Μητσοτάκης: Η κατάσταση ασφαλείας στην Ευρώπη καθιστά επιτακτική τη διεύρυνση

Μητσοτάκης: Η κατάσταση ασφαλείας στην Ευρώπη καθιστά επιτακτική τη διεύρυνση

Οι υποψήφιες χώρες να τηρήσουν τις θεμελιώδεις ευρωπαϊκές αξίες και να εφαρμόσουν τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις σημείωσε ο πρωθυπουργός στη  Σύνοδο Κορυφής Ουκρανίας - Νοτιοανατολικής Ευρώπης - Είδε τον Ζελένσκι

24-10-09_0001__DPD6659
Η κατάσταση ασφαλείας στην Ευρώπη καθιστούν επιτακτική τη διεύρυνση της ΕΕ σημείωσε απόψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην Ολομέλεια της 3ης Συνόδου Κορυφής Ουκρανίας - Νοτιοανατολικής Ευρώπης, στο Ντουμπρόβνικ.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός κάλεσε τις υποψήφιες χώρες να τηρήσουν τις θεμελιώδεις ευρωπαϊκές αξίες και να εφαρμόσουν τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις για την ενταξιακή τους προοπτική ενώ σε ότι αφορά την Ουκρανία έστειλε το ξεκάθαρο μήνυμα ότι η Αθήνα θα στηρίξει το Κίεβο στα επόμενα βήματά του. Στο περιθώριο της συνόδου ο Έλληνας πρωθυπουργός συνομίλησε και με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Κατά την παρέμβασή του στην Ολομέλεια της 3ης Συνόδου Κορυφής Ουκρανίας - Νοτιοανατολικής Ευρώπης ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε τη σημασία που έχει η συνέχιση της πρωτοβουλίας που ανέλαβε πρώτη η Ελλάδα διοργανώνοντας την πρώτη Σύνοδο Ουκρανίας - Νοτιοανατολικής Ευρώπης στις 21 Αυγούστου 2023.

Τόνισε, ότι, όπως υπογραμμίστηκε τότε με την Κοινή Δήλωση των Αθηνών που είχαν υιοθετήσει οι ηγέτες, τα Δυτικά Βαλκάνια, η Ουκρανία και η Μολδαβία έχουν κοινή ευρωπαϊκή ιστορία και κοινό ευρωπαϊκό μέλλον, ενώ τόνισε ότι είναι σημαντικό το γεγονός ότι οι υποψήφιες χώρες και τα κράτη-μέλη, παρά τις διαφορές τους, κάθονται στο τραπέζι και ανταλλάσσουν απόψεις.

Κλείσιμο
Ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στην Ουκρανία τονισε ότι ο πόλεμος αυτός αφορά ολόκληρο τον κόσμο. Αναφερόμενος στη Διάσκεψη για την Ειρήνη στην Ουκρανία, που φιλοξενήθηκε στην Ελβετία τον Ιούνιο, επισήμανε ότι αυτή επιβεβαίωσε την ευρεία στήριξη για μια δίκαιη ειρήνη στην Ουκρανία Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να στηρίξει την Ουκρανία στα επόμενα βήματά της.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι η γεωπολιτική κατάσταση και η κατάσταση ασφαλείας στην Ευρώπη καθιστούν επιτακτική τη διεύρυνση και κάλεσε τις υποψήφιες χώρες να τηρήσουν τις θεμελιώδεις ευρωπαϊκές αξίες και να εφαρμόσουν τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις για την ενταξιακή τους προοπτική.

Δείτε φωτογραφίες από τη Σύνοδο Κορυφής

24-10-09_0011__DPC3143
Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων στη Σύνοδο Σύνοδο Ουκρανίας - Νοτιοανατολικής Ευρώπης
24-10-09_0019__DPC3367
Στιγμιότυπο από τη Σύνοδο Κορυφής Ουκρανίας - Νοτιοανατολικής Ευρώπης
24-10-09_0020__DPD6940
Ο Ουκρανός Πρόεδρος Β. Ζελένσκι μιλά στη Σύνοδο Κορυφής
24-10-09_0004__DPD6687
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολονίμιρ Ζελένσκι συνομιλεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη
24-10-09_0008__DPC2961
Αριστερά ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς και δεξιά ο Κυριάκος Μητσοτάκης


Ειδήσεις σήμερα:

«Είμαστε από τους τελευταίους που φεύγουμε» - Η δραματική περιγραφή Ελληνίδας στη Φλόριντα όπου θα χτυπήσει ο «Milton»

Στον «αέρα» η σύσκεψη των υποψήφιων προέδρων του ΣΥΡΙΖΑ

Αθανάσιος Μαρτίνος: «Χωρίς τα ελληνικά δεξαμενόπλοια που μετέφεραν ρωσικό πετρέλαιο οι τιμές θα είχαν διπλασιαστεί»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης