ΣΥΡΙΖΑ: «Ομερτά» ΠΑΣΟΚ - ΝΔ για τη συγκάλυψη της διαφθοράς

Τονίζει ότι οι πολιτικές ευθύνες για τη συγκάλυψη της λίστας και τη μη αξιοποίηση της δεν μπορούν να κρυφτούν από επικοινωνιακούς αντιπερισπασμούς

Για «ομερτά» του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ με στόχο τη «συγκάλυψη της διαφθοράς» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και την πρόταση της κυβέρνησης να περιοριστεί η διαλεύκανση της υπόθεσης στο πρόσωπο του Γ. Παπακωνσταντίνου.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ: «Η προσπάθεια της μνημονιακής συγκυβέρνησης να περιορίσει τη διαλεύκανση της υπόθεσης Λαγκάρντ στο πρόσωπο του κ. Παπακωνσταντίνου εξυπηρετεί το στόχο μιας ελεγχόμενης εκτόνωσης, χωρίς όμως να μπορεί να συγκαλύψει τη διαχρονική ομερτά ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για συγκάλυψη της διαφθοράς και διαιώνιση της διαπλοκής μεταξύ οικονομικής ολιγαρχίας και πολιτικής».

«Με περίσσιο θράσος, αλλά και υπό το βάρος της κοινωνικής κατακραυγής, προσπαθούν τώρα οι εκπρόσωποι της διαπλοκής να εμφανιστούν ως αρχάγγελοι της κάθαρσης και εγγυητές της σταθερότητας» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο, τονίζει ότι οι πολιτικές ευθύνες για τη συγκάλυψη της λίστας Λαγκάρντ και τη μη αξιοποίηση της δεν μπορούν να κρυφτούν από επικοινωνιακούς αντιπερισπασμούς, σημειώνοντας ότι «το ίδιο ισχύει και για τις ποινικές ευθύνες των κκ Βενιζέλου και Παπακωνσταντίνου».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ δεν θα κλείσει τα μάτια μπροστά στην ασυλία της εγχώριας κλεπτοκρατίας που πάει χέρι-χέρι με τη μνημονιακή εξόντωση της κοινωνίας» καταλήγει.





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr