Δυόμισυ ώρες τα έλεγαν Παπαδήμος και πολιτικοί αρχηγοί

Παπανδρέου, Σαμαράς και Καρατζαφέρης ενημερώθηκαν για την πορεία του PSI και τις προϋποθέσεις για τη σύναψη της δανειακής σύμβασης....

Το κλίμα που αντιετώπισε στη διάρκεια τηλεφωνικών επαφών που είχε τις προηγούμενες μέρες με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, τον Γάλλο Πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί και τον Πρόεοδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο μετέφερε στους τρεις πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση ο πρωθυπουργούς κ. Λουκάς Παπαδήμος.

Όπως μετέδωσε και  νωρίτερα το protothema.gr,
η Τρόικα δεν θέλει απλά την έγκριση της νέας δανειακής σύμβασης, θέλει τη δέσμευση όλων των κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση. Και για τώρα και για μετά.

Στην κατεύθυνση αυτή λειτουργεί και η ιδέα που  έχει πέσει στο Μέγαρο Μαξίμου  να πάνε όλοι οι αρχηγοί στις Βρυξέλλες  με τον πρωθυπουργό στην επικείμενη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες. Για να δείξουν την ενότητα του πολιτικού κόσμου και τη δέσμευσή του στις αποφάσεις που απαιτούνται. Μια προϋπόθεση εκ των ων ουκ άνευ για να προχωρήσει η ΕΕ στη νέα δανειακή σύμβαση.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Λουκάς Παπαδήμος είχε συναντηθεί την Τετάρτη με το Γιώργο Παπανδρέου και το Γιώργο Καρατζαφέρη. Ο πρωθυπουργός άκουσε τα «παράπονα» του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για τη στάση της ΝΔ.

«Συμπεριφέρεται ως αντιπολιτευόμενη συμπολίτευση, δεν πάει άλλο» του είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είχε εμμείνει στις πάγιες θέσεις του για παράταση του βίου της κυβέρνησης.

Ο πρωθυπουργός είχε συναντηθεί, πριν την κοινή σύσκεψη, με τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος τάχθηκε κατά μια ςενδεχόμενης αλλαγής του πολιτικού πλαισίου εντός του οποίου κινείται η κυβέρνηση Παπαδήμου.

Διαβάστε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr