"Να αποφασίσει ο λαός πώς θα κυβερνηθεί μετά τις εκλογές"

Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να ενώσει όλη την Κεντροαριστερά, τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος - Κάλεσμα σε πανστρατιά 

"Ζήτησα συγγνώμη εκ μέρους όλου του πολιτικού προσωπικού, όλων όσοι διαχειρίστηκαν την εξουσία". Αυτή ήταν μια από τις πρώτες ατάκες του υπουργού Οικνομικών και αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Ευάγγελου Βενιζέλου στην εν εξελίξει συνέντευξη τύπου που παρακολουθείτε live και από το protothema.gr

Ο ίδιος πρόσθεσε με νόημα ότι  «εθνικό καθήκον είναι η αλήθεια και η ειλικρίνεια, εθνικό καθήκον είναι η αλληλεγγύη». Πρόταξε, δε, την εικόνα ενός ΠΑΣΟΚ που θα ενώσει την Κεντροαριστερά, εμφανιζόμενος σίγουρος ότι θα πετύχει πανστρατιά, με τη συμμετοχή και όσων για διάφορους λόγους έχουν απομακρυνθεί από το Κίνημα. 

"Η πόρτα του ΠΑΣΟΚ είναι ανοικτή για όσους νιώθουν ότι πρέπει να τη διαβούν. Είναι πολλοί αυτοί οι άνθρωποι. Η πρόσκληση αφορά όλους όσοι νομίζουν ότι εδώ είναι το σπίτι τους. Οφείλουμε όλοι να συμβάλλουμε σ' αυτή την πανστρατιά", επεσήμανε. 

{{{ live }}}

Ο ίδιος απέφυγε να βάλει πήχυ στη συμμετοχή της εκλογικής διαδικασίας - "δεν πρέπει να καβαλήσουμε τον πήχη και το καλάμι", ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ χαρακτήρισε ως συμπτωματικό το γεγονός ότι είναι μόνος υποψήφιος. "H εξέλιξη δείχνει τη σοβαρότητα του στελεχιακού μας δυναμικού και της αίσθησης που έχουν γτα την κρισιμότητα των περιστάσεων", επεσήμανε.

O κ. Βενιζέλος ρωτήθηκε από τον πολιτικό συντάκτη του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ και του protothema.gr Γιάννη Μακρυγιάννη για το πώς θα κυβερνηθεί η χώρα μετά τις εκλογές. Και απάντησε ότι "στόχος μας είναι η νίκη στις εκλογές, η πρώτη θέση. Θεμιτό, εύλογο και επιτακτικό το ερώτημα πως θα κυβερνηθεί η χώρα μετά τις εκλογές. Τώρα όμως την απάντηση καλύτερα να τη δώσει ο Έλληνας πολίτης. Θα απαντήσουν οι πολίτες πώς θέλει να κυβερνηθεί ο τόπος" Πρόσθεσε, πάντως, ο κ. Βενιζέλος ότι ακυβέρνητες χώρες δεν υπάρχουν και κάλεσε τους πολίτες να σταθμίσουν τα δεδομένα και να διαμορφώσουν τους συσσχετισμούς που θα επιτρέψουν στο ΠΑΣΟΚ να έχει τον πρώτο ρόλο για μια υπεύθυνη λύση.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στάθηκε στην κρισιμότητα και στον καθοριστικό ρόλο που έχει η αναδιάρθρωση του χρέους για την οικονομία, την κοινωνία και τους νέους, καθώς οι νέες γενιές ελαφραίνουν από ένα βάρος που ξεπερνά τα 100 δισεκατομμύρια ευρώ. Επιπλέον "με το PSI ξαναγράφουμε την επωνυμία της Ελλάδας", τόνισε, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι πρέπει να βγάλουμε το 2012 που είναι μια δύσκολη χρονιά...

Η συνέντευξη είναι σε εξέλιξη

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr