Σωκράτης Φάμελλος: Κατέθεσε επίσημα την υποψηφιότητά του με 117 υπογραφές

«Η υποψηφιότητά μου αλλά και υποβολή της είναι μια απάντηση στην τοξικότητα, τις αντιθέσεις και στις επιθέσεις» τόνισε σε δηλώσεις – Χαρακτήρισε αδιανόητη την κίνηση Κασσελάκη να στραφεί δικαστικά κατά του κόμματός του

Την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε επίσημα ο Σωκράτης Φάμελλος. 

Η υποψηφιότητα, που συνοδεύεται από 117 υπογραφές μελών της Κεντρικής Επιτροπής, έγινε, όπως είχε προαναγγελθεί, το μεσημέρι της Τετάρτης. 

Σε δηλώσεις του, ο κ. Φάμελλος ανέφερε ότι η επόμενη ημέρα του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι ενωτική και ενώ ανέφερε ότι η υποψηφιότητά του είναι απάντηση στην τοξικότητα, τις αντιθέσεις και τις επιθέσεις που δέχεται το κόμμα. Παράλληλα, άφησε αιχμές για τον Στέφανο Κασσελάκη και το εξώδικο που έστειλε κατά της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής, κάνοντας λόγο για αδιανόητη κίνηση.

«Σύμφωνα με τις αποφάσεις των οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τις καταστατικές μας προβλέψεις κατέθεσα πριν από λίγο την υποψηφιότητά μου με πλήρη φάκελο για την θέση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Η υποψηφιότητά μου έχει την έγκριση υποψηφιότητας από 117 συντρόφους και συντρόφισσες μέλη της Κεντρικής Επιτροπής. Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους και όλες θερμά και πιστεύω ότι η υποψηφιότητά μου θα έχει τη δυνατότητα να στηριχθεί και από πολύ περισσότερους συντρόφους και συντρόφισσες και κυρίως από την κομματική βάση του ΣΥΡΙΖΑ. Όλες οι υπογραφές θεωρώ ότι έχουν ίδια σημασία, αξία και βαρύτητα γιατί η επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι ενωτική και υποψηφιότητά μου αλλά και υποβολή της σήμερα αποδεικνύει ότι μπορεί να υπάρχει ενότητα και είναι και μια απάντηση στην τοξικότητα, τις αντιθέσεις και στις επιθέσεις που δέχεται το κόμμα τις τελευταίες ημέρες», δήλωσε ο κ. Φάμελλος εξερχόμενος των κεντρικών γραφείων του κόμματος στην Κουμουνδούρου.

Πρόσθεσε ότι «πρέπει μαζί να ξαναχτίσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ και πρέπει να εγγυηθούμε όλοι μαζί την ενότητα», καλώντας σε έναν πλούσιο προσυνεδριακό διάλογο. «Δεν είναι το διακύβευμα η θέση του προέδρου, το διακύβευμα είναι η ύπαρξη του ΣΥΡΙΖΑ και η υποψηφιότητά μου είναι μία εγγύηση ότι θα υπάρχει επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι δημοκρατικός, δυναμικός, αξιόπιστος και σοβαρός». Κάλεσε όλους να συμμετέχουν στην προσυνεδριακή διαδικασία, «να εξασφαλίσουμε ότι θα υπάρχει μια καλύτερη μέρα για όλη την Ελλάδα και γι' αυτό η πρότασή μου απευθύνεται σε όλους πολίτες της χώρας».

«Αδιανόητο ένας εν δυνάμει υποψήφιος πρόεδρος να στρέφεται δικαστικά κατά του κόμματος»

Ο κ. Φάμελλος απάντησε καταρχήν ότι «είναι απαράδεκτη και αδιανόητη η κίνηση αποστολής εξώδικου στην ΚΕ και θεωρώ αδιανόητο ότι ένας εν δυνάμει υποψήφιος πρόεδρος στρέφεται δικαστικά κατά του κόμματος του οποίου θέλει να διεκδικήσει την προεδρία». Είπε ότι τον καλύπτει απολύτως η απόφαση της χθεσινής ΠΓ και η επιστροφή του εξωδίκου ως απαράδεκτου. «Είναι προφανές ότι στην προοπτική και στην αναγκαιότητα της ενότητας και της αποτελεσματικότητας, της σοβαρότητας του ΣΥΡΙΖΑ είμαι διατεθειμένος να συμβάλλω με οποιοδήποτε τρόπο για να υπάρχει η αποκατάσταση αυτού του στίγματος, γιατί όπως και για τη ρετσινιά της διαπλοκής απάντησα ξεκάθαρα ότι επιστρέφεται στον πρώην πρόεδρο».

Ερωτηθείς σχετικά με την πρωτοβουλία που ανακοίνωσε νωρίτερα ο Παύλος Πολάκης για συνάντηση αύριο των υποψήφιων προέδρων, ο κ. Φάμελλος πρόσθεσε ότι ενημέρωσε τη γραμματέα της ΚΕ «ότι προφανώς σε συνεννόηση με τα όργανα του κόμματος μπορώ να συμμετέχω σε οποιαδήποτε συνάντηση που θα δώσει λύσεις». «Αυτό πρέπει να γίνει μέσα στην οικογένεια. Θεωρώ ότι πρέπει να λειτουργούν δημοκρατικά τα όργανα του κόμματος και να τα σεβόμαστε, από εκεί ξεκινάμε, με τους κανόνες της κοινής μας ύπαρξης και είναι προφανέστατο ότι θα συμβάλλω για να υπάρχει η αποκατάσταση και αυτού του αρνητικού κλίματος. Γιατί πρέπει να συζητήσουμε για μια προοπτική και η δική μου υποψηφιότητα στοχεύει σε αυτό στο να υπάρχει προοπτική, η δυνατότητα ενός καλύτερου ΣΥΡΙΖΑ», είπε.

Αναλυτικά η δήλωση του Σωκράτη Φάμελλου

«Σύμφωνα με τις αποφάσεις των Οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική συμμαχία και τις καταστατικές μας προβλέψεις, κατέθεσα τον πλήρη φάκελο της υποψηφιότητάς μου για τη θέση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία.

Η υποψηφιότητά μου έχει την έγκριση από 117 συντρόφους και συντρόφισσες μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, τους οποίους θέλω να ευχαριστήσω όλους και όλες θερμά. Όλες οι υπογραφές θεωρούνται ίδιας σημασίας, αξίας και βαρύτητας.

Η υποψηφιότητά μου έχει τη δυνατότητα να στηριχθεί και από πολλούς περισσότερους συντρόφους και συντρόφισσες και κυρίως από την κομματική βάση του ΣΥΡΙΖΑ.

Η επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι ενωτική και η υποψηφιότητά μου, αλλά και υποβολή της σήμερα, αποδεικνύει ότι μπορεί να υπάρχει ενότητα. Είναι και μία απάντηση στην τοξικότητα, στις αντιθέσεις και στις επιθέσεις που δέχεται το κόμμα μας τις τελευταίες μέρες. Πρέπει μαζί να ξαναχτίσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ και πρέπει να εγγυηθούμε όλες και όλοι μαζί την ενότητα.

Καλούμε σε έναν πλούσιο προσυνεδριακό διάλογο. Σε μία συζήτηση, η οποία θα ξαναζωντανέψει τις Οργανώσεις μας. Δεν είναι το διακύβευμα η θέση του προέδρου. Το διακύβευμα είναι η ύπαρξη του ΣΥΡΙΖΑ. Και η υποψηφιότητά μου είναι μια εγγύηση ότι θα υπάρχει η επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι δημοκρατικός, θα είναι δυναμικός, θα είναι αξιόπιστος και θα είναι σοβαρός. Καλώ όλους τους συντρόφους και τις συντρόφισσες να συμμετέχουν σε αυτή την προσυνεδριακή διαδικασία. Καλώ όλους και όλες να εξασφαλίσουμε ότι θα υπάρχει μία καλύτερη μέρα για όλη την Ελλάδα και γι’ αυτό η πρόταση μου απευθύνεται σε όλους τους πολίτες της χώρας.

Σας ευχαριστώ πολύ»


Ειδήσεις σήμερα:

Κικίλιας: Με απόλυτη διαφάνεια η αγορά του διαμερίσματος

Καίτη Γκρέυ: Στο νοσοκομείο η λαϊκή τραγουδίστρια - Σε κρίσιμη κατάσταση μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο

Bitcoin: Έλυσε το HBO το μυστήριο με τον ιδρυτή του; - Ποιος είναι πίσω από τον «Satoshi Nakamoto»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr