλύπτει η ανακοίνωση Κικίλια

Απάντηση σε δημοσιεύματα αναφορικά με την αγορά διαμερίσματος επί της Βασιλίσσης Σοφίας, κοντά στον Εθνικό Κήπο και στο προεδρικό Μέγαρο και το Μαξίμου, αντί 1,2 εκατ. ευρώ, έδωσε ο Βασίλης Κικίλιας.

Το δημοσίευμα ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως με βάση το πόθεν έσχες του, ο κ. Κικίλιας δικαιολογεί απολύτως τα χρήματα που ξόδεψε και μόλις εντόπισε τη σχετική ευκαιρία, αναγκάστηκε να πουλήσει ένα οικογενειακό ακίνητο, προκειμένου να αγοράσει το νέο του κατάλυμα, προσθέτοντας παράλληλα πως «πολλοί είναι αυτοί εντός και εκτός κυβέρνησης που λένε ότι μπορεί να είναι νόμιμο να αγοράζει ένας εν ενεργεία υπουργός ακίνητο έναντι υψηλού τιμήματος, ωστόσο δεν είναι και τόσο ηθικό».

Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας είπε απο την πλευρά του πως «πάλι απέτυχαν να «βγάλουν λαβράκι», καθώς πάντα λειτουργώ με απόλυτη διαφάνεια, με το όνομα και την υπογραφή μου», προσθέτοντας πως «η πώληση ενός προϋπάρχοντος δηλωμένου περιουσιακού στοιχείου και η αγορά ενός άλλου ανάλογης αξίας, με απόλυτη διαφάνεια ως προς τα τιμήματα και τις διαδικασίες, είναι απόδειξη του καθαρού τρόπου που πορεύθηκα σε όλη μου τη ζωή».

Η δήλωση του Βασίλη Κικίλια:

Δεν είναι η πρώτη φορά που μπαίνω στο στόχαστρο κακόβουλων σχολίων, αν και το τελευταίο «κρούσμα» ξεχωρίζει γιατί δηλώνει, και μάλιστα ευθαρσώς, την εμπάθεια στο πρόσωπό μου και στην οικογένεια μου.



Επειδή, όμως πάλι απέτυχαν να «βγάλουν λαβράκι», καθώς πάντα λειτουργώ με απόλυτη διαφάνεια, με το όνομα και την υπογραφή μου, ώστε οι Αρχές, η Βουλή, ο Τύπος και οι πολίτες να μπορούν ανά πάσα στιγμή να με ελέγχουν, τώρα προσπαθούν να μετατοπίσουν το θέμα στο πεδίο της δεοντολογίας, της ηθικής κλπ.

Καθαρές κουβέντες: Η πώληση ενός προϋπάρχοντος δηλωμένου περιουσιακού στοιχείου και η αγορά ενός άλλου ανάλογης αξίας, με απόλυτη διαφάνεια ως προς τα τιμήματα και τις διαδικασίες, είναι απόδειξη του καθαρού τρόπου που πορεύθηκα σε όλη μου τη ζωή.

Στην πολιτική μπήκα «χορτάτος» χάρη στην οικογένεια και την καριέρα μου και σκοπεύω όσο κι αν αυτό ενοχλεί κάποιους να συνεχίσω να τιμώ και να σέβομαι βαθιά όσους με στηρίζουν με τη ψήφο και την εμπιστοσύνη τους.


Μαρινάκης: Μας καλύπτει η ανακοίνωση του Κικίλια

Στο θέμα του Βασίλη Κικίλια αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στο ραδιόφωνο «Παραπολιτικά FM», τονίζοντας πως ο κ. Κικίλιας εξέδωσε ανακοίνωση η οποία και με βάση τα υπόλοιπα δεδομένα από το Πόθεν Έσχες του, καλύπτει την κυβέρνηση.
Ολόκληρη η δήλωση του Παύλου Μαρινάκη έχει ως εξής:

«Εξέδωσε μια Ανακοίνωση ο Υπουργός, η οποία μας καλύπτει με βάση και τα δεδομένα, τα οποία ο ίδιος παραθέτει και, όπως και να έχει, κ. Φουσκίδη, κ. Γκαντώνα, για αυτό τον λόγο ακριβώς υπάρχει και το «πόθεν έσχες» και γιατί φαίνεται πώς μπαίνει ο καθένας από εμάς στην πολιτική ή σε οποιανδήποτε άλλη θέση ευθύνης, η οποία εν πάση περιπτώσει, μας υποχρεώνει να κάνουμε αρχική και ετήσια δήλωση «πόθεν έσχες» και, αντιστοίχως, το ετήσιο «πόθεν έσχες», στο οποίο, προφανώς, περιγράφεται κάθε τέτοια αγοραπωλησία, κάθε τέτοια κίνηση».
«Προφανώς αν κάποιος εισερχόμενος στην πολιτική, εμφανίζει κάποια χρήματα ή κάποια ακίνητα, αυτό, όπως αντιλαμβάνεστε, δεν μπορεί κανείς να το ποινικοποιήσει, ούτε -εφόσον μια αγοραπωλησία είναι κατά τα προβλεπόμενα από τον νόμο- μπορεί, επίσης, να ποινικοποιηθεί. Εφόσον ένας πολιτικός, εν προκειμένω ένας Υπουργός, έχει την οικονομική δυνατότητα να κάνει μια τέτοια κίνηση και η κίνηση αυτή δικαιολογείται, όπως ο ίδιος επισημαίνει, από την προηγούμενη οικονομική του κατάσταση, μια άλλη -τέλος πάντων- αγοραπωλησία , την οποία έκανε, είναι προφανώς δικαίωμά του να το κάνει».
«Η δουλειά κάθε Υπουργού, κάθε Υφυπουργού είναι να φέρνει εις πέρας το χαρτοφυλάκιό του και να βελτιώνει την καθημερινότητα των πολιτών. Και, σίγουρα, να τηρεί τον νόμο πρώτα και πάνω από όλα. Δηλαδή, αν μια φορά αυτό ισχύει για κάθε συμπολίτη μας, για εμάς αυτό πρέπει να ισχύει 10 και 100 φορές. Τώρα, ο καθένας κάνει τις επιλογές του. Διαχειρίζεται, όπως θέλει, την περιουσία του. Είναι κάτι που, προφανώς, εμείς απαιτούμε πριν και πάνω από όλα. Όλοι κρινόμαστε καθημερινά, όπως έχω πει πολλές φορές, με πρώτον και κυριότερο τον Πρωθυπουργό. Όλα αυτά να γίνονται, όπως προβλέπει ο νόμος, χωρίς σκιές, να δηλώνονται εγκαίρως, να δικαιολογούνται πλήρως για να υπάρχει απόλυτη λογοδοσία στους πολίτες».



Ειδήσεις σήμερα:

Πανικός στη Φλόριντα για τον Μίλτον: Περιμένουν πάνω από 5 μέτρα ύψος νερού - Δραματικές εικόνες από την εκκένωση

Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος στον Δημήτρη Δανίκα για τη βία ανηλίκων: «Οι γονείς χρειάζονται ψυχολόγο, όχι τα παιδιά»

Η ακτινογραφία του πόθεν έσχες Κασσελάκη: Το χαρτοφυλάκιο των $4 εκατ., τα ακίνητα και τα δάνεια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr