Εκλογές στο ΠΑΣΟΚ - Παύλος Γερουλάνος: Προφανές ότι αν δεν ήταν υποψήφια η Άννα Διαμαντοπούλου, θα ήμουν στον β' γύρο

«Θεωρούσα ότι μέχρι την υποψηφιότητά της είχαμε μία ενδιαφέρουσα συμμαχία μεταξύ τάσεων στο ΠΑΣΟΚ, που είχαν καιρό να βρεθούν στην ίδια πλευρά» είπε και προσέθεσε: «Δεν άξιζαν να τις χωρίσουμε» 

Την άποψη ότι η υποψηφιότητα της Άννας Διαμαντοπούλου ήταν εκείνη που του «έκοψε» τον δρόμο προς τη β' Κυριακή των εκλογών του ΠΑΣΟΚ και, δυνητικά, προς την προεδρία του κόμματος, διατύπωσε ο Παύλος Γερουλάνος, μιλώντας στην εκπομπή Live News, στο MEGA.

Ερωτηθείς, πιο συγκεκριμένα, για την υποψηφιότητα της Άννας Διαμαντοπούλου και το αν θα ήταν ο ίδιος στον β' γύρο, στην περίπτωση που δεν κατέβαινε εκείνη, ο κ. Γερουλάνος ήταν ξεκάθαρος. «Καλά, αυτό είναι προφανές» είπε. «Θεωρούσα ότι μέχρι την υποψηφιότητά της είχαμε μία ενδιαφέρουσα συμμαχία μεταξύ τάσεων στο ΠΑΣΟΚ, που είχαν καιρό να βρεθούν στην ίδια πλευρά. Δεν άξιζαν να τις χωρίσουμε» είπε.



Τόνισε, δε, ότι ως υποψήφιος «σκέφτεσαι τι άλλο θα μπορούσες να είχε κάνει, αλλά όλα αυτά είναι λίγο μνημόσυνα. Κάνεις την κριτική σου». «Για μένα αυτό που έχει αξία είναι η όλη διαδικασία να αναβαθμίσει την αξία του κόμματος. Ακόμα και το εκλογικό αποτέλεσμα, όσο δύσκολο κι αν ήταν, έχει σημασία σε μία πορεία πολύ μεγαλύτερη από τη δική μου υποψηφιότητα» προσέθεσε.

Ο κ. Γερουλάνος υπογράμμισε ότι, αυτό που είναι σημαντικό, είναι για τον κόσμο να αντιληφθεί πως: «Παιδιά, τα πράγματα δεν χρειάζεται να είναι έτσι, υπάρχουν και άλλες προτάσεις απέναντι στην κυβέρνηση». Δεν αποκάλυψε, ωστόσο, αν θα στηρίξει τον Νίκο Ανδρουλάκη ή τον Χάρη Δούκα στις κάλπες της προσεχούς Κυριακής. Πάντως, αναφορικά με την άποψή του ότι ο νέος πρόεδρος πρέπει να είναι και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, εξήγησε ότι το λέει αυτό, διότι «έχει πολύ σκληρές μάχες στη Βουλή. Ο κόσμος τον βλέπει απέναντι στον Μητσοτάκη. Θεσμικά, οι μάχες μέσα στη Βουλή είναι εξαιρετικά κρίσιμες».

Στο ερώτημα αν θα πει τη Δευτέρα ποιον ψήφισε, ο Παύλος Γερουλάνος χαμογέλασε και δήλωσε πως «αν το πεις μετά, θ' ακούσουν τη δική σου ερμηνεία και θα βγουν άλλες 300. Από κει και πέρα το να ανοίξει μία τέτοια κουβέντα, μόνο κακό κάνει στον νέο πρόεδρο και σε μένα». Παρατήτησε ότι ανάλογα με το ποιος θα εκλεγεί «θα φανεί τι βήματα πρέπει να κάνουμε, για να πάμε μπροστά. Να συντάξουμε τις δυνάμεις μας για να καλύψουμε τα κενά, όλοι έχουμε τα συν και τα πλην μας».

Σε ό,τι αφορά, πάντως, στην άποψή του ότι χρειάζεται κάτι καινούριο το ΠΑΣΟΚ, ο Παύλος Γερουλάνος εξήγησε: «Ο λόγος της στάσης μου είναι ότι, όπως έκριναν οι ψηφοφόροι ότι ο Δούκας πρέπει να πάει στον β' γύρο, είναι έτοιμοι να παραβλέψουν το γεγονός ότι δεν είναι βουλευτής. Εάν οι ψηφοφόροι του δώσουν την ευκαιρία, θα δούμε αν έχει πάρει τα μηνύματα».

Τόνισε ακόμη πως η κριτική του Χάρη Δούκα ήταν θεσμική, «να ανοίξει το κόμμα, να μην προτιμά κάποιους επιλεκτικά, αυτή ήταν η κριτική προς τον Ανδρουλάκη. Στο χέρι του είναι να πει τι θ' αλλάξει».

Ο Παύλος Γερουλάνος μίλησε και για το ντιμπέιτ Νίκου Ανδρουλάκη - Χάρη Δούκα, που δεν θα γίνει τελικά. «Η σημασία στο debate είναι πως θα άλλαζε τη δυναμική. Οι τηλεμαχίες σου δίνουν μία δυνατότητα να κρίνεις».

Τέλος, όσον αφορά στον ρόλο που θα έχει ο ίδιος στην επόμενη μέρα του ΠΑΣΟΚ, σχολίασε: «Ο σκοπός είναι να υπηρετήσω το κόμμα όσο καλύτερα μπορώ. Όπως και τον πρόεδρο του κόμματος. Θεσμικά θα κινηθώ πάντα και εξαρτάται από τον πρόεδρο τι ρόλο θα μου ζητήσει να παίξω».

Ειδήσεις σήμερα:

Οργάνωσε με τα ξαδέρφια του τη δολοφονία της συζύγου του - Ταξίδεψε από Αθήνα στη Σουηδία και τη σκότωσε


Ζιζέλ Πελικό: Aποχώρησε σε κακή κατάσταση από το δικαστήριο με την ανατριχιαστική κατάθεση βιαστή της

«Bullying» Καρανίκα στους 87: Μην εκπλαγείτε αν δείτε έξω από την ΚΕ θυμωμένο και εξοργισμένο τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr