Παραιτήθηκε από την κυβέρνηση ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ λαμβάνοντας τον λόγο επανέλαβε πως «δεν πρέπει να χαλαρώσουμε» και πως είναι ανάγκη να επιτευχθουν οι στόχοι του προγράμματος...

Την παραίτησή του στη διάθεση του υπουργικού συμβουλίου υπέβαλλε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός των Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος. 

Με αφορμή αυτή την τελευταία εξέλιξη ο πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος σημείωσε ότι οφείλει να μην παίρνει θέση αλλά, πρόσθεσε: «αυτό πρέπει να το επισημάνω». Έτσι ευχήθηκε κάθε επιτυχία στον κ. Βενιζέλο, ο οποίος παραιτήθηκε για να αφοσιωθεί στα νέα του καθήκοντα. Ο κ. Παπαδήμος δήλωσε πως επιθυμεί να εξάρει το έργο που ο κ. Βενιζέλος επιτέλεσε με μεγάλη επιτυχία και κάτω από δύσκολες συνθήκες. Ο κ. Παπαδήμος επίσης χαρακτήρισε πολύτιμη την συμβολή του κ. Βενιζέλου στην εφαρμογή της οικονομικής πολιτική. 

Υπογράμμισε επίσης ότι συνεργάστηκε μαζί του αποτελεσματικά και συμπλήρωσε πως η ελληνική οικονομία εισήλθε σε στέρεο έδαφος και σε νέα φάση θετικών προοπτικών. Ο πρωθυπουργός επιπλέον παραδέχτηκε πως ελήφθησαν δύσκολες αποφάσεις με επώδυνες συνέπειες για μεγάλο μέρος της κοινωνίας, αλλά όπως είπε ο κ. Παπαδήμος ήταν αναγκαίες για την σταθερότητα της χώρας και την  παραμονή της στη ζώνη του Ευρώ.

Ο κ. Βενιζέλος λαμβάνοντας τον λόγο επανέλαβε πως «δεν πρέπει να χαλαρώσουμε» και πως είναι ανάγκη να επιτευχθουν οι στόχοι του προγράμματος.

Τέλος πήρε το λόγο στην έναρξη του υπουργικού συμβουλίου και ο υπουργός Άμυνας και αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος. Ο κ. Αβραμόπουλος έδωσε και εκείνος με τη σειρά του συγχαρητήρια στον κ. Βενιζέλος και επισήμανε πως υπάρχει μεταξύ τους αμοιβαίος σεβασμός. Επίσης υπογράμμισε πως η κυβέρνηση αυτή αφήνει μια κληρονομιά εθνικής συνεννόησης…
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr