Την έκθεση γελοιογραφίας στο Μετρό του Συντάγματος επισκέφθηκε ο Κουτσούμπας - Βίντεο

Την έκθεση γελοιογραφίας στο Μετρό του Συντάγματος επισκέφθηκε ο Κουτσούμπας - Βίντεο

Η έκθεση είναι καταπληκτική, αξίζει τον κόπο να την επισκεφτούν σχολεία, πανεπιστήμια, φοιτητές, μαθητές ανέφερε ο ΓΓ του ΚΚΕ

ekthesi-syntagma-5
Την έκθεση γελοιογραφίας με τίτλο «Η Μεταπολίτευση των Γελοιογράφων» που λειτουργεί αυτές τις μέρες στο Μετρό του Συντάγματος, επισκέφθηκε το βράδυ της Τετάρτης ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στην έκθεση συμμετέχουν 67 δημιουργοί με τα έργα τους, τα οποία έχουν δημοσιευθεί από το 1974 στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

Τον Δ. Κουτσούμπα υποδέχτηκαν, μεταξύ άλλων, δημιουργών οι επιμελητές της έκθεσης Γιάννης Αντωνόπουλος και Σπύρος Δερβενιώτης καθώς και ο Πάνος Μαραγκός, πρόεδρος της Λέσχης Ελλήνων Γελοιογράφων, οι οποίοι και τον ξενάγησαν στην ιστορική αναδρομή που παρουσιάζεται από τα 423 σκίτσα που εκτίθενται στο χώρο.

Σκίτσα που «κάνουν διάλογο» μεταξύ τους, δεκαετία τη δεκαετία, αποτυπώνοντας... γελοιογραφικά την πολιτική κατάσταση στη χώρα τα τελευταία 50 χρόνια.

Κλείσιμο
Δήλωση του Δ. Κουτσούμπα από την Έκθεση γελοιογραφιών στο Σύνταγμα


Στο τέλος της ξενάγησης ο Δ. Κουτσούμπας δήλωσε: «Η έκθεση είναι καταπληκτική, αξίζει τον κόπο να την επισκεφτούν σχολεία, πανεπιστήμια, φοιτητές, μαθητές, εργαζόμενοι, νέοι, όλες οι γενιές της πατρίδας μας γιατί είναι κρίσιμα όλα αυτά τα 50 χρόνια. Αλλά είναι και γνώση και πείρα, γέλιο και πολιτισμός, αλλά και διαπαιδαγώγηση κυρίως με το βλέμμα στο μέλλον: Τι περάσαμε, τι μέλλει να ‘ρθει, αλλά και τι πρέπει να κάνουμε...».

Εκ μέρους της Λέσχης Ελλήνων Γελοιογράφων δόθηκε στον γγ της ΚΕ του ΚΚΕ ως αναμνηστικό το λεύκωμα που συμπεριλαμβάνει όλα τα σκίτσα της έκθεσης.

Η έκθεση, η 6η που διοργανώνει η Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων, λειτουργεί από τις 9 π.μ. έως τις 9 μ.μ. μέχρι το Σάββατο 19 Οκτωβρίου.


Ειδήσεις σήμερα:

Γιατρός στη Μυτιλήνη συνταγογραφούσε μόνο ξημερώματα, χιλιάδες φάρμακα σε κόρη και σύζυγο - Της τηλεφώνησε ο Άδωνις

Υπόθεση Μενέντεζ: Αυτό είναι το γράμμα που υποστηρίζουν ότι αποδεικνύει την κακοποίηση από τον πατέρα τους

Ισχυρές ενδείξεις για μεγάλο κοίτασμα νοτιοδυτικά της Κρήτης - Πιθανόν από την άνοιξη πιάνει δουλειά το γεωτρύπανο


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης