ΣΥΡΙΖΑ: Έχει plan b για νέο κόμμα ο Κασσελάκης, είπε η Γεροβασίλη - «Κάνατε μ@@@@ με τον αποκλεισμό του», απάντησε ο Πολάκης

Γεροβασίλη: Να αμυνθούμε στην επίθεση Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ- Τζάκρη: Το συνέδριο είναι στον αέρα- «Ή ΣΥΡΙΖΑ ή Κασσελάκης» ξεκαθάρισε ο Ραγκούσης - «Αν έρθει κανονικός κόσμος να ψηφίσει αυτός ο νάρκισσος δεν θα βγει πρόεδρος» εκτίμησε ο Πολάκης - Καταδίκασε η Γραμματεία την πλατφόρμα Κασσελάκη

Με αιχμές και βολές εκατερωθεν φορτίστηκε άλλη μία συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, καθώς τα κορυφαία στελέχη διασταύρωσαν τα ξίφη τους με φόντο την προσωπική ιστοσελίδα του Στέφανου Κασσελάκη, στην οποία καλεί σε εγγραφές τους υποστηρικτές του.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ οφείλει να αμυνθεί στην επίθεση» επισήμανε η Αντιπρόεδρος της Βουλής, Όλγα Γεροβασίλη, λέγοντας πως «ο Κασσελάκης έχει σχέδιο που ξετυλίγεται από τις ευρωεκλογές και συνεχίζει. Ή για να κρατήσει τμήμα των μελών και το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, διαλύοντας επί της ουσίας ότι ξέρουμε μέχρι σήμερα και πολιτικά και οργανωτικά με δεξιά στροφή».

«Ή το plan b το οποίο το δοκιμάζει μέσω της πλατφόρμας είναι για δικό του κόμμα» παρατήρησε ακόμη η Αντιπρόεδρος της Βουλής.

Τζάκρη: «Στον αέρα το Συνέδριο»

Από πλευράς της, η Θεοδωρα Τζάκρη τόνισε πως είναι «απαράδεκτο να συνεδριάζει η ΠΓ κάθε εβδομάδα για να καταγγείλει τον Στέφανο Κασσελάκη ενώ βρισκόμαστε εν τω μέσω του προσυνεδριακού διαλόγου με όλα τα θέματα ανοιχτά: Υπάρχει σύμβαση μίσθωσης χώρου για το συνέδριο; Αν ναι, να μας τη δώσουν», συμπληρώνοντας πως « Ποια εταιρεία έχει αναλάβει τη διαδικασία των εκλογών; Γιατί δεν έχει ανοίξει ακόμη στον syriza η καμπάνια για το συνέδριο; Με το συνέδριο ατον αέρα».

Στο ίδιο πλαίσιο, η Θεοδώρα Τζάκρη φέρεται να ρώτησε την Ράνια Σβίγκου, Γραμματέα του κόμματος για το ποιος έδωσε την εντολή στο Γραφείο Τύπου για την εκδοση δελτίου τυπου με την φρασεολογία «αμετάκλητη και μη εφαρμοστέα απόφαση» της ΚΕ. Η κ. Σβίγκου φέρεται να είπε ότι δεν έδωσε αυτή την εντολή στο Γραφειο Τυπου για την «αμετάκλητη και άμεση εφαρμοστέα απόφαση».

Ραγκούσης: «Ή ΣΥΡΙΖΑ ή Κασσελάκης»

«Είναι απολύτως ξεκάθαρος ο Κασσελάκης.

Ειναι σαφές τι επιδιώκει. Επιδιώκει την απαξίωση του ΣΥΡΙΖΑ ώστε στη συνέχεια να προχωρήσει στη δημιουργία δικού του κόμματος που δεν θα έχει τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ως ισχυρό ανταγωνιστή. Διαδεδομένη στρατηγική στο χώρο των επιχειρήσεων εδώ και δεκαετίες» τόνισε ο Γιάννης Ραγκούσης.

«Υπό αυτήν την έννοια, ποιο είναι το μείζον ερώτημα και δίλημμα που τίθεται, για κάθε μέλος για κάθε φίλο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ; Δεν είναι ποια είναι η αρμοδιότητα του συνεδρίου. Ούτε αν είναι αμετάκλητη η απόφαση της απόρριψης της υποψηφιότητας του Κασσελάκη. Ούτε εάν το εξώδικο και η ποινικοποίηση την κομματικής ζωής είναι απολύτως καταδικαστέα» συνέχισε ο κ. Ραγκούσης. «Ούτε εάν είναι πρωτοφανής και απολύτως απορριπτέα η επίσημη και διακηρυγμένη δολιοφθορά και το μποϋκοτάζ των δημοκρατικά εκλεγμένων οργάνων, μέσα από την τεχνητή αποτροπή απαρτίας.Όλα τα παραπάνω είναι σοβαρά ερωτήματα. Όμως, το υπέρτερο ερώτημα ή δίλημμα που τίθεται σε κάθε φίλο και μέλος του κόμματος είναι το «ή ΣΥΡΙΖΑ ή Κασσελάκης», κατέληξε.

Θεοχαρόπουλος: «Απαράδεκτοι οι προπηλακισμοί»

«Είναι απαράδεκτοι οι προπηλακισμοί των υποστηρικτών του Κασσελάκη στην Κ.Ε., στις οργανώσεις στον προσυνεδριακο διάλογο και παντού.Όσοι επιχειρήσατε τεχνητά να πετύχετε έλλειψη απαρτίας και αποτύχατε, προσπαθήσατε να υπονομεύσετε την δημοκρατική λειτουργία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης» δήλωσε ο Θανασης Θεοχαροπουλος.

«Ο Στέφανος Κασσελάκης επιμένει πάρα τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων να λέει ότι είναι πρόεδρος. Και για το εξώδικο λέει ότι καλώς το έκανε. Και προσβάλλει την Κ.Ε. καθημερινά. Την ίδια Κ.Ε. που τον στήριζε έως τον Σεπτέμβριο και τότε ήταν καλή. Μετά έγινε απονομιμοποιημένη. Δεν μπορεί να αποδεχθεί τους κανόνες της Δημοκρατίας», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Η δημιουργία διαδικτυακής πλατφόρμας είναι άλλο ένα πρωτοφανές γεγονός, μια επιλογή ρήξης του Στέφανου Κασσελάκη με το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Επιβεβαιώνει καθημερινά με όσα κάνει και λέει ότι ορθώς υπήρξε η άρση της εμπιστοσύνης και δεν εγκρίνεται η υποψηφιότητα του», κατέληξε ο κύριος Θεοχαροπουλος.

Πολακης: «Αν έρθει κανονικός κόσμος να ψηφίσει αυτός ο νάρκισσος δεν θα βγει πρόεδρος»

Συμφωνώ με την εισηγηση γιατι αυτα που ειπε στις συνεντευξεις του ειναι απαραδεκτα και αποκρουστικα. Η αναφορα πως ντρεπεται να χασει απο βουλευτη του δειχνει εναν εγωπαθη νάρκισσο και η αναφορα περι συμμετοχικης αμεσοδημοκρατιας δειχνει αδολφοχιτλερισμο, φέρεται να τόνισε ο Παύλος Πολακης.

«Για να λεμε ολη την αλήθεια εσείς οι «87», την εχετε κανει τη μ@λ@κί@ με τον αποκλεισμο και τωρα το παιζει πληγωμένος πρίγκιπας. Αν ερθει κανονικος κοσμος να ψηφισει αυτος ο ναρκισσος δεν θα βγει προεδρος», όπως σημείωσε. Κάνει ο,τι ειναι δυνατον για να διωξει κοσμο και καποιοι απο τους «87» με τις συνεντευξεις τους κανουν το ίδιο. Θέλω οπωσδηποτε να προστεθει στο κειμενο της αποφασης σημερα αναφορα στα Ελληνοτουρκικα και στα μυστικα παζαρια του Μητσοτακη που ειναι απαραδεκτα και επισης αναφορα στις κινητοποιησεις των υγειονομικών, υποστήριξε ακόμη ο κ. Πολάκης.

«Τέλος, να πω πως ενω Συριζα ,Κκε και Νεαρ ψήφισαν κατα της αρσης ασυλιας μου σήμερα απο τη μηνυση του Αδωνη και ειχαμε και τρια παρων απο ανεξαρτητους, η Λινού ψήφισε «ναι» στην αρση. Το αναφέρω για να πεφτουν τελείως οι μασκες για το ρολο της κυριας που εδινε συγχαρητηρια στον Αδωνη το Γενάρη», κατέληξε.

Ρήγας: «Μπορεί να καταθέσει οποίος θέλει υποψηφιότητα οποίος στο συνέδριο»

«Κάναμε προσπάθεια για να μη συνεχίσει η εσωστρέφεια του κόμματος και να προχωρήσουμε ομαλά στις διαδικασίες. Ο διχασμός είναι μεγάλος και δεν χρειάζεται η πολιτική γραμματεια από εδώ και πέρα να τροφοδοτεί τα προβλήματα» τόνισε ο Πάνος Ρήγας, συμπληρώνοντας πως «το συνέδριο θα τα λύσει όλα».

«Επίσης, έχει πολύ μεγάλη σημασία από εδώ κι πέρα η δράση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για μένα και η δράση του κόμματος να είναι σε πολιτικό επίδικο και να μην υπάρχει σε δημόσια σφαίρα η εσωστρέφεια» συνέχισε ο κ. Ρήγας. «Έχω καταδικάσει όλα τα έκτροπα στην Κεντρική Επιτροπή που δεν τιμούν το κόμμα. Από μένα είναι καταδικαστέα τα πάντα», υποστήριξε ο ίδιος, καταλήγοντας πως «μπορεί να καταθέσει όποιος θέλει υποψηφιότητα  στο συνέδριο. Η οποία πλειοψηφία που διαμορφώνεται στο Συνέδριο, αποφασίζει τα πάντα», κατέληξε ο κύριος Ρήγας.

Νοτοπούλου: «Πολιτικές καταδίκες δεν αρκούν»

«Είναι η ώρα της μεγαλύτερης ευθύνης μας: της προάσπισης της δημοκρατίας και των αξιών μας» ανάφερε, κατά την τοποθέτηση της στην Πολιτική Γραμματεια η Κατερίνα Νοτοπούλου.

«Πολιτικές καταδίκες δεν αρκούν. Να εξηγήσουμε αναλυτικά τι έχει κάνει ο Κασελλάκης και η ομάδα του στα μέλη, δεν το γνωρίζουν- ενώ γινόμαστε μάρτυρες καθημερινά ακραίων περιστατικών, νοοτροπιών και πρακτικών που δεν έχουν χώρο στην Αριστερά και σε κανένα δημοκρατικό κόμμα, η ρητορική μίσους έχει κατακλύσει διαδίκτυο και χτυπά την πόρτα οργανώσεων. Θα κάνουμε ότι δεν συμβαίνει;

Υπάρχει σοβαρό θέμα με μέλη επιτροπής δεοντολογίας αλλά και εκείνων που κατέχουν θέσεις ευθύνης στην ΚΟ χωρίς να σέβονται τις αποφάσεις του κόμματος» ανέφερε ακόμη η Βουλευτης Θεσσαλονίκης.

Καταδίκασε την πλατφόρμα Κασσελάκη η Πολιτική Γραμματεία

Στην πολιτική καταδίκη της δημιουργίας ψηφιακής πλατφόρμας από πλευράς του Στέφανου Κασσελάκη προχώρησε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, με εξαίρεση πέντε μέλη της, τα οποία διαφώνησαν μόνο με το σκέλος της απόφασης που αφορά στα εσωκομματικά. Πρόκειται για τους: Ρένα Δούρου, Πάνο Ρήγα, Νίκο Σκορίνη, θεοδωρα Τζάκρη και Ολυμπία Τελιγιορίδου, οι οποίοι, ωστόσο, δεν διαφώνησαν με τις πολιτικές αναφορές της απόφασης.

Όπως αναφέρει η απόφαση, «η δημιουργία διαδικτυακής πλατφόρμας, αποτελεί άλλο ένα πρωτοφανές και πρωτόγνωρο γεγονός, μετά την αποστολή του εξωδίκου στην ΚΕ και την ΠΓ του κόμματος. Είναι μια επιλογή συνειδητά παραπλανητική, αφού χρησιμοποιεί στο domain name και στο εσωτερικό της, το όνομα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αλλά και ανταγωνιστική στο κόμμα μας».

Παράλληλα, γίνεται λόγος για «προσβλητικές αναφορές σχετικά με τους δήθεν 50 εργαζόμενους μέλη της Κ.Ε., εκτός του ότι δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, προσβάλλουν συνολικά τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και προσιδιάζουν σε αντιλήψεις και επιθέσεις άλλων πολιτικών χώρων. Τα μέλη του κόμματος και των οργάνων, τα στελέχη και οι βουλευτές του κόμματος, δεν είναι ούτε υπάλληλοι, ούτε υφιστάμενοι κανενός», όπως επισημαίνεται.

Επιπλέον, «παρά την αντικομματική και αντικαταστατική επιδίωξη για μη απαρτία στη συνεδρίαση, η Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συνεδρίασε στις 12 Οκτωβρίου με απαρτία και η απολύτως καταστατική και δημοκρατική απόφασή της ελήφθη με μεγάλη πλειοψηφία. Καταδικάζουμε απερίφραστα τα πρωτοφανή για τον χώρο μας έκτροπα που διαδραματίστηκαν έξω από τον χώρο της συνεδρίασης του οργάνου, οποιαδήποτε φραστική ή άλλη επίθεση εναντίον στελεχών του κόμματος, και εργαζομένων σε μέσα ενημέρωσης που κάλυπταν τις εργασίες της Κ.Ε., καθώς και παρόμοιες απαράδεκτες συμπεριφορές σε οργανώσεις και κομματικές διαδικασίες.

Τέτοια φαινόμενα αποτελούν πλήγμα για το κόμμα μας, αντικειμενικά εξυπηρετούν σχέδια απομαζικοποίησης των πολιτικών διαδικασιών και απαξίωσης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στα μάτια της κοινωνίας, και δεν θα επιτρέψουμε να συνεχιστούν» τονίζει η Πολιτική Γραμματεία.

Όπως ανέφεραν κομματικές πηγές, μετά το πέρας της σημερινής Πολιτικής Γραμματείας, είναι η πρώτη απόφαση του καθοδηγητικού οργάνου που αναφέρεται και στην ευρύτερη πολιτική συγκυρία πέραν των εσωκομματικών εξελίξεων.

Αναλυτικά, η απόφαση:

Συνεδρίασε σήμερα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και κατέληξε στην ακόλουθη απόφαση:

Αναφορικά με τη στάση της κυβέρνησης, που συνεχίζει να εγκυμονεί αρνητικά αποτελέσματα τόσο στη διεθνή θέση της χώρας μας όσο και στην καθημερινότητα των πολιτών, η Πολιτική Γραμματεία τονίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ παραμένει υπέρμαχος της συνέχισης του διαλόγου με σαφέστατα χαραγμένες τις κόκκινες γραμμές στη βάση του διεθνούς δικαίου. Μόνο έτσι μπορούν να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα της χώρας μας και η ειρήνη στην περιοχή.

Οι υποχωρητικές πολιτικές της κυβέρνησης στην εξωτερική πολιτική οδηγούν αφενός στη σιωπηρή αποδοχή ανάπτυξης κινδύνων και αφετέρου στην δυνατότητα διελκυστίνδας τοποθετήσεων εντός της συμπολίτευσης που δεν μπορεί να παράξει ισοϋψή πολιτικά αποτελέσματα, παρά μόνο ρωγμές στις πάγιες θέσεις της χώρας μας στις ελληνοτουρκικές σχέσεις .

Παράλληλα η σημερινή ημέρα φανέρωσε για μια ακόμη φορά την πραγματική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ στο χώρο του ΕΣΥ και των υγειονομικών επαγγελμάτων. Αυτή της ανταλλαγής του καθολικού δικαιώματος της πρόσβασης των πολιτών στη δημόσια Υγεία με μερικές χιλιάδες δωρεάν επεμβάσεις, που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης. Αυτό που πραγματικά, όμως, χρειάζεται είναι η ενίσχυση των δομών του ΕΣΥ, ο κατάλληλος εξοπλισμός και φυσικά το απαραίτητο προσωπικό με τις απαραίτητες αμοιβές και δικαιώματα. Αυτά που η πανελλαδική πανυγειονομική κινητοποίηση σήμερα 18 Οκτωβρίου διεκδικεί απέναντι σε μια κυβέρνηση που αδιαφορεί.

Ως προς τα θέματα που αφορούν στην πορεία του κόμματος προς το Συνέδριο:

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα προχωρήσει συντεταγμένα, με συλλογικότητα, πιστή τήρηση του Καταστατικού και των αποφάσεων των αρμόδιων οργάνων του προς την εκλογή προέδρου.

Κανείς και καμιά δεν μπορεί να παρεμποδίσει τη θεσμική συλλογική λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, να ανακόψει την αναγκαία ανασυγκρότηση του, και να του στερήσει το καθήκον και την εντολή για αξιωματική αντιπολίτευση, που του έδωσε ο ελληνικός λαός στις εκλογές.

Ο εσωκομματικός διάλογος, από τις προσυνεδριακές διαδικασίες μέχρι τις προεδρικές εκλογές οφείλει να γίνει στη βάση της πολιτικής συζήτησης, της κατάθεσης πολιτικών σχεδίων για το παρόν και το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και της ελληνικής κοινωνίας.

Αυτό αποτελεί στοιχειώδη υποχρέωση απέναντι στους αριστερούς, προοδευτικούς πολίτες, και συνολικά απέναντι στην κοινωνία, που αναζητά προοδευτικές απαντήσεις και διέξοδο από την όλο και πιο δύσκολη καθημερινότητα που δημιουργεί με τις πολιτικές της η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Παρά την αντικομματική και αντικαταστατική επιδίωξη για μη απαρτία στη συνεδρίαση, η Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συνεδρίασε στις 12 Οκτωβρίου με απαρτία και η απολύτως καταστατική και δημοκρατική απόφασή της ελήφθη με μεγάλη πλειοψηφία.

Καταδικάζουμε απερίφραστα τα πρωτοφανή για τον χώρο μας έκτροπα που διαδραματίστηκαν έξω από τον χώρο της συνεδρίασης του οργάνου, οποιαδήποτε φραστική ή άλλη επίθεση εναντίον στελεχών του κόμματος, και εργαζομένων σε μέσα ενημέρωσης που κάλυπταν τις εργασίες της Κ.Ε., καθώς και παρόμοιες απαράδεκτες συμπεριφορές σε οργανώσεις και κομματικές διαδικασίες.

Τέτοια φαινόμενα αποτελούν πλήγμα για το κόμμα μας, αντικειμενικά εξυπηρετούν σχέδια απομαζικοποίησης των πολιτικών διαδικασιών και απαξίωσης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στα μάτια της κοινωνίας, και δεν θα επιτρέψουμε να συνεχιστούν.

Η δημιουργία διαδικτυακής πλατφόρμας, αποτελεί άλλο ένα πρωτοφανές και πρωτόγνωρο γεγονός, μετά την αποστολή του εξωδίκου στην ΚΕ και την ΠΓ του κόμματος. Είναι μια επιλογή συνειδητά παραπλανητική, αφού χρησιμοποιεί στο domain name και στο εσωτερικό της, το όνομα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αλλά και ανταγωνιστική στο κόμμα μας.

Τέλος, οι προσβλητικές αναφορές σχετικά με τους δήθεν 50 εργαζόμενους μέλη της Κ.Ε., εκτός του ότι δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, προσβάλλουν συνολικά τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και προσιδιάζουν σε αντιλήψεις και επιθέσεις άλλων πολιτικών χώρων. Τα μέλη του κόμματος και των οργάνων, τα στελέχη και οι βουλευτές του κόμματος, δεν είναι ούτε υπάλληλοι, ούτε υφιστάμενοι κανενός.

Η συστηματική προσπάθεια να διαχυθεί ένα κλίμα απογοήτευσης και παραίτησης μεταξύ των αριστερών, προοδευτικών πολιτών θα πέσει στο κενό, δεν θα ανακόψει τη μαζική και ενεργητική συμμετοχή των μελών και των φίλων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε όλες τις εσωκομματικές διαδικασίες, για την οποία θα αγωνιστούμε και θα εγγυηθούμε θεσμικά με όλες μας τις δυνάμεις.


Ειδήσεις σήμερα:

Γιαχία Σινουάρ: Επιβεβαιώνουν τον θάνατο ισραηλινά ΜΜΕ

Παραιτήθηκαν οι δύο αντιδήμαρχοι Σερρών που πιάστηκαν στα χέρια για τη διαχείριση των μηχανημάτων έργων, δείτε βίντεο

Φρίκη στην Αθήνα: 45χρονος από τη Συρία βίαζε 6χρονη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr