Ποιοι αντιδρούν για τη «λίστα των 36»

Ποιοι αντιδρούν για τη «λίστα των 36»

Ο ένας μετά τον άλλο οι πολιτικοί των οποίων το όνομα φιγουράρει στη λίστα με τα πρόσωπα που εμπλέκονται σε υποθέσεις παράνομου πλουτισμού διατυπώνουν τις αντιδράσεις τους

H ελληνίδα που κατέκτησε τους celebrities του Λονδίνου
Ποιοι αντιδρούν για τη «λίστα των 36»
Ο ένας μετά τον άλλο οι πολιτικοί των οποίων το όνομα φιγουράρει στη λίστα με τα πρόσωπα που εμπλέκονται σε υποθέσεις παράνομου πλουτισμού διατυπώνουν τις αντιδράσεις τους.

Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πανος Καμμένος
Κλείσιμο
με δήλωσή του αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι ανήκουν στον ίδιο τα ακίνητα στο Γαλαξίδι που ερευνώνται από το ΣΔΟΕ. Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο τα εν λόγω ακίνητα ανήκουν στην οικογένειά του «εδώ και δεκαετίες». Διαβάστε αναλυτικά

Ο Μ. Καρχιμάκης δήλωσε ότι η λίστα με τα ονόματα που ελέγχει το ΣΔΟΕ είναι κατασκευασμένη, τονίζοντας πως το όνομά του δεν μπορεί να περιλαμβάνεται σε αυτή.
Διαβάστε αναλυτικά

Ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης έστειλε επιστολή στον υφυπουργό Οικονομικών, Γ. Μαυραγάνη, με την οποία απαιτεί και δε ζητά, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «ταχύτατα πλήρη και σε βάθος έλεγχο, καθώς μόνο έτσι μπορεί να αποκαλυφθεί το μέγεθος της συκοφαντίας και της σκευωρίας σε βάρος μου». Διαβάστε αναλυτικά 

Ζούμε μια κατάσταση σε αυτή τη χώρα που ξαφνικά όλοι κυνηγούν τους πάντες. Δεν μ’ απασχολεί το θέμα, η ιστορία αυτή είναι γνωστή, έχει κλείσει, έχουν βρεθεί οι ένοχοι”, ανέφερε μεταξύ άλλων, σε τηλεοπτικό σταθμό ο πρώην υπουργός Χρίστος Βερελής, σχετικά με την εμφάνιση του ονόματός του μεταξύ στην λίστα των πολιτικών που ελέγχονται από το ΣΔΟΕ.

«Δεν υπάρχει λίστα», τονίζει ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού, Νίκος Κωνσταντόπουλος, ο οποίος δηλώνει εξοργισμένος από την αναφορά του ονόματός του στη λίστα των «36». Μιλώντας στη ραδιοφωνική εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, ο κ. Κωνσταντόπουλος δήλωσε πως δεν έχει καμία εκκρεμότητα με το ΣΔΟΕ, σημειώνοντας πως θα στείλει εξώδικα τόσο στο ΣΔΟΕ, όσο και στο Υπ. Οικονομικών. Αργότερα σε ανακοίνωσή του τονίζει  ότι δεν είναι η πρώτη φορά που στοχοποιείται από συκοφαντικά κέντρα που κατ’ επανάληψη έχουν καταδικαστεί από την Δικαιοσύνη και ζητά με εξώδικη δήλωση να του χορηγηθεί το επίσημο αντίγραφο του δημοσίου εγγράφου που φέρεται ως «λίστα». Διαβάστε περισσότερα εδώ

Καμία εκκρεμότητα δήλωσε ότι δεν έχει και η ανεξάρτητη βουλευτής Ελίζα Βόζενμπεργκ απέναντι στο ΣΔΟΕ. «Τα περιουσιακά  μου στοιχεία τα απέκτησα από 30 χρόνια μέσα στη μάχιμη δικηγορία – ποτέ δεν υπήρξα σε δημόσια θέση -», δηλώνει χαρακτηριστικά η ίδια μιλώντας στη ραδιοφωνική εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Και η βουλευτής Μαγνησίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μ. Χρυσοβελώνη εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα: «Τα πάντα θα προχωρήσουν μέχρι τέλους και τα ονόματα των πραγματικά ενδιαφερομένων θα έρθουν στο φως της ημέρας».Διαβάστε αναλυτικά

Τη δική του απάντηση για την εμπλοκή του ονόματός του στην λίστα με τους πολιτικούς που ερευνούν οι οικονομικοί εισαγγελείς δίνει ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αθανάσιος Νάκος και πρόεδρος της επιτροπής ελέγχου «πόθεν έσχες» των βουλευτών. Ο κ. Νάκος περιγράφει μια υπόθεση οικοπεδικών διαφορών και καταγγελιών και εξηγεί ότι «δεν έχει καμία απολύτως σχέση» . Τονίζει δε ότι θα αναστείλει τα καθήκοντά του στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, μόνο όμως για την συνεδρίαση που θα συζητηθεί η δική του υπόθεση.

Και ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μανιάτης έδωσε τη δική του απάντηση για την εμπλοκή του ονόματός του στη λίστα με τους πολιτικούς, που ερευνούν οι οικονομικοί εισαγγελείς, λέγοντας «Δε θα δεχθώ εκπτώσεις συνείδησης».

Τη δική της απάντηση για την εμπλοκή του ονόματός της στη λίστα με τους πολιτικούς, που ερευνούν οι οικονομικοί εισαγγελείς, δίνει η βουλευτής της ΝΔ στη Λακωνία, Φεβρωνία Πατριανάκου, λέγοντας: «Επιλεκτικές διαρροές και επιλεκτικές έρευνες».

«Σύμφωνα με δημοσιεύματα φέρομαι να ελέγχομαι. Δεν έχω καμία επίσημη ενημέρωση.

Τη δική του απάντηση δίνει ο Γ. Βουλγαράκης για την εμπλοκή του ονόματός του στη λίστα.

Συγκεκριμένα, ο πρώην υπουργός μέσω Facebook αναφέρει, «διάβασα για την υποτιθέμενη λίστα του ΣΔΟΕ. Θυμίζω ότι τόσο εγώ όσο η σύζυγος μου, έχουμε ήδη ελεγχθεί από το 2011, από ειδικό συνεργείο του ΣΔΟΕ. Ο έλεγχος έχει περατωθεί εδώ και μήνες και το πόρισμα ταυτίζει ΠΛΗΡΩΣ τα εισοδήματα με την περιουσία μου».

«Καθαρός ουρανός, αστραπές δε φοβάται» αναφέρει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Μπέζας σε ανακοίνωσή του, σχετικά με την λίστα για τους «36» που ερευνά το ΣΔΟΕ.

Ο πρώην υπουργός και βουλευτής Θεσπρωτίας της ΝΔ αναφέρει ότι πληροφορήθηκε από τα μέσα ενημέρωσης ότι το όνομά του συμπεριλαμβάνεται σε μία από τις λίστες, ενώ τονίζει ότι δεν γνωρίζει τίποτα για την καταγγελία εναντίον του. Διαβάστε περισσότερα εδώ
 


Video Platform Video Management Video Solutions Video Player


Video Platform Video Management Video Solutions Video Player
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης