Ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες για την Ελλάδα ζητάει η Διαμαντοπούλου

«Ο αγώνας που έχουμε μπροστά μας είναι για πρώτη φορά ευρωπαϊκός, όχι απλά εθνικός» τονίζει η υπουργός Παιδείας.

«Η κρίση είναι ολόκληρης της Ευρώπης. Γι’ αυτό και δεν ξεπερνιέται με επιστροφή στο παρελθόν, αλλά με πολιτική για το μέλλον. Με περισσότερη Ευρώπη!» επισημαίνει η υπουργός Παιδείας σε παρέμβασή της, μέσω της προσωπικής της ιστοσελίδας.

Ταυτόχρονα, ζητάει τέσσερις άμεσες και μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες, για να ξεπεραστεί η κρίση:

- 1. Το Συμβούλιο Κορυφής να λειτουργήσει σύμφωνα με το στόχο του, δηλαδή να υπηρετήσει το ευρωπαϊκό συμφέρον, λαμβάνοντας υπόψη τα επιμέρους εθνικά συμφέροντα. Το Συμβούλιο Κορυφής δεν είναι η Γερμανίδα Καγκελάριος, είναι οι 27αρχηγοί κρατών.

2. Στους μηχανισμούς στήριξης EFSF και EFM να χορηγηθούν αυξημένα κεφάλαια τώρα, ώστε να ενεργήσουν προληπτικά αντί να θεραπεύουν μετά τα γεγονότα. Η Ευρώπη έχει την οικονομική δύναμη να σώσει τον εαυτό της.

3. Η έκδοση ευρωομολόγων και ο φόρος επί των χρηματιστηριακών συναλλαγών θα έδινε την εικόνα μιας Ευρώπης σε παγκόσμιο επίπεδο, που θέλει και μπορεί να υπερασπιστεί το συνολικό της συμφέρον.

4. Τέλος, να ενεργοποιηθεί το ευρωπαϊκό αναπτυξιακό πρόγραμμα με τα διευρωπαϊκά δίκτυα όπως μεταφορών, τηλεπικοινωνιών και στο χώρο της έρευνας, που θα πυροδοτήσουν δορυφορικές επενδύσεις σε όλες τις χώρες.

«Ο αγώνας που έχουμε μπροστά μας είναι για πρώτη φορά ευρωπαϊκός, όχι απλά εθνικός. Όποιος πιστεύει ότι θα σταματήσει η κρίση στη γραμμή των συνόρων της χώρας του, είναι απλά ανιστόρητος» καταλήγει η κυρία Διαμαντοπούλου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr