Θεοδωρικάκος: Προτεραιότητα η ενίσχυση του εισοδήματος των πολιτών, εκτεταμένος ο έλεγχος στις επιχειρήσεις

Θεοδωρικάκος: Προτεραιότητα η ενίσχυση του εισοδήματος των πολιτών, εκτεταμένος ο έλεγχος στις επιχειρήσεις

Ενημέρωση από τον υπουργό σε βουλετές της ΝΔ - Βουλευτές έθεσαν με έντονο τρόπο το πρόβλημα της ακρίβειας 

arthrou-theodorikakos-vouli
Ενημέρωση για θέματα του χαρτοφυλακίου του παρείχε σε βουλευτές της ΝΔ ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος.

Η άτυπη κλειστή συνεδρίαση διεξήχθη στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής και εντάχθηκε στον κύκλο επαφων που οργανώνει το Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου τα μέλη της «γαλάζιας» κοινοβουλευτικής ομάδας να έχουν εικόνα για το έργο των υπουργείων.

Ενημέρωση Θεοδωρικάκου στη Βουλή


Κλείσιμο
Ο κ Θεοδωρικάκος προσερχόμενος στη Βουλή δήλωσε:

«Η επικοινωνία και η αλληλοενημέρωση με τους βουλευτές είναι συνεχής. Την επόμενη Δευτέρα θα παρουσιάσουμε τη στρατηγική του υπουργείου Ανάπτυξης για την παραγωγική ανασυγκρότηση, γι' αυτό ζήτησα να έχω μια ξεχωριστή συζήτηση. Η προσπάθεια για ενίσχυση διαθέσιμου εισοδήματος πολιτών είναι προτεραιότητα για ολη την κυβέρνηση. Εκτεταμένος έλεγχος στις επιχειρήσεις».

theodorikakos-vouli


Σύμφωνα με πληροφορίες αρκετοί βουλευτές μεταξύ των οποίων οι Γιώργος Βλάχος, Βασίλης Υψηλάντης, Γιάννης Παππας, Θανάσης Καββαδάς κα έθεσαν με έντονο τρόπο το πρόβλημα της ακρίβειας ιδίως στα προϊόντα βασικής ανάγκης. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο κ Γιώργος Βλάχος μίλησε για πλαφόν κέρδους συνοδευτικά με σαρωτικούς ελέγχους σε όλα τα στάδια της αγοράς (χονδρική - λιανική) αλλιώς κάθε προσπάθεια θα μοιάζει με «τρύπα στο νερό».

Σε εκείνο το σημείο ο κ Θεοδωρικάκος πρότεινε στον βουλευτή να οργανώσουν συνάντηση στο υπουργείο για ανταλλαγή προτάσεων με τον κ Βλάχο να επανέρχεται : «τα έχω πει στον πρωθυπουργό ζήτησε από το γραφείο του να σου στείλουν τις προτάσεις που ήδη έχω καταθέσει. Εμείς θα τα πούμε στον κοινοβουλευτικό έλεγχο». Σε υψηλούς τόνους κινήθηκε και η τοποθέτηση του βουλευτή Δωδεκανήσου Βασίλη Υψηλάντη που εστίασε στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων και των καυσίμων αλλά και στην ανάγκη επιστροφής του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά

Σε αντίστοιχο μήκος κινήθηκε και ο κ. Γιάννης Παππας. Παρέμβαση πραγματοποίησε και ο βουλευτής Β Πειραιά Δημήτρης Μαρκόπουλος που πρότεινε την επανασύσταση του υπουργείου Εμπορίου για τον πόλεμο κατά της ακρίβειας, την δημιουργία «υπερ-καλαθιού» με τουλάχιστον 100 προϊόντα πρώτης ανάγκης αλλά και μηνιαία κατάταξη των φθηνότερων super market. Παράλληλα τόνισε πως πέραν των προστίμων πρέπει το υπουργείο να εστιάσει στις συνθήκες ανταγωνισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Θεοδωρικάκος απαντώντας στην πρώτη ομάδα βουλευτών που τοποθετήθηκαν δεσμεύτηκε πως θα προχωρήσει σε παρεμβάσεις υπέρ των παραγωγών - πωλητών των λαϊκών αγορών και πως θα υπάρξει άρση της υποχρεωτικής ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας για την άσκηση του επαγγέλματος.

Ειδήσεις σήμερα:

Viral το βίντεο με την 94χρονη TikToker που εξηγεί γιατί παράτησε τον σύντροφό της και δηλώνει «ξανά διαθέσιμη»

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τις δομές των €670 εκατ. που έχτισε η Ιταλία στην Αλβανία για να στέλνει τους μετανάστες


«Πρεμιέρα» για το πετρέλαιο θέρμανσης - Στα 1,18 ευρώ ανά λίτρο η μέση τιμή, λέει ο πρόεδρος πρατηριούχων Αττικής
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης