Λιτότητα και στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ

Λιτότητα και στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ

Ούτε καφέ δεν προσέφεραν σε μέλη και δημοσιογράφους

Λιτότητα και στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ
Προβληματισμένα μετά τη χθεσινή διαφωνία Παπανδρέου – Βενιζέλου εμφανίστηκαν τα περισσότερα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου το μεσημέρι του Σαββάτου στο ξενοδοχείο Κάραβελ, όπου πραγματοποιείται η συνεδρίαση του κομματικού οργάνου.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε σε «ώρα ΠΑΣΟΚ», δηλαδή με περισσότερο από δύο ώρες καθυστέρησης και έτσι τα μέλη που συμμετέχουν είχαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν «πηγαδάκια» συνομιλώντας για τις εσωτερικές εξελίξεις.

Κλείσιμο
Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου έφτασε μία και μισή το μεσημέρι, την ώρα που σύμφωνα με το πρόγραμμα θα ξεκινούσε την ομιλία του. Ανέβηκε στο δωμάτιο που έχει μετατρέψει σε γραφείο του και συζήτησε τις τελευταίες λεπτομέρειες της ομιλίας του με τους στενούς του συνεργάτες.

Παρόντες στο Εθνικό Συμβούλιο είναι οι υπουργοί της κυβέρνησης Παπαδήμου οι οποίοι προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και σχεδόν σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα. Εμφανώς πιο χαλαροί όλοι συζητούσαν για τα όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα και προσπαθούσαν να ερμηνεύσουν τη στάση των πρωτοκλασάτων στελεχών του κόμματος.

Η οργάνωση του Εθνικού Συμβουλίου χαρακτηρίζεται από τη λιτότητα. Παράδειγμα αυτού αποτελεί το γεγονός ότι αποφασίστηκε να μην προσφέρεται ούτε καφές σε μέλη και δημοσιογράφους, όπως παραδοσιακά συμβαίνει. Το κόστος της οργάνωσης του Συμβουλίου έχει «πέσει» φανερά, γεγονός που κατροπτίζει την δύσκολη οικονομική κατάσταση που βρίσκεται το κόμμα.

Στα «πηγαδάκια» οι προεδρικοί βουλευτές επέμεναν πως δεν είναι εφικτό να γίνει αποδεκτή η πρόταση Βενιζέλου, αφού χρειάζεται προετοιμασία για να ξεκινήσουν και να ολοκληρωθούν οι εσωτερικές διαδικασίες. Οι βενιζελικοί εξηγούσαν πως οι άμεσες διαδικασίες θα δώσουν χρόνο στον νέο πρόεδρο να ανανεώσει το κόμμα εν όψει εθνικών εκλογών, ενώ οι «μεταρρυθμιστές» έδειχναν ικανοποιημένοι που η αρχική τους πρόταση έγινε αποδεκτή από τον κ. Παπανδρέου.

Λόγω του ενδιαφέροντος που παρουσιάζει η συνεδρίαση του Εθνικού συμβουλίου, αναμένεται να ζητήσουν το λόγο πολλά μέλη και ως εκ τούτου πρόκειται για τη σημερινή πρώτη ημέρα οι εργασίες πρόκειται να λήξουν αργά το βράδυ. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης