Όλγα Μαρκογιαννάκη: Η καταγωγή και η σχέση με το ΠΑΣΟΚ - Το βιογραφικό του εργατολόγου Κώστα Τσουκαλά

Όλγα Μαρκογιαννάκη: Η καταγωγή και η σχέση με το ΠΑΣΟΚ - Το βιογραφικό του εργατολόγου Κώστα Τσουκαλά

Ξεκίνησαν τα πρώτα βήματά τους στην πολιτική από την ΠΑΣΠ, την φοιτητική παράταξη του ΠΑΣΟΚ - Θεωρήθηκαν από τις επιλογές της ανανέωσης στο ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών

arthrou-tsoukalas
Δυο δυναμικές παρουσίες στην πρόσφατη μάχη των ευρωεκλογών αναλαμβάνουν εκπρόσωποι Τύπου του ΠΑΣΟΚ στη νέα πολιτική περίοδο.

Και οι δύο – ο Κώστας Τσουκαλάς και η Όλγα Μαρκογιαννάκη- ξεκίνησαν τα πρώτα βήματά τους στην πολιτική από την ΠΑΣΠ, την φοιτητική παράταξη του ΠΑΣΟΚ. Από την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στην ηγεσία του 2021 άρχισαν να αναπτύσσουν ταχύτητα και να συμμετέχουν όλο και πιο δραστήρια στα κομματικά δρώμενα, ενώ θεωρούνται από τις επιλογές της ανανέωσης στο ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών. Οι καλά γνωρίζοντες προβλέπουν την κάθοδο του Κώστα Τσουκαλά σε μία από τις εκλογικές περιφέρειες του λεκανοπεδίου, ενδεχομένως στην Ανατολική Αττική και της κυρίας Μαρκογιαννάκη στην Κοζάνη.

Ο Κώστας Τσουκαλάς, γεννήθηκε το 1985, θεωρείται σήμερα από τους πιο αξιόπιστους κοινωνικούς επιστήμονες της χώρας μας, έχοντας καταγράψει μια εξαιρετικά δραστήρια και επιτυχημένη καριέρα ως δικηγόρος-εργατολόγος από το 2010, χρονιά κατά την οποία ίδρυσε το προσωπικό του δικηγορικό γραφείο. Ειδικευμένος στο εργατικό, ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό και τραπεζικό δίκαιο, ο Κώστας Τσουκαλάς έχει υπερασπιστεί επιτυχώς εκατοντάδες περιπτώσεις δανειοληπτών και εργαζομένων, διαμορφώνοντας μέρος της επικρατούσας νομολογίας των ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας. Στην επαγγελματική του πορεία περιλαμβάνονται, η ακύρωση δικαστικά εκατοντάδων πλειστηριασμών και η επίτευξη σημαντικών διαγραφών οφειλών υπερχρεωμένων νοικοκυριών, ενισχύοντας την κοινωνική δικαιοσύνη και προστασία. Απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην «Πολιτική Επιστήμη και Κοινωνιολογία». Από τα φοιτητικά του χρόνια έχει εμπλακεί ενεργά στην κοινωνική και συνδικαλιστική δράση. Είναι παντρεμένος και πατέρας τριών κοριτσιών.

Η Όλγα Μαρκογιαννάκη έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στην Κοζάνη, ενώ έλκει την καταγωγή της και από την Κρήτη. Είναι Δρ. Πολιτικός Μηχανικός του ΑΠΘ, με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης. Είναι συν-ιδρύτρια νεοφυούς επιχείρησης, που έχει αναπτύξει καινοτόμα εργαλεία για την πρόβλεψη της συμπεριφοράς κτηρίων και υποδομών μετά από φυσικές καταστροφές, καθώς και τεχνοβλαστού (spin-off) του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Από τα φοιτητικά της χρόνια ήταν στέλεχος της ΠΑΣΠ και της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ. Από το 2022 είναι εκλεγμένο μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής και του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Είναι εκλεγμένη Γενική Γραμματέας του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδος. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο αγοριών.

Ειδήσεις σήμερα:

Την αποκλειστική επιμέλεια των παιδιών της ζητά η Όλγα Κεφαλογιάννη

Αυτά είναι τα γραφεία που νοίκιασε ο Κασσελάκης για τους εθελοντές που στηρίζουν την υποψηφιότητά του


Μειώσεις τιμών 6% - 15% σε 120 προϊόντα στα σούπερ μάρκετ μέχρι το τέλος Οκτωβρίου προανήγγειλε ο Μαρινάκης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης