Μητσοτάκης: Συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Βελγίου Αθηναγόρα

Μητσοτάκης: Συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Βελγίου Αθηναγόρα

Για πρώτη φορά Έλληνας πρωθυπουργός επισκέφθηκε το Ορθόδοξο Κέντρο της Ι.Μ. Βελγίου και Εξαρχίας Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου

mitsotakis2
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στις Βρυξέλλες με τον Μητροπολίτη Βελγίου, Υπέρτιμο και Έξαρχο Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρα, στο Ορθόδοξο Κέντρο της Μητρόπολης Βελγίου.


Είναι η πρώτη φορά που Έλληνας Πρωθυπουργός επισκέπτεται το Ορθόδοξο Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Βελγίου και Εξαρχίας Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου.

mitsotakis_mit1

Κλείσιμο
Στην κατ’ ιδίαν συνάντηση οι δυο τους συζήτησαν θέματα που αφορούν στην παρουσία των αποδήμων Ορθοδόξων Ελλήνων στα τρία κράτη της Μπενελούξ, την ιστορία, τις δράσεις, τις προκλήσεις και προοπτικές της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου στο κέντρο της Ευρώπης.


Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Αθηναγόρα για την εγκάρδια υποδοχή και συνάντηση, την όλη προσπάθεια της τοπικής Εκκλησίας για την στήριξη και το ποιμαντικό ενδιαφέρον για τους ομογενείς που διαμένουν στα τρία κράτη, και την χαρά του, για το ότι είναι ο πρώτος Έλληνας Πρωθυπουργός που επισκέπτεται την Ιερά Μητρόπολη Βελγίου στα 55 έτη από την ίδρυσή της. Παράλληλα, έδειξε ζωηρό ενδιαφέρον για τα προνόμια του Μητροπολίτου του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Βέλγιο, λόγω της επίσημης αναγνώρισης από το κράτος, τις δράσεις των ενοριών, το θρησκευτικό μάθημα στην μέση εκπαίδευση, το Ορθόδοξο Ινστιτούτο «Απόστολος Παύλος», το Γραφείο Εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου παρά τη Ε.Ε., ενώ έγινε ειδική μνεία για την ανάγκη της συνεχούς υποστηρίξεως του Κεστεκίδειου Ελληνικού Σχολείου Βρυξελλών, ως πνεύμονα της Ελληνικής ομογένειας.




Ειδήσεις σήμερα:

Στην Ευελπίδων η Όλγα Κεφαλογιάννη για τα ασφαλιστικά μέτρα κατά του Μάτσα - «Είμαι εδώ για τα παιδιά μου»

Μάχη στον ΣΥΡΙΖΑ για το συνέδριο στο Gazi Live, πάρτι στα social media

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης