Μάχη στον ΣΥΡΙΖΑ για το συνέδριο στο Gazi Live, πάρτι στα social media

Μάχη στον ΣΥΡΙΖΑ για το συνέδριο στο Gazi Live, πάρτι στα social media

Από το νυχτερινό κέντρο που έχει κλείσει από το 2019 έχουν περάσει Σφακιανάκης, Πάολα, Μποφίλιου, Μαρινέλλα, Βιτάλη, Γλυκερία

kasselakis-synedrio
Νέο εσωκομματικό μέτωπο φαίνεται να ανοίγει στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις πληροφορίες ότι το προγραμματισμένο για τις 8-10 Νοεμβρίου συνέδριο του κόμματος θα πραγματοποιηθεί σε νυχτερινό κέντρο που είναι κλειστό εδώ και τέσσερα χρόνια, το οποίο κατά πληροφορίες είναι το Gazi Live στην Ιερά Οδό.

Την πρόθεση διεξαγωγής του συνεδρίου σε χώρο που κάποτε ήταν νυχτερινό κέντρο αποκάλυψε ο Στέφανος Κασσελάκης το πρωί της Παρασκευής με ανακοίνωση του γραφείου του στο οποίο ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρέθετε και τέσσερα ερωτήματα τόσο για τον χώρο και τις διαδικασίες προετοιμασίας διεξαγωγής του συνεδρίου όσο και τις εκλογές ανάδειξης νέου προέδρου.

Το Gazi Live είναι ένα νυχτερινό κέντρο το οποίο τη τριετία 2017-2019 φιλοξένησε τραγουδιστές όπως ο Νότης Σφακιανάκης, η Πάολα, ο Νίκος Βουρλιώτης, η Νατάσσα Μποφίλιου, η Μαρινέλλα, η Γλυκερία και η Ελένη Βιτάλη.

Η, δε, αποκάλυψη των προθέσεων διεξαγωγής του συνεδρίου στον χώρο αυτό έχει προκαλέσει αντιδράσεις και στα social media με τον βουλευτή Πέτρο Παππά να σχολίαζει δηκτικά «έλα τώρα, μπορείτε και καλύτερα: Σε καφετέρια, σε υπαίθριο παζάρι, σε κάποιο εγκαταλελειμμένο Τσίρκο ίσως; Μόνο ντροπή πλέον».



Υπενθυμίζεται ότι αναφορικά με το χρόνο διεξαγωγής του Συνεδρίου, το οποίο έχει προγραμματιστεί για τις 8-10 Νοεμβρίου, η απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας που συνεδρίασε χθες, Πέμπτη, αναφέρει πως «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα προχωρήσει συντεταγμένα, με συλλογικότητα, πιστή τήρηση του Καταστατικού και των αποφάσεων των αρμόδιων οργάνων του προς την εκλογή προέδρου» εκπέμποντας εμμέσως ένα πρώτο μήνυμα εφαρμογής του υφιστάμενου οδικού χάρτη προς τις κάλπες, αν και «ο εσωκομματικός διάλογος, από τις προσυνεδριακές διαδικασίες μέχρι τις προεδρικές εκλογές οφείλει να γίνει στη βάση της πολιτικής συζήτησης, της κατάθεσης πολιτικών σχεδίων για το παρόν και το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και της ελληνικής κοινωνίας», καθιστώντας τον εκ των ουκ άνευ, όπως επισημαίνεται, στον απόηχο των επεισοδίων που σημειώθηκαν προχθές στην οργάνωση μελών Καλλιθέας.

Η ανακοίνωση Κασσελάκη που άναψε φωτιές

Παίρνοντας τη σκυτάλη από την τοποθέτηση Τζάκρη στην Πολιτική Γραμματεία της Πέμπτης, ο Στέφανος Κασσελάκης το πρωί της Παρασκευής ζητά «άμεσα απαντήσεις» σε τέσσερα ερωτήματα:

- Ποιες ακριβώς ενέργειες έχουν γίνει για την αναζήτηση χώρου διεξαγωγής του συνεδρίου και πότε ξεκίνησαν;
- Υπάρχει σύμβαση μίσθωσης χώρου;
- Ποια εταιρεία έχει αναλάβει τη διαδικασία των εκλογών;
- Γιατί δεν έχει ανοίξει ακόμη η καμπάνια για το συνέδριο;

Όλη η ανακοίνωση από το γραφείο του Στέφανου Κασσελάκη

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία βρίσκεται σε μια κρίσιμη περίοδο, με το συνέδριο να έχει αναβληθεί ήδη μία φορά και να σχεδιάζεται να διεξαχθεί σε κέντρο νυχτερινής διασκέδασης που είναι κλειστό για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Τούτων δοθέντων, υπάρχουν σοβαρά ερωτήματα που αφορούν το επικείμενο συνέδριο, τα οποία χρήζουν άμεσης απάντησης:

- Ποιες ακριβώς ενέργειες έχουν γίνει για την αναζήτηση χώρου διεξαγωγής του συνεδρίου και πότε ξεκίνησαν;
- Υπάρχει σύμβαση μίσθωσης χώρου;
- Ποια εταιρεία έχει αναλάβει τη διαδικασία των εκλογών;
- Γιατί δεν έχει ανοίξει ακόμη η καμπάνια για το συνέδριο;

Η απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα είναι καθοριστική για τη διασφάλιση της εμπιστοσύνης και της συμμετοχής των μελών του κόμματος.

Η ιστορία του Gazi Live

Τελευταίοι στη σκηνή του Gazi Live είχαν βρεθεί τον Δεκέμβριο του 2018 ο Νότης Σφακιανάκης, η Πάολα και ο Γιώργος Παπαδόπουλος που συνέχισαν τις εμφανίσεις τους μέχρι τον Μάρτιο του 2019 με το σχήμα να «κατεβαίνει» δύο εβδομάδες νωρίτερα από το προγραμματισμένο λόγω προσωπικών λόγων των τριών τραγουδιστών, όπως αναφερόταν σε ανακοίνωση της επιχείρησης που διαχειριζόταν το νυχτερινό κέντρο.





Τρεις εβδομάδες αργότερα στην ίδια σκηνή ανέβηκε το «Μπελ Ρεβ» με την Νατάσσα Μποφίλιου, μια μουσική παράσταση του Θέμη Καραμουρατίδη και του Γεράσιμου Ευαγγελάτου, με αφορμή τότε την κυκλοφορία του ομώνυμου CD για την 15χρονη κοινή παρουσία των τριών καλλιτεχνών.






Τον Δεκέμβριο του 2017 στην ίδια σκηνή είχαν βρεθεί Μαρινέλλα, Ελένη Βιτάλη και Γλυκερία στην παράσταση με τίτλο «Γυναικεία υπόθεση», η οποία συνεχίστηκε μέχρι τον Μάρτιο του 2018.





Πάρτι στα social media

Η δημοσιοποίηση των σκέψεων στον ΣΥΡΙΖΑ για διεξαγωγή του συνεδρίου σε πρώην νυχτερινό κέντρο προκάλεσε αντιδράσεις και στα social media με άλλους να καλούν τον Στέφανο Κασσελάκη να πάει στον Κωνσταντίνο Αργυρό, άλλους να υπενθυμίζουν τα ζεϊμπέκικα της Όλγας Γεροβασίλη, άλλους να μοιράζουν ρόλους πορτιέρη στον Χρήστο Σπίρτζη και DJ στον Σωκράτη Φάμελλο και άλλους να προτείνουν εναλλακτικές λύσεις σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά.













Ειδήσεις σήμερα:

Οδηγός πέταξε από το λεωφορείο επιβάτη επειδή είχε μαζί του τη γάτα του!

Το τηλεφώνημα Γεωργιάδη στη γιατρό από τη Μυτιλήνη που έγραψε φάρμακα χιλιάδων ευρώ: Είστε πρώτη και με διαφορά στη λίστα

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος παντρεύτηκε τον σύντροφό του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης