Νίκος Παπανδρέου: Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να επανασυνθέσει τις πολλές τάσεις που υπάρχουν μέσα στο κόμμα

Ο ευρωβουλευτής μίλησε για την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ μετά την εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη προέδρου

Ο Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Παπανδρέου, μίλησε για την ανάγκη συλλογικότητας στην ηγεσία του κόμματος, στη διάρκεια συνέντευξής του στην ΕΡΤ, δηλώνοντας πως «το μήνυμα που βγάλαμε την πρώτη Κυριακή, ήταν ότι υπήρχαν πολλοί διεκδικητές που ζητούσαν μια πιο συλλογική ηγεσία», ενώ πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να λάβει υπόψη τα «πολλά χρώματα που υπάρχουν μέσα στο κόμμα» και να ενσωματώσει τις διαφορετικές φωνές για να προχωρήσει μπροστά.

Ο κ. Παπανδρέου επισήμανε ότι η συλλογικότητα στην ηγεσία θα μπορούσε να συμβάλει στο ξεπέρασμα της στασιμότητας του κόμματος. «Στην αρχή είναι μια πιο συλλογική ηγεσία και να ξεφύγουμε από αυτό το 12% που παραμένουμε τόσο καιρό. Άρα αν είναι το μάθημα αυτό, όλοι θα δουλέψουν για το καλύτερο. Δηλαδή υπάρχει αυτό που λέμε το «όλον» ΠΑΣΟΚ» και πρόσθεσε την ανάγκη για συνοχή και δυναμική προοπτική στο μέλλον.



Η αντίδραση των ψηφοφόρων στις εκλογές

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στις εκλογικές διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας τη δυσκολία του εκλογικού αγώνα. «Αυτή η μάχη στις εκλογές είναι δύσκολη», είπε, ενώ σχολίασε πως το κόμμα έχει ένα οργανωμένο σύστημα που βοηθάει κάθε φορά τον πρόεδρό του, προσφέροντας πλεονέκτημα.

Αναφερόμενος στις εκλογικές επιλογές των ψηφοφόρων, ο κ. Παπανδρέου δήλωσε πως «οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ δεν δέχτηκαν αυτό το διπλό ρόλο που πήγε να παίξει», κάτι που, σύμφωνα με τον ίδιο, συνέβαλε στη μείωση των ποσοστών του κόμματος στον δεύτερο γύρο των εκλογών.

Ερωτηθείς για τον κ. Δούκα ανέφερε: «Αυτό που ελπίζω εγώ είναι να αποδείξει ως δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ ότι φέρνει τις αξίες του ΠΑΣΟΚ και συνεχίζει το έργο του δυνατά... σε μια Αθήνα που με όλα τα προβλήματά της, δεν έχει εύκολη δουλειά σαν δήμαρχος. Μπορεί τώρα να συγκεντρωθεί στα καθήκοντά του ως δήμαρχος. Προφανώς υπήρχαν συγκρούσεις ότι ερχόμαστε μαζί. Οι συγκρούσεις δεν έφτασαν στο επίπεδο του ΣΥΡΙΖΑ. Είμαστε πιο οργανωμένοι, με μεγαλύτερη ιστορία, αλλά πιστεύω ότι θα προχωρήσει με καλά νέα από εδώ και πέρα».

Παράλληλα για τον Παύλο Γερουλάνο και την Άννα Διαμαντοπούλου είπε: «Όταν παίρνει κανείς το ρίσκο να μπει σε αυτή τη μάχη... παίρνεις ένα ρίσκο να χάσεις. Άρα έκανες κάτι. Κίνησες το σύστημα ή είσαι αλλού την άλλη μέρα από αυτούς που δεν κινήθηκαν καθόλου. Πιστεύω ότι πρέπει να είναι συλλογική η σχέση με τον Πρόεδρο πια. Αυτοί που είχαν μια δυνατή έκφραση από τον λαό να μπορούν να εκφράσουν αυτές τις δυνάμεις τους μέσα στο ΠΑΣΟΚ και αυτό να μας κάνει πιο δυνατούς. Είναι πολύ απλό. Αυτό είναι το αίτημα. Να μιλάμε όλοι μεταξύ μας, να εκφραστούμε όπως πρέπει».

Η επόμενη μέρα για το ΠΑΣΟΚ

Ο κ. Παπανδρέου έθεσε ως βασικό ερώτημα τη δυνατότητα του ΠΑΣΟΚ να επανασυνθέσει τις διαφορετικές τάσεις και φωνές μέσα στο κόμμα, όπως συνέβαινε στο παρελθόν. «Ο Πρόεδρος ουσιαστικά έχει τη μεγάλη ευθύνη να συγκεράσει τις διαφορετικές τάσεις», τόνισε, επισημαίνοντας πως το ΠΑΣΟΚ στο παρελθόν είχε την ικανότητα να συγκεράσει κοινωνικά και εθνικά αφηγήματα, κάτι που πρέπει να επιδιώξει και πάλι σήμερα.

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στην πτώση του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία θεώρησε αναμενόμενη, λέγοντας πως «ανέβηκε με ψέμα και το ψέμα δεν κράτησε», ενώ επεσήμανε ότι το κόμμα αυτό «έδωσε ελπίδες φρούδες και δεν δούλεψε».


Ειδήσεις σήμερα:

Σκάκι για την επόμενη μέρα: Εκκλησιαστικό Game of thrones σε Αθήνα, Κωνσταντινούπολη και Τίρανα

Πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ καταγγέλλει «ομηρία» της αποστολής της Νιγηρίας σε εγκαταλελειμμένο αεροδρόμιο της Λιβύης

Κωνσταντίνα Σωτηρίου στο protothema.gr: Η 25χρονη δασκάλα που διακρίθηκε ανάμεσα στις 20 ομορφότερες γυναίκες του Κόσμου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr