Είδε τον Πρόεδρο ο Γιώργος, που φεύγει...

Είδε τον Πρόεδρο ο Γιώργος, που φεύγει...

Πιθανός ο ανασχηματισμός στην κυβέρνηση, καθώς ο πρωθυπουργός θέλει να αποφευχθούν καθυστερήσεις στο κυβερνητικό έργο - Συνεδριάζει το απόγευμα το υπουργικό συμβούλιο

Είδε τον Πρόεδρο ο Γιώργος, που φεύγει...
Για να τον ενημερώσει σχετικά με την πρόθεσή του να μην αποχωρήσει άμεσα από τη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και από την ηγεσία του κόμματος τον Μάρτιο συναντήθηκε με τον Κάρολο Παπούλια ο Γιώργος Παπανδρέου.

Κατά την άφιξή του στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Παπανδρέου ζήτησε την στήριξη όλων των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων στην κρίσιμη μάχη που δίνει η χώρα αυτή την περίοδο.

Κλείσιμο
Όπως εκτίμησε ο κ. Παπανδρέου, οι επόμενες βδομάδες είναι πολύ κρίσιμες για τη χώρα. «Είναι», είπε, «πολύ κρίσιμες οι μάχες που δίνει η χώρα μας, να κλειδώσουμε μια ιστορική συμφωνία που κάναμε πριν από λίγους μήνες στην Ευρωπαϊκή Ένωση», μια συμφωνία που, όπως υποστήριξε, θα άρει πολύ σημαντικό βάρος από τον ελληνικό λαό, αλλά θα δημιουργήσει και τις βάσεις κοινωνικής συνοχής, «για να αντιμετωπίσουμε προβλήματα που έχει ο πιο αδύναμος πολίτης στη χώρα».

Παράλληλα, πρόσθεσε, θα δώσει και προοπτική για μια βιώσιμη ανάπτυξη και ανταγωνιστική οικονομία.

Γι' αυτό, υπογράμμισε, «χρειάζεται η βοήθεια, η στήριξη όλων των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων, η ενεργή στήριξη όλων των κομμάτων που στηρίζουν τη σημερινή κυβέρνηση, χωρίς δεύτερες σκέψεις».

«Δεν θα αφήσουμε, δεν πρέπει να αφήσουμε και δεν θα αφήσουμε να πάνε χαμένες οι θυσίες του ελληνικού λαού», συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. 

Από χθες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει ενημερώσει τον Λουκά Παπαδήμο και τους κορυφαίους του κόμματός του (διαβάστε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ).

Μιλώντας με τους τελευταίους στο τηλέφωνο, τους κάλεσε να μην επιμείνουν στην άμεση αλλαγή σκυτάλης, για να μη διαταραχθεί η κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Λουκάς Παπαδήμος έχει ξεκαθαρίσει πως δε θα δεχθεί καθυστέρηση του κυβερνητικού έργου. Πλησιάζει έτσι το ενδεχόμενο ενός ανασχηματισμού.

Σε κάθε περίπτωση, ο Γιώργος Παπανδρέου θα παραιτηθεί από την ΚΟ ώστε το ΠΑΣΟΚ να εκλέξει άμεσα νέο υποψήφιο πρωθυπουργό. Ο οποίος, αν προχωρήσουν και οι διεργασίες μεταξύ των δελφίνων, θα είναι και ο μόνος υποψήφιος για την αλλαγή σελίδας και στο κόμμα.

Οι σχετικές διεργασίες βρίσκονται στο «κόκκινο», αφού ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει διαμηνύσει ότι δε θα επιτρέψει το διχασμό του ΠΑΣΟΚ σε μνημονιακούς και αντιπμνημονιακούς. «Όλοι πρέπει να έχουμε συναίσθηση του  ρόλου μας» επισημαίνουν οι συνεργάτες του υπουργού Οικονομικών. Ούτε όμως και τη μετατροπή της αλλαγής ηγεσίας σε μία πασαρέλα υποψηφίων. Άλλωστε, για να είναι κάποιος υποψήφιος χρειάζεται 100 υπογραφές μελών του εθνικού συμβουλίου.

Οι τελικές αποφάσεις και το που πηγαίνουν τα πράγματα θα διαφανούν σήμερα το απόγευμα στη συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου. «Αν κάποιοι επιμείνουν να εκλέξουν αρχηγό σε δέκα μέρες θα αναλάβουν την ευθύνη αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης» είναι το μήνυμα της Ιπποκράτους.

Ήδη, πολλοί βουλευτές που στηρίζουν τον Γιώργο Παπανδρέου έχουν δηλώσει ότι θα σταματήσουν να ψηφίζουν τις διαρθρωτικές αλλαγές στη Βουλή.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best Of Network

Δείτε Επίσης