Ο Λιάνης, ο Τσίπρας, ο Βενιζέλος και το ραντεβού συγγνώμης (που δεν έγινε) για το σκάνδαλο Novartis

H δήλωση του Γιώργου Λιάνη - την οποία ανασκεύασε - για τηλεφώνημα Τσίπρα σε μεγάλο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε δημοσιεύματα για συνάντηση των δύο πολιτικών - Τα tweets Βαξεβάνη που «στήνουν στον τοίχο» τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ - Στερούνται σοβαρότητας τέτοια σενάρια, λέει το περιβάλλον Τσίπρα

Μία δήλωση του Γιώργου Λιάνη στη Νατάσα Γιάμαλη, στο Mega, προκάλεσε δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για συνάντηση που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τον Βαγγέλη Βενιζέλο προκειμένου να του ζητήσει «συγγνώμη» για την εμπλοκή του στο σκάνδαλο Novartis από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. 

Πηγές από το περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα αναφέρουν πως δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για συνάντηση που είχε ο πρώην πρωθυπουργός με πολιτικούς του αντιπάλους για το θέμα της Novartis, δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα και στερούνται σοβαρότητας. Υπενθυμίζεται πάντως ότι ο πρώην πρωθυπουργός είχε μιλήσει για λάθος χειρισμούς και εμπλοκή πολιτικών που δεν είχαν σχέση με την υπόθεση της Novartis. 

Οι αναφορές Λιάνη


Tο μεσημέρι της Κυριακής ο Γιώργος Λιάνης μιλώντας στο Mega είχε κάνει λόγο για επικοινωνία που είχε ο Τσίπρας με μεγαλοστέλεχος του ΠΑΣΟΚ, «φωτογραφίζοντας» τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Δείτε το σχετικό βίντεο: 

 
«Την επόμενη ημέρα το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να συνεργαστεί με κάτι. Δεν μπορεί να συνεργαστεί με κάτι άλλο πέρα από την Αριστερά. Πώς όμως; Αφού αυτός ο χώρος πρέπει να ζητήσει μια σοβαρή συγγνώμη από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ για όσα τραβήξαμε την περίοδο της διακυβέρνησης με τις λοιδορίες, τις κατηγορίες, τις παραπομπές πολιτικών προσώπων και την κατηγορία ότι το ΠΑΣΟΚ είναι υπεύθυνο για την χρεοκοπία της χώρας», είπε και πρόσθεσε: «Πρέπει να δώσουν συγχωροχάρτι. Ο Τσίπρας ήδη το έχει κάνει το πρώτο βήμα. Ξέρω ότι έχει γίνει τηλεφώνημα του Τσίπρα σε μεγάλο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στο οποίο ουσιαστικά του ζήτησε συγγνώμη για την παραπομπή του στην υπόθεση Novartis».

Μετά τα δημοσιεύματα, ο κ. Λιάνης προχώρησε σε ανασκευή των όσων είπε στη συνέντευξή του: 

«Στην κυριακάτικη συμμετοχή μου στην εκπομπή της κ. Γιάμαλη στο MEGA είπα ότι γνωρίζω πως ο κ. Τσίπρας έκανε ένα τηλεφώνημα σε υψηλόβαθμο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και ζήτησε συγγνώμη για την υπόθεση Novartis.

Η αλήθεια είναι πως υπερέβαλα, στηριζόμενος στα όσα είπε ο κ. Τσίπρας στο συνέδριο της “Καθημερινής”, πριν από λίγο καιρό, ότι δηλαδή κάναμε λάθος χειρισμούς στην υπόθεση Novartis και βάλαμε στο ίδιο τσουβάλι ανθρώπους που είχαν εμπλακεί, με άλλους που δεν είχαν.

Εφελκυστικά πίστεψα ότι ο κ. Τσίπρας με αυτή την τολμηρή δήλωση είχε ζητήσει εμμέσως συγγνώμη. Πιθανόν να το έκανα, γιατί ο διακαής μου πόθος είναι η συνεργασία των δύο παρατάξεων για το καλό του τόπου.

Όμως, αυτό που είπα και εννοούσα εγώ στην κ. Γιάμαλη, είναι τελείως διαφορετικό από τις ποικίλες ερμηνείες που του δόθηκαν. Άλλωστε τι σημασία έχουν οι προσωπικές απόψεις όταν υπάρχει δημόσιος διάλογος;».


Τα tweets Βαξεβάνη

Ευθεία επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε με αφορμή τις δηλώσεις Λιάνη στο Mega ο Κώστας Βαξεβάνης, με ένα ιδιαίτερα επιθετικό ανυπόγραφο άρθρο στο Documento, που συνοδεύτηκε από ένα επώνυμο tweet. Δείτε το: 





Ειδήσεις σήμερα:

Ξεμπλοκάρουν οι μεταβιβάσεις χιλιάδων ακινήτων με τις νέες ρυθμίσεις στο Κτηματολόγιο

Stalkers: Οι εφιαλτικές ιστορίες που έζησαν Κορακάκη, Πλούταρχος και άλλοι διάσημοι

Αήττητη συνεχίζει η Ελλάδα στο Nations League: Το 2-0 με την Ιρλανδία, η συγκίνηση για τον Μπάλντοκ και το... Μουντιάλ - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr