Χρυσοχοΐδης: Αυξήθηκαν οι συλλήψεις ανηλίκων και εμπλεκομένων σε περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στη Θεσσαλία

Οι υπηρεσίες ασφαλείας εξελίσσονται και μετονομάζονται σε δίωξη οργανωμένου εγκλήματος

Μπορεί η Θεσσαλία να είναι μια από τις περιοχές της χώρας με μικρή εγκληματικότητα, όπως ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μ. Χρυσοχοΐδης, στο πλαίσιο της επίσκεψης του στο μέγαρο της Διεύθυνσης Αστυνομίας της Περιφέρεια Θεσσαλίας, αλλά τα στοιχεία των συλλήψεων ανηλίκων αλλά και εμπλεκομένων σε περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, αυξήθηκαν με γεωμετρική πρόοδο.

Τα στοιχεία που παρουσίασε μεταξύ άλλων ο κ. Χρυσοχοΐδης, κάνουν λόγο για αύξηση των συλλήψεων ανηλίκων σε σχέση με πέρσι, αφού είχαμε συνολικά 388 συλλήψεις ανηλίκων στη Θεσσαλία. Για το θέμα με τη βία των ανηλίκων ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη εξήγησε ότι η ΕΛ.ΑΣ. και οι εμπλεκόμενοι φορείς δείχνουν ιδιαίτερη ευαισθησία και είναι παρόντες, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι είναι ένα θέμα που αφορά κυρίως τους γονείς και τις οικογένειες, ενώ ειδική αναφορά έκανε και στο πενταψήφιο τηλέφωνο 10201 για ανήλικους και την εφαρμογή Save youth στο κινητό.

Για τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας και την κοινωνική αστυνόμευση, ο τομέας ενδοοικογενειακής βίας παρουσίασε αύξηση 175% σε συλλήψεις σε περιπτώσεις του συγκεκριμένου είδους βίας στη Θεσσαλία. Το πρώτο 9μηνο του 2024 είχαμε 481 περιστατικά, ενώ κατασχέθηκαν 890 όπλα στο πλαίσιο περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε και στο νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό της Ελληνικής Αστυνομίας, υπογραμμίζοντας ότι οι Υπηρεσίες Ασφαλείας εξελίσσονται και μετονομάζονται σε δίωξη οργανωμένου εγκλήματος. Την επόμενη εβδομάδα ξεκινά η λειτουργία της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, μιας υπηρεσίας, που χρειάζεται μια σύγχρονη Αστυνομία, όπως εξήγησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, προσθέτοντας ότι ο Έβρος πολύ καλά θωρακισμένος και αναμένονται επιπλέον 150 προσλήψεις αστυνομικού προσωπικού για τα σύνορα.

Οι επαφές του κ. Χρυσοχοΐδη συνεχίστηκαν με συναντήσεις με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Δ. Κουρέτα και τον δήμαρχο Λαρισαίων κ. Θ. Μαμάκο.


Ειδήσεις σήμερα:

Μπακασέτας: Ντροπή για ορισμένους δημοσιογράφους...

Κασσελάκης: Το συνέδριο θα αποφανθεί αν είμαι πρόεδρος - Καληνύχτα, κουράστηκα, απαντά ο Πολάκης

Θρίαμβος της Εθνικής Ελλάδας στο Γουέμπλεϊ - Κέρδισαν την Αγγλία 2-1, το πήραν για τον Μπάλντοκ - Δείτε τα γκολ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr