Σαμαράς: Διαγράφεται όποιος ασχολείται με ανύπαρκτα ζητήματα

Σαμαράς: Διαγράφεται όποιος ασχολείται με ανύπαρκτα ζητήματα

Επιμένει o πρόεδρος της ΝΔ ότι δεν υπογράφει επιστολή προς τη Κομισιόν

Σαμαράς: Διαγράφεται όποιος ασχολείται με ανύπαρκτα ζητήματα
Σιωπητήριο σήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης  Σαμαράς προκειμένου να βάλλει τέλος  στις αντιπαραθέσεις μεταξύ στελεχών που κινδύνευαν να πάρουν χαρακτήρα  επιδημίας στο εσωτερικό του  κόμματος.

«Ο επόμενος που θα ασχοληθεί με ανύπαρκτα προβλήματα μέσα στη Νέα Δημοκρατία, που, προσβάλλουν, όχι μόνο τον κάθε Νεοδημοκράτη -αλλά σε αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάει ο ελληνικός λαός- και τον κάθε Έλληνα, ας γνωρίζει ότι θα βρεθεί αυτόματα έξω από το κόμμα. Και ας μη θελήσει να με δοκιμάσει!» δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος το πρωί της Δευτέρας προκειμένου να προλάβει νέες δηλώσεις βουλευτών του στα ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης που θα παρέτειναν την εσωστρέφεια.

Κλείσιμο
Η αρχή έγινε  την περασμένη εβδομάδα με την  αρθρογραφία του κ. Φαήλου Κρανιδιώτη -ο οποίος είναι απλό μέλος του κόμματος- και ο οποίος είπε ότι οι νεοφιλελεύθεροι αποτελούν μειοψηφία στο εσωτερικό του κόμματος. Το γάντι σήκωσε ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος απάντησε ότι ο κ. Κρανιδιώτης δεν έχει κάνει αγώνες για το κόμμα και δεν μπορεί να κρίνει τους βουλευτές.

Ο κ. Κρανιδιώτης επανήλθε με μία προσωπική επίθεση εναντίον του βουλευτή που τόνιζε ότι είναι γόνος πολιτικής οικογένειας και βαρύνεται από τα τιμολόγια της Ζίμενς για το τηλεφωνικό του κέντρο. Στην αντιπαράθεση παρενέβη ο κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ο οποίος υπογράμμισε ότι “ο κ. Κρανιδιώτης εμφανίζεται σαν σύμβουλος του προέδρου και χαρακρήρισε τις τοποθετήσεις του παραληρηματικού χαρακτήρα”.

Δηλώσεις όμως έκαναν για το θέμα και οι κ.κ. Γρηγόρης Αποστολάκος και Φωτεινή Πιπιλή η οποία χαρακτήρησε τον κ. Κρανιδιώτης “Παναγιωτακόπουλο της ΝΔ” και υποστήριξε ότι είναι μία αντιπαράθεση μεταξύ των Παναγιωτακόπουλων και των πριγκηπόπουλων”.

Επισήμως η ηγεσία της ΝΔ δεν πήρε θέση αποφέυγοντας ακόμη και το “ουδέν σχόλιον”. Οι ίσες αποστάσεις ερμηνεύθηκαν ως ευμενής ουδετερότητα έναντι του κ. Κρανιδιώτη. Στο ίδιο πλαίσιο ερμηνεύεται και η πρωινή του δήλωση που είναι προειδοποίηση για διαγραφές και αφορά κυρίως τους βουλευτές και όχι τον κ. Κρανιδιώτη που είναι απλό μέλος του κόμματος.

Την ώρα που  ο κ. Σαμαράς δέχεται πιέσεις  από πολλές πλευρές προκειμένου  να βάλλει υπογραφή για να ξεμπλοκαριστεί η έκτη δόση το τελευταίο που θέλει  είναι μία γενικευμένη σύρραξη  μεταξύ νεοφιλελεύθερων και λαικοδεξιών  για τον χαρακτήρα του κόμματος. Πρόκεται για μία σχηματοποίηση που αγγίζει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει στο παρόν ο κ. Σαμαράς.

Οι λαϊκοδεξιοί επιμένουν ότι ήταν λάθος η στροφή που έκανε και κατέληξε στην στήριξη της κυβέρνησης Παπαδήμου ενώ οι νεοφιλελεύθεροι αντιτείνουν ότι η αλλαγή τακτικής ήταν “καλή αλλά λίγη” και πρέπει να έχει συνέχεια.  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης