Βουλή: Καθαιρέθηκε ελέω Λινού ο Χουρδάκης από εκπρόσωπος των ανεξαρτήτων βουλευτών

Βουλή: Καθαιρέθηκε ελέω Λινού ο Χουρδάκης από εκπρόσωπος των ανεξαρτήτων βουλευτών

Ήρε την στήριξή της στο πρόσωπο του πρώην βουλευτή της Πλεύσης Ελευθερίας - Η διαδικασία εκκινείται εξ αρχής με τον Τασούλα να στέλνει επιστολή στο σύνολο των ανεξαρτήτων βουλευτών ζητώντας τους να του ορίσουν εντός 3 ημερών το νέο τους εκπρόσωπο

xourdakis
Νέο εκπρόσωπο στην Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής αναζητούν οι 14 ανεξάρτητοι βουλευτές μετά την έκπτωση του Μιχάλη Χουρδάκη.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής προερχόμενος από την Πλεύση Ελευθερίας είχε τοποθετηθεί στο κορυφαίο κοινοβουλευτικό όργανο με την οριακή στήριξη 8 ανεξαρτήτων από τους συνολικά 14. Ωστόσο, ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας γνωστοποίησε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ότι ο ορισμός του κ. Χουρδάκη ως εκπροσώπου των ανεξαρτήτων θεωρείται πλέον άκυρος έπειτα από την επιστολή της Αθηνάς Λινού με την οποία ήρε τη στήριξή της στο πρόσωπό του.

Πλέον η διαδικασία εκκινείται εξ αρχής με τον κ. Τασούλα να στέλνει επιστολή στο σύνολο των ανεξαρτήτων βουλευτών ζητώντας τους να του ορίσουν εντός 3 ημερών το νέο τους εκπρόσωπο.

Κατά τον Κανονισμό εκπρόσωπος θα οριστεί το πρόσωπο που θα συγκεντρώσει τον μεγαλύτερο αριθμό επιστολών , ενώ σε περίπτωση ισοψηφίας θα ακολουθήσει κλήρωση.

Υπενθυμίζεται ότι η “δεξαμενή” των ανεξάρτητων αποτελείται από τους προερχόμενους από την ΚΟ «Σπαρτιάτες» Χάρη Κατσιβαρδάς, Γιώργο Μανούσο , Γιάννη Δημητροκάλλη, Διονύση Βαλτογιάννη, Γιώργο Ασπιώτη, Μιχάλη Γαυγιωτάκη και Κωνσταντίνο Φλώρο, τον πρώην βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Παύλο Σαράκη, την προερχόμενη από τον ΣΥΡΙΖΑ Αθηνά Λινού, τους πρώην βουλευτές της ΝΔ Μάριο Σαλμά και Λευτέρη Αυγενάκη, το πρώην μέλος της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Μπαρχάν Μπουράν και τους προερχόμενους από την Πλεύση Ελευθερίας Μιχάλη Χουρδάκη και Αρετή Παπαϊωάννου


Ειδήσεις σήμερα:

Στέφανος Κασσελάκης: Απαντά σε όσους τον κατηγορούν για φράξια - «Είναι σε πανικό, είχα και πέρσι τέτοια ιστοσελίδα»

Η ιστορία του ληστή με την Aston Martin που πυροβόλησε τον Καλλίτση και συνελήφθη με ροζ κοκαΐνη

ΗΠΑ: Εξοργισμένη γυναίκα έσκιζε με μανία ελληνικές σημαίες γιατί νόμιζε ότι είναι του Ισραήλ - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης