Μέρκελ και Σαρκοζί αποφασίζουν για την Ευρώπη

Μέρκελ και Σαρκοζί αποφασίζουν για την Ευρώπη

Τη Δευτέρα συναντώνται οι δύο ηγέτες για να «κλειδώσει» το γαλλογερμανικό σχέδιο της «επόμενης ημέρας» της ΕΕ

Μέρκελ και Σαρκοζί αποφασίζουν για την Ευρώπη
Η «επόμενη ημέρα» της Ευρώπης θα … «κλειδώσει» την ερχόμενη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου. Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, κατά την προσφιλή τους τακτική, θα συναντηθούν ώστε να καταλήξουν στις τελικές, κοινές τους προτάσεις που «θα εγγυηθούν από κοινού το μέλλον της Ευρώπης».

«Παρίσι και Βερολίνο μάχονται μια νέα συνθήκη στην ΕΕ, που θα επανασχεδιάζει την οργάνωση της Ευρώπης, θα διασφαλίζει την πραγματική οικονομική διακυβέρνηση και θα υπερασπίζεται το ευρώ».

Κλείσιμο
«Γαλλία και Γερμανία μετά από τόσες τραγωδίες, αποφάσισαν να ενώσουν τη μοίρα τους, να κοιτάξουν μαζί το μέλλον».
Κι όσοι πιστοί, σωστότερα όσοι εκλεκτοί, προσέλθετε!

Αυτή είναι η εικόνα της Ευρώπης σήμερα. Έτσι όπως τη σκιαγράφησε ο ίδιος ο Γάλλος Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, μιλώντας στην Τουλόν το βράδυ της Πέμπτης.

Την ίδια ώρα που η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, από το βήμα της γερμανικής Βουλής αλλά και σε συνεντεύξεις της σε γερμανικά ΜΜΕ, ξεκαθάριζε πως «τα ευρωομόλογα είναι η λάθος μέθοδος, ίσως και επιζήμια, σε αυτή την φάση της ευρωπαϊκής εξέλιξης και σε κάθε περίπτωση η γερμανική κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να δεχθεί αλλαγές στις συνθήκες της Ε.Ε με αντάλλαγμα μέτρα που επιθυμούν άλλα ευρωπαϊκά κράτη»!
Τόσο ξεκάθαρα, τόσο κυνικά.

Όσο κυνικά δήλωσε ο Γάλλος Πρόεδρος πως η Ευρώπη της «επόμενης ημέρας» θα πρέπει να επανεξετάσει πολλές «όχι ιδανικές» επιλογές των «παλιών» συνθηκών της.

Προαναγγέλλοντας και μια δρομολογούμενη επανεξέταση της Συνθήκης του Σένγκεν λέγοντας πως «η Ευρώπη που εφαρμόζει την αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας και δεν ελέγχει τα εξωτερικά σύνορά της, είναι κάτι που δεν μπορεί να συνεχιστεί» ...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης