Στέφανος Κασσελάκης - Το παρασκήνιο με την ομιλία του στην πλατεία Κολοκοτρώνη τη Δευτέρα - Πώς του παραχώρησε τον χώρο ο Δήμος Αθηναίων

Το πρώτο αίτημα Κασσελάκη για την ομιλία του εστάλη προς τον Δήμο Αθηναίων, κατά πληροφορίες, μέσω δικηγόρου, ως αίτημα του «προέδρου και υποψηφίου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ», αλλά δεν βρήκε ανταπόκριση - Τι σχυρίζεται η πλευρά του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, τι απαντά ο αρμόδιος αντιδήμαρχος

Την πρώτη του ανοιχτή ομιλία στην Αθήνα μετά την πρόταση μομφής σε βάρος του αναμένεται να πραγματοποιήσει την ερχόμενη Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου, ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

Ο κ. Κασσελάκης είχε μιλήσει τελευταία φορά στην πλατεία Συντάγματος την Πέμπτη πριν τις ευρωεκλογές, προτιμώντας έκτοτε ομιλίες σε καφέ και χώρους εστίασης ανά την Ελλάδα.

Η επιλογή, ωστόσο, του κέντρου της Αθήνας και ενός τόσο εμβληματικού σημείου, όπως η πλατεία Κολοκοτρώνη, έρχεται μία ημέρα πριν την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, σε εκδήλωση του... Ινστιτούτου Αλέξη Τσίπρα, στον Πειραιά.

Σημειωτέον ότι το πρώτο αίτημα Κασσελάκη για την ομιλία του εστάλη προς τον Δήμο Αθηναίων, κατά πληροφορίες, μέσω δικηγόρου, ως αίτημα του «προέδρου και υποψηφίου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ», αλλά δεν βρήκε ανταπόκριση.

Μεσολάβησαν κι άλλα αιτήματα, σύμφωνα με πληροφορίες, με αυτό που ικανοποιήθηκε τελικά, να έχει υποβληθεί από ομάδα υποστηρικτών του Στέφανου Κασσελάκη, χωρίς να δηλώνεται καμία ιδιότητά του. 

Η πλευρά Κασσελάκη

Στελέχη κοντά στον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι το αρχικό αίτημα απεστάλη την Τρίτη προς το δήμο Αθηναίων από τον «Συντονισμό», δηλαδή την ομάδα εργασίας της ιστοσελίδας του κ. Κασσελάκη με τίτλο «ο δικός μας ΣΥΡΙΖΑ».

Όμως, επειδή η ιστοσελίδα δεν είχε βγει στο αέρα, αντιμετωπίστηκε δυσκολία ταυτοποίησης της με τον κ. Κασσελάκη, με αποτέλεσμα να αποσταλεί νέο e-mail χθες από δικηγορικό γραφειο που εκπροσωπεί τον κ. Κασσελάκη, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, πως ζητείται άδεια για «διενέργεια πολιτικής εκδήλωσης ενημερωτικού χαρακτήρα στην Πλατεία Κολοκοτρώνη (Παλαιά Βουλή) του Προέδρου και εκ νέου υποψηφίου Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Στέφανου Κασσελάκη». 

Η απάντηση από τον Δήμο Αθηναίων

«Η απόφαση για παραχώρηση της πλατείας Κολοκοτρώνη που υπέγραψα, αφορούσε αίτημα μιας ομάδας υποστηρικτών του κ. Στέφανου Κασσελάκη. Πουθενά στην απόφαση δεν αναφέρεται σε Πρόεδρο ή υποψήφιο Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ» είπε στο protothema.gr ο Θωμάς Γεωργιάδης, αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας και Δημόσιων Κοινόχρηστων Χώρων. 

Ειδήσεις σήμερα:

Την άρση ασυλίας Πολάκη αποφάσισε η Βουλή - Γεωργιάδης: Τι άλλο να κάνω για να υπερασπιστώ την υπόληψή μου (βίντεο)

Παραιτήθηκαν οι δύο αντιδήμαρχοι Σερρών που πιάστηκαν στα χέρια για τη διαχείριση των μηχανημάτων έργων, δείτε βίντεο

Πέθανε η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Βάσω Παπανδρέου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr