Γεωργιάδης για Novartis: Ο θεσμός του προστατευόμενου μάρτυρα πλήττεται όταν δίνεται σε συκοφάντες - Για φτύσιμο οι ηθικοί αυτουργοί

Γεωργιάδης για Novartis: Ο θεσμός του προστατευόμενου μάρτυρα πλήττεται όταν δίνεται σε συκοφάντες - Για φτύσιμο οι ηθικοί αυτουργοί

Έχω ζητήσει να κατατεθεί εκ νέου η μήνυση, ο σκοπός μου δεν είναι η εκδίκηση ή να πάρω λεφτά αλλά να μάθω ποιους τους έβαλε, είπε ο υπουργός Υγείας

adonis_georgiadis
Απαντήσεις σε όσους υποστηρίζουν ότι με την χθεσινή εισαγγελική απόφαση να βγουν οι κουκούλες και να μην θεωρούνται προστατευόμενοι μάρτυρες οι «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση» για τη σκευωρία Novartis, έδωσε το πρωί της Παρασκευής ο Άδωνις Γεωργιάδης τονίζοντας ότι «ο θεσμος του προστατευόμενου μάρτυρα πλήττεται αν η ιδιότητα δίνεται σε ανθρώπους που δεν πρέπει».

«Εδώ έχουμε δύο ανθρώπους που πήραν το καθεστώς προστασίας και οι κατηγορίες τους αποδείχθηκαν ψεύτικες. Τι πλήττει περισσότερο τον θεσμό του προστατευόμενου μάρτυρα, αν το παίρνουν ψεύτες και συκοφάντες ή αν η δικαιοσύνη θεραπεύει το πρόβλημα; Αν κάποιος έπληξε τον θεσμό ήταν η κυρία Τουλουπάκη που τους έδωσε το καθεστώς χωρίς να το ψάξει».

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d54m0g975fih)


Κλείσιμο
Όπως συμπλήρωσε μιλώντας στο ΟΡΕΝ, «αυτή η υπόθεση από χθες ξεκινά από την αρχή. Η υπόθεση της σκευωρίας ανοίγει ξανά. Σήμερα ζήτησα από τους δικηγόρους μου να ανακαλέσουν τη μήνυση. Οι δύο θα κληθούν να λογοδοτήσουν με βασικό ένα ερώτημα: ποιοι τους έβαλαν να τα πουνε;»

«Δεν μπορεί να μην μιλήσουν στο δικαστήριο. Αν με ρωτάτε αν κάποιος Φιλήστωρ αρχιαπατεώνας αποφάσισε να πολεμήσει της διαφθορά και να κατηγορήσει εμένα, δεν το πιστεύω. Αν πουν κάποιο όνομα η υπόθεση αρχίζει εκ νέου, καμία αθωωτική απόφαση δεν ισχύει» πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι «δεν έχω κίνητρο την εκδίκηση, όμως το να αντιμετωπίσουμε την ουσία της προσπάθειας κάποιων να χρησιμοποιήσουν την ουσία του θεσμού του προστατευόμενου μάρτυρα για να ανατρέψουν τη δημοκρατία είναι άλλης τάξης μεγεθος. Οφείλουμε να διασφαλίσουμε ότι κανείς με ιταμούς σκοπούς δεν θα προσπαθήσει να ανατρέψει ξανά το πολιτικό σκηνικό. Ο σκοπός μου δεν είναι να πάρω λεφτά αλλά να μάθω ποιους τους έβαλε».

Όσον αφορά, τέλος, το mea culpa του Αλέξη Τσίπρα για την υπόθεση Novartis, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι «ήταν μισή και πολύ αργά, μην το μεγαλοποιούμε. Η δήλωσή του αυτή ενισχύει το σενάριο της σκευωρίας και ότι είχαν πολιτικό έλεγχο στην υπόθεση αυτή».

Μιλώντας λίγη ώρα αργότερα στο Action 24 ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι «η πεποίθησή μου είναι ότι έγινε από τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν ξέρω αν έφτασε μέχρι τον Τσίπρα αυτό θα διερευνηθεί. Κάθε έγκλημα έχει κάποιον που ωφελείται, ποιος ωφελείτο από τη λάσπη σε βάρος ημών των 10; Στην Αμερική δεν έχουν πει τίποτα ότι πήρα 2 εκατ. ερυρώ, δεν είπαν τίποτα για κανένα πολιτικό πρόσωπο».

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d54mln3jsxf5)


Ο υπουργός Υγείας δήλωσε, επίσης, ότι «ένιωσε ανακουφισμένος και έκπληξη για την εξέλιξη αυτή. Θεωρώ ότι ήταν δίκαιη η απόφαση της εισαγγελέως» προσθέτοντας ότι «έχω πολύ μεγαλύτερη αποστροφή προς τους ηθικούς αυτουργούς. Εχω φοβερό μίσος σε αυτούς που έβαλαν τους φυσικούς αυτουργούς, είναι για φτύσιμο αν αποδειχθεί ότι το έκαναν για πολιτικούς σκοπούς».

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d54mx4ie99lt)

Απαντώντας, δε, στον ΣΥΡΙΖΑ για την «υποκριτική αναφορά ότι με την άρση της Προστασίας τους (σ.σ. των «Σαράφη« και «Κελέση») πλήττεται ο θεσμός και δεν θα μπορούν στο μέλλον να καταγγέλονται υποθέσεις διαφθοράς», ο υπουργός Υγείας έκανε μια αναλυτική ανάρτηση στο Χ για να εξηγήσει «τί πραγματικά πλήττει ή όχι αυτό τον θεσμό του προστατευόμενου μάρτυρα».



Όλη η ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη

Από χθες που έγινε γνωστή η απόφαση της Οικονομικής Εισαγγελίας να αρθεί η προστασία των Μαρτύρων Δημοσίου Συμφέροντος για την σκευωρία Novartis, ξεκίνησε από τον Σύριζα μία υποκριτική αναφορά ότι με την άρση της Προστασίας τους πλήττεται ο θεσμός και δεν θα μπορούν στο μέλλον να καταγγέλονται υποθέσεις διαφθοράς.

Πάμε λοιπόν να εξετάσουμε αυτόν τον ισχυρισμό με την σειρά και να δούμε τί πραγματικά πλήττει ή όχι αυτό τον θεσμό.

1. Αποφάσισε η τότε Οικονομική Εισαγγελεύς κ. Τουλουπάκη να παραχωρήσει αυτό το καθεστώς σε τρεις ανθρώπους, την κα Μαλαγγέλη, τον κ. Δεστεμπασίδη και τον κ. Μανιαδάκη με σκοπό υποτίθεται να πολεμήσει την διαφθορά. Μέχρι εδώ καλά:

Πλήττεται ή όχι ο θεσμός όμως με το γεγονός ότι μια μέρα πριν έρθει η Δικογραφία στην Βουλή είχαν διαρρεύσει και δημοσιευθεί αποσπάσματα των καταθέσεων των «Μαρτύρων» σε φιλική τους εφημερίδα ; (documento)

Πλήττεται ή όχι ο θεσμός από την αποκάλυψη των τριών αυτών ονομάτων σε όλα τα ΜΜΕ σε 24 ώρες τότε. Διότι τα ονόματα τους δεν τα μάθαμε χθες είχαν γραφτεί από την πρώτη μέρα. Ποιος διέρρευσε τα ονόματα εμείς; Ή η Εισαγγελία Διαφθοράς που ήταν και η μόνη που τα γνώριζε;

Αν πλήττεται ο θεσμός από την άρση της προστασίας τους όπως λέει ο Σύριζα από χθες, τότε όταν η κα Τουλουπάκη ήρε το καθεστώς προστασίας του τρίτου εξ αυτών, του κ. Μανιαδάκη, ασκώντας του μάλιστα και Δίωξη για Κακούργημα, δίωξη από την οποία αθωώθηκε πανηγυρικά με ομόφωνο βούλευμα; Δηλ ο θεσμός πλήττεται όταν αίρεται η προστασία Μαλαγγέλη/Δεστεμπασίδη, αλλά όχι Μανιαδάκη; Πού στέκεται αυτός ο ισχυρισμός;

2. Ποια είναι πράγματι η μεγαλύτερη βλάβη στον θεσμό, η προσπάθεια να μάθουμε τί έγινε ή το γεγονός ότι δόθηκε αυτό το προνομιακό καθεστώς σε ανθρώπους οι οποίοι τελικά τίποτε ουσιώδες δεν είχαν να εισφέρουν στην υπόθεση, με αποτέλεσμα να αθωωθούμε και οι 10 κατηγορούμενοι; Δεν είναι πλήγμα στον θεσμό η χρήση του για πολιτικούς σκοπούς;

Άρα το «ενδιαφέρον» για τον θεσμό είναι υποκριτικό και ψευδές. Ο λόγος που αντιδρά ο Σύριζα είναι διότι φοβούνται, και πολύ καλά κάνουν, ότι εάν τώρα αυτοί οι δυο κατονομάσουν ως ηθικούς αυτουργούς στελέχη της τότε Κυβερνήσεως τότε όλοι τους θα μπλέξουν πολύ άσχημα.

Από την πλευρά μου δεσμεύομαι και το χρωστώ στην Οικογένειά μου πρωτίστως, ότι δεν θα κουραστώ από την αναζήτηση της Αληθείας και την διαλεύκανση της σκευωρίας. Εμένα δεν με νοιάζουν τόσο αυτοί οι δύο, μου ήταν από την αρχή εντελώς άγνωστοι και εγώ ξέρω καλά ότι έλεγαν ψέμματα, με νοιάζει όμως να μάθω ποιοι τους έβαλαν. Μόνον με την παραδειγματική τιμωρία των ηθικών αυτουργών θα επέλθει η αναγκαία κάθαρσις και θα εξασφαλισθεί ότι ποτέ στο μέλλον κανένας δεν θα σκεφθεί κάτι τόσο ιταμό για πολιτικούς σκοπούς

Ειδήσεις σήμερα:

Ο αριστερός κύκλος του Στέφανου Κασσελάκη: Τον έφεραν, τον δόξασαν, τον τελείωσαν

Γιατί έβγαλε ο εισαγγελέας τις κουκούλες σε «Κελέση» και «Σαράφη» για τη Novartis

Sweet Bobby: Η ιστορία μιας αρρωστημένης ερωτικής πλεκτάνης - «Φως» στο κίνητρο πίσω από το σοκαριστικό catfishing
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης