Χατζηδάκης: «Αν η Βουλή απορρίψει την συμφωνία η χώρα θα καταρρεύσει»

Στην γραμμή που χάραξε ο κ. Αντώνης Σαμαράς κινήθηκε ο εισηγητής της ΝΔ για το νέο μνημόνιο Κωστής Χατζηδάκης τονίζοντας ότι πρώτα πρέπει να ολοκληρωθεί το PSI και μετά να υπάρξουν εκλογές...

Στην γραμμή που χάραξε ο κ. Αντώνης Σαμαράς κινήθηκε ο εισηγητής της ΝΔ για το νέο μνημόνιο Κωστής Χατζηδάκης τονίζοντας ότι πρώτα πρέπει να ολοκληρωθεί το PSI και μετά να υπάρξουν εκλογές.

Αναλυτικά, ο κ. Χατζηδάκης μιλώντας στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της Βουλής είπε ότι: «Η δική μας στάση δεν υπαγορεύεται από πολιτικό μαζοχισμό. Εάν αύριο το βραδύ η βουλή απορρίψει  τη συμφωνία από Δευτέρα θα αρχίσει το ξήλωμα του πουλόβερ. Δεν θα χρειαστούν πάνω από 3 μέρες για την πλήρη κατάρρευση. Αρκετή ζημιά κάναμε στον τόπο, δεν πρέπει και δεν συγχωρείται να κάνουμε άλλη» και πρόσθεσε πως «ο καθένας από εμάς βρίσκεται αντιμέτωπος με την  συνείδηση του και το ιστορικό του χρέος. Είναι πολύ μεγάλη η φόρτιση. Είναι φυσικό να υπάρχει φόρτιση και αγανάκτηση.

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είμαστε πάνω από όλα Έλληνες. Γνωρίζουμε όλοι ότι η Ελλάδα είναι στο χείλος του γκρεμού. Το μνημόνιο δεν εφαρμόστηκε σε πολλές προβλέψεις του. Πάνω από τα πρόσωπα και το κόμμα για εμάς είναι η πατρίδα και το εθνικό συμφέρον. Ξέρω ότι αυτοί που απαντούν όχι είναι σε καλύτερη θέση από εμάς, δεν τους κατηγορώ έχουν τους δικούς τους λόγους», είπε.

Επιπλέον, ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε πως «έγινε διαπραγμάτευση από δυσμενή θέση γιατί εν τω μεταξύ το τραύμα βάθυνε. Ωστόσο να αναγνωρίσουμε τι βγήκε από αυτή τη διαπραγμάτευση: σώθηκε ο 13 κ 14ος μισθός. Φθασαμε εδώ λόγω προηγούμενης διετίας. Δεν πρέπει να κρύβουμε στο κρεσέντο λαϊκισμού τις θετικές ρυθμίσεις που έγιναν» ενώ επισήμανε:
«Να πάμε σε εκλογές με βάση το χρονοδιάγραμμα που έχει συμφωνηθεί, να πάμε χωρίς καθυστέρηση γιατί οι εκλογές είναι βαλβίδα… Η Ελλάδα χρειάζεται να κάνει επανεκκίνηση. Το ΠΑΣΟΚ και ο κ. Παπανδρέου άφησαν πίσω τραγωδία».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr