Περιφέρεια Αττικής: Στον Εισαγγελέα στέλνει ο Χαρδαλιάς τα αποτελέσματα ελέγχων σε πρατήρια καυσίμων

Ο Περιφερειάρχης Αττικής προχωρά σε αλλαγές και μετακινήσεις στη Γενική Διεύθυνση Βιώσιμης Ανάπτυξης και Κλιματικής Αλλαγής

Νέες αλλαγές και μετακινήσεις από τον Νίκο Χαρδαλιά στη Γενική Διεύθυνση Βιώσιμης Ανάπτυξης και Κλιματικής Αλλαγής της Περιφέρειας Αττικής.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Περιφέρειας, με αφορμή τις πρόσφατες επαναλαμβανόμενες καταγγελίες για παρατυπίες στη λειτουργία πρατηρίων καυσίμων, βιομηχανιών, παραγωγής υλικών και άλλων εμπορικών δραστηριοτήτων, ο κ. Χαρδαλιάς έδωσε εντολή για αλλαγές - μετά από σειρά ετών - σε όλα τα επίπεδα της συγκεκριμένης υπηρεσίας, ακόμα και στη θέση του Γενικού Διευθυντή, ο οποίος αντικαθίσταται. Ταυτόχρονα, Προϊστάμενοι Διευθύνσεων και Τμημάτων καθώς και πολλοί υπάλληλοι της συγκεκριμένης Γενικής Διεύθυνσης, παύονται ή μετακινούνται σε άλλες υπηρεσίες.

Όπως τονίζεται από το περιβάλλον Χαρδαλιά, οι καταγγελίες καταναλωτών για περιπτώσεις παραβατικών συμπεριφορών - ειδικά σε πρατήρια καυσίμων και βιομηχανιών παραγωγής υλικών - εξετάζονταν εξονυχιστικά όλο το τελευταίο διάστημα, από τον ίδιο.

Επιπλέον, ο Χαρδαλιάς έχει ήδη δώσει σαφή εντολή για ενδελεχείς και συνεχείς ελέγχους στις οκτώ Περιφερειακές Ενότητες για την οριστική εξάλειψη φαινομένων ανομίας και αισχροκέρδειας, με στόχο την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς, καθώς και την προστασία των καταναλωτών.

Έτσι, σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση της Περιφέρειας, διεξάγονται ήδη έλεγχοι από μικτά κλιμάκια συναρμόδιων υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής, τα οποία απαρτίζονται από ελεγκτές που υπηρετούν σε διαφορετικές Περιφερειακές Ενότητες, με προφανή σκοπό τη διασφάλιση της αντικειμενικότητας και την αποφυγή εμφάνισης φαινομένων σύγκρουσης συμφερόντων.

Επιπλέον, η Περιφέρεια κάνει γνωστό πως τα αποτελέσματα των ελέγχων έχουν διαβιβαστεί ακόμα και στην Εισαγγελία - πέραν των αρμόδιων διοικητικών αρχών - ενώ έχουν ξεκινήσει και οι διαδικασίες των κυρώσεων, οι οποίες φτάνουν ακόμα και στην ανάκληση αδειών λειτουργίας πρατηρίων καυσίμων. Στο κύμα ελέγχων δραστηριοποιείται και η Ελεγκτική Υπηρεσία Τελωνείων (ΕΛ.Υ.Τ.) Αττικής, καθώς και η Διϋπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.) του Υπουργείου Ανάπτυξης.

«Καμία ανοχή σε παραβατικές πρακτικές που προσβάλλουν τους πολίτες πλήττουν τα έσοδα του κράτους και θίγουν το κύρος και την αξιοπιστία των υπηρεσιών μας», ήταν το μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής.

Θυμίζεται πως αυτή είναι η τρίτη φορά μέσα σε εννέα μήνες, που ο Νίκος Χαρδαλιάς προχωρά σε σαρωτικές αλλαγές σε υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής.

Η αρχή είχε γίνει τον Απρίλιο με ξήλωμα στελεχών και μετακινήσεις στη Διεύθυνση Μεταφορών, ενώ θέση άλλαξαν τον Ιούλιο και οι 148 υπάλληλοι της Διεύθυνσης Υγειονομικού Ελέγχου μετά τις σχετικές αποκαλύψεις για το κύκλωμα εκβιαστών που είχε απλώσει τα πλοκάμια του σε καταστήματα της Αθήνας.


Ειδήσεις σήμερα:

Ο Γολγοθάς ενός σεφ στον Κεραμεικό: Αποκλεισμένο το μαγαζί του εδώ και 20 ημέρες από Φυσικό Αέριο, ΕΥΔΑΠ και ΔΕΔΔΗΕ

Ισχυρές ενδείξεις για μεγάλο κοίτασμα νοτιοδυτικά της Κρήτης - Πιθανόν από την άνοιξη πιάνει δουλειά το γεωτρύπανο

Βίντεο από τη μοιραία σύγκρουση έξω από το βενζινάδικο - Με 170 χλμ έτρεχε το ΙΧ που σκότωσε την 37χρονη μητέρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr