Βενιζέλος: "Δύναμη αλήθειας και υπευθυνότητας το ΠΑΣΟΚ"

Βενιζέλος: "Δύναμη αλήθειας και υπευθυνότητας το ΠΑΣΟΚ"

"Εδώ και εννέα μήνες μπήκα μέσα στο καμίνι, μέσα στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα μετά την κατάρρευση", τόνισε αναφερόμενος στη θητεία του ως υπουργός Οικονομικών - "Κάποτε θα σας εξομολογηθώ τι σημαίνει να έχεις την αγωνία για μια χώρα που κρέμεται από μια κλωστή", επισήμανε

Venizelos:"We must fight against the powers of hypocrisy and non-accountability"
Το δίλλημα των εθνικών εκλογών έθεσε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, εμφανίζοντας του κόμμα του, ως «δύναμη της αλήθειας και της υπευθυνότητας». Απηύθυνε προσκλητήριο συμμετοχής των πολιτών στις εσωκομματικές εκλογές της Κυριακής.

Σκληρή επίθεση εναντίον της ΝΔ, αλλά και των κομμάτων της αριστεράς, καθώς και κατά των στελεχών του ΠΑΣΟΚ, που αποχώρησαν στρεφόμενοι κατά της κυβέρνησης Παπαδήμου εξαπέλυσε ο υποψήφιος και βέβαιος νέος πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Βενιζέλος, δίδοντας μία πρώτη γεύση για τη σύγκρουση, που θα εκδηλωθεί ενόψει των εθνικών εκλογών. Σε συνέντευξη τύπου για τις εσωκομματικές εκλογές της Κυριακής ο κ.Βενιζέλος ανέπτυξε ουσιαστικά την προεκλογική του στρατηγική, θέτοντας ως κύριο στόχο του ΠΑΣΟΚ την πρωτιά και την απόκτηση του καθοριστικού ρόλου στις εξελίξεις. Εμφάνισε το ΠΑΣΟΚ ως εκφραστή του μετώπου της αλήθειας και της υπευθυνότητας, που θα συγκρουστεί με το μέτωπο των δυνάμεων της δημαγωγίας, του λαϊκισμού, της υποκρισίας και τελικά της δραχμής. Εντόπισε αυτές τις δυνάμεις στο χώρο της δεξιάς, αλλά και της αριστεράς, ενώ μίλησε και για δυνάμεις, που ανιστόρητα δεν σεβάστηκαν την ενότητα της δημοκρατικής παράταξης.
Κλείσιμο
video platform video management video solutions video player
«Δημαγωγία και υποκρισία είναι να έχεις υπογράψει τις δεσμεύσεις για το πρόγραμμα, αλλά να λες ότι δεν τις θες, είπε χαρακτηριστικά για τη ΝΔ. Αναφερόμενος στη Δημοκρατική Αριστερά, την οποία χαρακτήρισε «συμπαθή αριστερά» είπε ότι πρόκειται για μία δύναμη που τα θέλει όλα χαλαρά και χωρίς καμία δέσμευση, θέλει να είναι ευχάριστη με όλους.

«Πρόκειται για συμπεριφορές που δεν εναρμονίζονται με το επίπεδο της κρίσης» τόνισε, ενώ για τα πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που τώρα διαφωνούν με το πρόγραμμα διάσωσης άφησε αιχμές, λέγοντας ότι πρόκειται για στελέχη, που συμμετείχαν σε αποφάσεις της πρώτης περιόδου της διακυβέρνησης Παπανδρέου και είχαν συμβάλλει στον προεκλογικό λόγο του κόμματος.

O κ. Βενιζέλος ρωτήθηκε από το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ και το protothema.gr για το πώς θα κυβερνηθεί η χώρα μετά τις εκλογές. Και απάντησε ότι "στόχος μας είναι η νίκη στις εκλογές, η πρώτη θέση. Θεμιτό, εύλογο και επιτακτικό το ερώτημα πως θα κυβερνηθεί η χώρα μετά τις εκλογές. Τώρα όμως την απάντηση καλύτερα να τη δώσει ο Έλληνας πολίτης. Θα απαντήσουν οι πολίτες πώς θέλει να κυβερνηθεί ο τόπος" Πρόσθεσε, πάντως, ο κ. Βενιζέλος ότι ακυβέρνητες χώρες δεν υπάρχουν και κάλεσε τους πολίτες να σταθμίσουν τα δεδομένα και να διαμορφώσουν τους συσχετισμούς που θα επιτρέψουν στο ΠΑΣΟΚ να έχει τον πρώτο ρόλο για μια υπεύθυνη λύση.

Ξεκαθάρισε πάντως για το μετεκλογικό πεδίο ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να συμπράξει με τις δυνάμεις της δραχμής.
Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε τη συγγνώμη εκ μέρους όλου του πολιτικού προσωπικού και όλων όσοι διαχειρίστηκαν την εξουσία για την πορεία της τελευταίας διετίας και δεν απέφυγε να ασκήσει κριτική στη διακυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου. Μίλησε για καθυστερήσεις στις διαρθρωτικές αλλαγές, που ξεσπούσαν σε οριζόντιες περικοπές και υπονόησε εμμέσως λαθεμένη στρατηγική, η οποία διορθώθηκε στη συνέχεια για να αποδώσει καρπούς με τη μείωση του δημόσιου χρέους κατά 105 δις ευρώ.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στάθηκε στην κρισιμότητα και στον καθοριστικό ρόλο που έχει η αναδιάρθρωση του χρέους για την οικονομία, την κοινωνία και τους νέους, καθώς οι νέες γενιές ελαφραίνουν από ένα βάρος που ξεπερνά τα 100 δισεκατομμύρια ευρώ. Επιπλέον "με το PSI ξαναγράφουμε την επωνυμία της Ελλάδας", τόνισε, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι πρέπει να βγάλουμε το 2012 που είναι μια δύσκολη
χρονιά...

Αναφερόμενος στον προσωπικό του ρόλο είπε ότι δέχθηκε να μπει στο καμίνι της κρίσης, στο «πυρηνικό εργοστάσιο μετά το τσουνάμι».

Μιλώντας για τις εσωκομματικές εκλογές της Κυριακής για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ ο κ. Βενιζέλος τις χαρακτήρισε ευκαιρία συσπείρωσης, άσκηση ετοιμότητας για τις εθνικές εκλογές και γιορτή δημοκρατίας, απέφυγε όμως να θέσει στόχο για τη συμμετοχή, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν βάζει κανένα πήχη. Αρκέστηκε να εκδηλώσει την αισιοδοξία του για μία συμμετοχή, που δεν θα επιτρέψει παρερμηνείες την επόμενη ημέρα.

Πρόταξε, δε, την εικόνα ενός ΠΑΣΟΚ που θα ενώσει την Κεντροαριστερά, εμφανιζόμενος σίγουρος ότι θα πετύχει πανστρατιά, με τη συμμετοχή και όσων για διάφορους λόγους έχουν απομακρυνθεί από το Κίνημα.

"Η πόρτα του ΠΑΣΟΚ είναι ανοικτή για όσους νιώθουν ότι πρέπει να τη διαβούν. Είναι πολλοί αυτοί οι άνθρωποι. Η πρόσκληση αφορά όλους όσοι νομίζουν ότι εδώ είναι το σπίτι τους. Οφείλουμε όλοι να συμβάλλουμε σ' αυτή την πανστρατιά", επεσήμανε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης