Άνοιγμα των λογαριασμών του θα ζητήσει ο Β. Μεϊμαράκης

Ο πρόεδρος της Βουλής θα δώσει στη δημοσιότητα, μέσα στις επόμεες ώρες, όλες τις δηλώσεις «πόθεν έσχες» του από το 1989 μέχρι σήμερα.

Όλες τις δηλώσεις «πόθεν έσχες» από το 1989 έως και σήμερα θα δώσει στη δημοσιότητα ο πρόεδρος της Βουλής, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, προκειμένου να δείξει ότι η περιουσιακή του κατάσταση δεν έχει μεταβληθεί, παρά τις καταγγελίες και τα δημοσιεύματα που τον θέλουν να συμμετέχει σε κύκλωμα που ξέπλενε μαύρο χρήμα.

Επιπροσθέτως, ο κ. Μεϊμαράκης, μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες, είπε ότι θα εξουσιοδοτήσει όλες τις αρμόδιες αρχές, προκειμένου να ανοίξουν κάθε τραπεζικό λογαριασμό, σε Ελλάδα ή εξωτερικό, δικό του και συγγενικών του προσώπων.

Απαντώντας σε όσους τον συγκρίνουν με τον κ. Άκη Τσοχατζόπουλο, είπε πως «δεν είμαι το ίδιο με κανέναν, γιατί ως υπουργός δεν υπέγραψα συμβάσεις, για να πάρω και μίζες. Από πού να τα πάρω, όταν με κατηγορούσαν επί τέσσερα χρόνια ότι δεν υπογράφω» και επανέλαβε ότι «έχω ήδη ελεγχθεί εξονυχιστικά στην υπόθεση των υποβρυχίων».

Παράλληλα, συνεχίζοντας τη βεντέτα που έχει ανοίξει με τον κ. Νίκο Χατζηνικολάου, επισήμανε ότι «εγώ θα δώσω στη δημοσιότητα όλα τα περιουσιακά μου στοιχεία. Θεωρώ ότι και ο Νίκος θα κάνει το ίδιο, για να δούμε ποιος είναι ποιος».

Επίσης, απαντώντας σε όσους τον κατηγορούν ότι χρησιμοποιεί εκφράσεις που δεν συνάδουν με τη θεσμική του ιδιότητα, είπε: «Δεν είμαι εγώ αυτός που έχει ξεφύγει. Η συμπεριφορά που σου επιβάλλει η θεσμική ιδιότητα μπορεί να εκληφθεί ως αδυναμία. Γι' αυτό και απαιτείται και η προσωπική συμπεριφορά, για να υπερασπιστείς τον εαυτό σου. Δεν είμαι σε συνέντευξη Τύπου. Αν βγω σε ένα παράθυρο να υπερασπιστώ τον εαυτό μου, θα μου πουν ότι δεν μιλάω καλά ως πρόεδρο της Βουλής;».

Επισήμανε ότι όλες του οι κινήσεις γίνονται με γνώμονα «να μην δημιουργήσω πρόβλημα στην κυβέρνηση», εξήγησε ότι η «λύση» που έχει προτείνει -να μην προεδρεύει δηλαδή στην Ολομέλεια και τις Διασκέψεις Προέδρων- είναι προσωρινή.

Τέλος σχετικά με το αν γνώριζε ή όχι πριν τη δημοσίευση του ρεπορτάζ τη συγκεκριμένη υπόθεση, είπε: «Δεν είχα ιδέα. Να είστε σίγουροι πως αν το ήξερα, δεν θα πήγαινα για πρόεδρος της Βουλής. Θα έλεγα πως έχω μια εκκρεμότητα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr