ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ ψήφισαν επί της αρχής το νομοσχέδιο για τα ταξί

ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ ψήφισαν επί της αρχής το νομοσχέδιο για τα ταξί

Διαλλακτικός για αλλαγές εμφανίστηκε ο Μάκης Βορίδης, προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι...

ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ ψήφισαν επί της αρχής το νομοσχέδιο για τα ταξί
Ψηφίστηκε επί της αρχής στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής -με τη στήριξη ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ- το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των ταξί, με τους βουλευτές να προτείνουν ορισμένες βελτιωτικές αλλαγές και τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μάκη Βορίδη να εμφανίζεται διαλλακτικός.

«Αγκάθια» αποτελούν η αλλαγή του συντελεστή, ώστε να βγουν νέες άδειες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, αλλά και στην περιφέρεια, η διαδικασία των μεταβιβάσεων και το άνοιγμα της αγοράς για τα ειδικά προμισθωμένα επταθέσια και εννεαθέσια οχήματα, τα οποία ο κ. Βορίδης δήλωσε ότι στηρίζει σταθερά.

Κλείσιμο
«Το μείζον και το σημαντικό είναι ότι και ως κυβέρνηση και ως Βουλή έχουμε συμφωνήσει πάνω σε ορισμένες αρχές. Με τη θέση του ελληνικού Κοινοβουλίου κλείνουμε ένα θέμα που έχει ανοίξει εδώ και ενάμιση χρόνο και έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση» ανέφερε ο κ. Βορίδης και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει ειδικό ευρωπαϊκό ενδιαφέρον για τη ρύθμιση της αγοράς των ταξί».

Υποστήριξε ακόμη ότι υπάρχουν εξαιρέσεις «για λόγους υπέρτατου δημόσιου συμφέροντος». «Έχουμε να κάνουμε με μια ρύθμιση για να τακτοποιήσουμε έναν κλάδο. Δεν είναι το μείζον θέμα για να κάνουμε επανάσταση» υπογράμμισε.

Η πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών, Βάσω Παπανδρέου, επέκρινε όσους αναγάγουν ως εθνικό θέμα την απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί, τονίζοντας πως «δεν υπάρχει καμία υποχρέωση της χώρας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή είτε για να τα απελευθερώσουμε είτε όχι».

«Υπάρχει ειδική εξαίρεση και τα ταξί ρυθμίζονται αποκλειστικά στη βάση εθνικών κριτηρίων» συμπλήρωσε, επισημαίνοντας πως για «οτιδήποτε πρέπει να γίνει στη χώρα προκαλούμε ή βάζουμε δικαιολογία την τρόικα». «Μην διογκώνουμε το ρόλο της εκεί που δεν υπάρχει» επισήμανε η κυρία Παπανδρέου.

Νωρίτερα, από το ΠΑΣΟΚ, ο Κώστας Γείτονας αμφισβήτησε ότι βρέθηκε η χρυσή τομή στο θέμα της απελευθέρωσης των ταξί, καθώς και στο ότι πρέπει για την Αθήνα να βγουν νέες άδειες, ενώ ο Νάσος Αλευράς υπογράμμισε την ανάγκη να ξεκαθαριστεί αν τίθεται θέμα τήρησης ευρωπαϊκών οδηγιών.

Από την πλευρά του, ο Μίμης Ανδρουλάκης ανέφερε ότι «δεν πρέπει να είμαστε δογματικοί, ο υπουργός να βρει τη χρυσή τομή και να αφομοιώσει τις ανησυχίες που εκφράστηκαν».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης