ΠΑΣΟΚ: «Ανασχηματισμός» στην κοινοβουλευτική ομάδα - Οι ρόλοι Γερουλάνου και Διαμαντοπούλου και η νέα διάταξη δυνάμεων

ΠΑΣΟΚ: «Ανασχηματισμός» στην κοινοβουλευτική ομάδα - Οι ρόλοι Γερουλάνου και Διαμαντοπούλου και η νέα διάταξη δυνάμεων

Ο «αναβαπτισμένος» αρχηγός του ΠΑΣΟΚ ξεκινά σήμερα τις διαδοχικές συσκέψεις - Οι ρόλοι και τα πρόσωπα που θα αναλάβουν - Ο Χάρης Δούκας δίνει προτεραιότητα στον Δήμο Αθηναίων

androylakis34
Θέμα ελάχιστου χρόνου είναι ο «ανασχηματισμός» στην κοινοβουλευτική ομάδα από το Νίκο Ανδρουλάκη ο οποίος συνδέει την επανεκλογή του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και με την ανάγκη να υπάρξουν ευρύτατες αλλαγές στα πρόσωπα που θα αναλάβουν κρίσιμο ρόλο στη Χαριλάου Τρικούπη.

Ο «αναβαπτισμένος» αρχηγός του ΠΑΣΟΚ ξεκινά σήμερα τις διαδοχικές συσκέψεις με τους ανθρώπους που «έτρεξαν» την προεκλογική του καμπάνια. Δεν αποκλείεται ακόμη και σήμερα να ανακοινώσει τη νέα διάταξη δυνάμεων στην κοινοβουλευτική ομάδα, εφόσον καταλήξει στις τελικές επιλογές, ενώ για τη δημιουργία ενιαίου πολιτικού κέντρου που θα αντικαταστήσει τον «πρωϊνό καφέ» και για την συγκρότηση Τομέων που δεν λειτουργούν μέχρι τώρα στο κόμμα (όπως της αυτοδιοίκησης), θα καταναλώσει ενδεχομένως περισσότερο χρόνο για να ανακατέψει την τράπουλα. Διακριτό ρόλο θα αποκτήσουν ο Παύλος Γερουλάνος και η Άννα Διαμαντοπούλου, οι δύο υποψήφιοι αρχηγοί του πρώτου γύρου που έχουν ήδη μιλήσει ανοιχτά για τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναλάβει η ηγεσία σε επίπεδο προσώπων με στόχο τη νίκη στις εθνικές εκλογές.

Καθήκοντα κοινοβουλευτικού εκπροσώπου φαίνεται ότι θα αναλάβουν ο Παύλος Χρηστίδης, ο Παναγιώτης Δουδωνής και ο Δημήτρης Μάντζος, ενώ Γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ (στη θέση της Ευαγγελίας Λιακούλη) ακούγεται ότι θα οριστεί η έμπειρη βουλευτής στο βόρειο τομέα της Αθήνας, Μιλένα Αποστολάκη. Όλοι οι παραπάνω βουλευτές βρέθηκαν στην «πρώτη γραμμή» κατά την εσωκομματική προεκλογική περίοδο, όπως και άλλοι συνάδελφοί τους που κατά τον «ανασχηματισμό» θα αναλάβουν νέα «χαρτοφυλάκια» τομέων στις κοινοβουλευτικές επιτροπές. Σε κάθε περίπτωση ο υποψήφιος αρχηγός και βουλευτής Α’ Αθήνας, Παύλος Γερουλάνος θα διατηρήσει τα ηνία του Τομέα Οικονομίας και Ανάπτυξης, ξεκινώντας μάλιστα από σήμερα τη μάχη του προϋπολογισμού. Θα είναι από τους κορυφαίους της «σκιώδους κυβέρνησης» που θέλει να συγκροτήσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Πρέπει να γίνει πολλή δουλειά σε πολιτικό, οργανωτικό και επικοινωνιακό επίπεδο, ώστε το κόμμα να διεκδικήσει τη νίκη στις επόμενες εκλογές», τονίζει ο κ. Γερουλάνος ο οποίος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΪ 100,3» υπογράμμισε επίσης την άποψή του ότι η σύνθεση των οργάνων δεν πρέπει να εκφράζει μηχανιστικά τις τάσεις στο κόμμα, αλλά την απήχηση στην κοινωνία. Η Άννα Διαμαντοπούλου που επιστρέφει αύριο από το Βερολίνο έχει επισημάνει την ανάγκη αξιοποίησης της «νέας ανθρωπογεωγραφίας» που προέκυψε από τις εσωκομματικές εκλογές. Γερουλάνος και Διαμαντοπούλου συζητήθηκε στη Χαριλάου Τρικούπη να αναλάβουν θέσεις αντιπροέδρου, ωστόσο πρόκειται για ρόλους που μάλλον θα περάσουν – αν υπάρξει σχετική πρόταση- από το Συνέδριο την προσεχή άνοικη.

Κλείσιμο
Στη Χαριλάου Τρικούπη ο κ. Ανδρουλάκης προορίζει πρόσωπα (κυρίως) από τη νέα γενιά που στάθηκαν δίπλα του στην προεκλογική μάχη. Η Στεφανία Μουρελάτου παραμένει και με ενισχυμένο ρόλο στη θέση της Διευθύντριας Επικοινωνίας, όπου ορίστηκε αμέσως μετά από την εκλογή στην ηγεσία του κ. Ανδρουλάκη το 2021. Ο Βαγγέλης Τσόγκας, ο οποίος είχε την μπαγκέτα» της στρατηγικής στόχευσης και της επικοινωνιακής καμπάνιας κατά την προεκλογική μάχη θα συνεχίσει να είναι δίπλα στον κ. Ανδρουλάκη. Στο Πολιτικό Κέντρο, τον «πρωινό καφέ», που θα συνεδριάζει καθημερινά στη Χαριλάου Τρικούπη θα είναι όπως όλα δείχνουν οι δύο βουλευτές Επικρατείας Δημήτρης Μάντζος και Παναγιώτης Δουδωνής και ο Παύλος Χρηστίδης (δηλαδή οι τρεις κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι), οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Λευτέρης Καρχιμάκης, Κώστας Τσουκαλάς και Όλγα Μαρκογιαννάκη, ο εκπρόσωπος Τύπου, Θανάσης Γλαβίνας καθώς και άλλα στελέχη με πολιτικές και οργανωτικές ευθύνες. Στόχος του κ. Ανδρουλάκη- όπως δεσμεύτηκε διεκδικώντας την επανεκλογή του- είναι οι συχνές συνεδριάσεις του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κεντρικής Επιτροπής, των δύο κομματικών οργάνων των οποίων τα μέλη εκλέχτηκαν με αφετηρία το προηγούμενο Συνέδριο του κόμματος.

Τον Πολιτικό Σχεδιασμό του κόμματος ενδέχεται να αναλάβει ο Λευτέρης Καρχιμάκης, ενώ το Συντονιστικό Όργανο προς το Συνέδριο, ο Κώστας Τσουκαλάς. Εάν δεν συγκροτηθεί άμεσα Κεντρική Επιτροπή Οργάνωσης Συνεδρίου και έτσι συνεχίσει να υφίσταται το Πολιτικό Συμβούλιο και η Κεντρική Επιτροπή, τότε θα παραμείνει Γραμματέας του κόμματος, ο Ανδρέας Σπυρόπουλος. Σε διαφορετική περίπτωση ο κ. Σπυρόπουλος θα αναλάβει νέα ευθύνη στη Χαριλάου Τρικούπη από τώρα.

Ο Χάρης Δούκας που μονομάχησε με τον κ. Ανδρουλάκη στον δεύτερο γύρο για την ανάδειξη ηγεσίας δίνει προτεραιότητα στο έργο του στον Δήμο Αθηναίων. Ως υποψήφιος αρχηγός που κατέγραψε βέβαια ένα 40% απέναντι στον κ. Ανδρουλάκη εκτιμάται ότι θα εκφράζει την πολιτική του άποψη για τις εξελίξεις με λόγο όμως – όπως σημειώνουν συνεργάτες του- που να συμβάλει στην προώθηση του συλλογικού στόχου του ΠΑΣΟΚ για την ένωση των δυνάμεων, την ανοδική πορεία και τη νίκη του κόμματος στις εθνικές εκλογές.

Ειδήσεις σήμερα:

Πολεμικό συμβούλιο στο Ισραήλ για τις απαντήσεις στις επιθέσεις των Χεζμπολάχ και Ιράν - Πιέζουν οι ΗΠΑ για εκεχειρία

Ο «Ωμέγα Εμποδιστής» φέρνει βοριάδες και πτώση της θερμοκρασίας - Πότε αναμένονται βροχές

Φωτογραφίες: Η Στεφανία Γουλιώτη πήγε για spa μετά την 24ωρη παράσταση στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση - «Ήταν must»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης