Ελληνική κουζίνα στο «Κελάρι» της Ουάσιγκτον απόλαυσε ο Α. Τσίπρας

Συνέφαγε με τον βοηθό υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Έρικ Ρούμπιν και άλλους αξιωματούχους

Σε ένα από τα πιο φημισμένα εστιατόρια της Ουάσιγκτον, το ελληνικής γαστρονομικής ταυτότητας «Κελάρι» δείπνησε την Τετάρτη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Συνέφαγε μάλιστα με τον βοηθό υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Έρικ Ρούμπιν και άλλους αξιωματούχους.

Το «Κελάρι» είναι πασίγνωστο στέκι όχι μόνο για τους αξιωματούχους της Ουάσιγκτον, ασχέτως εθνικότητας, αλλά και για όσους Έλληνες κυβερνητικούς και άλλους παράγοντες έχουν επισκεφθεί κατά καιρούς την αμερικανική πρωτεύουσα.

Για παράδειγμα ήταν το αγαπημένο εστιατόριο του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος τιμούσε δεόντως τις γαστρονομικές εμπνεύσεις του ιδιοκτήτη Σταύρου Ακτύπη.

Στο μενού κυριαρχούν τα φρέσκα ψάρια και τα θαλασσινά της μεσογείου και άλλα κλασσικά πιάτα της ελληνικής κουζίνας, όπως το γιουβέτσι, ο μουσακάς και οι σαλάτες, με ελαιόλαδο.

Ο χώρος του εστιατορίου είναι τεράστιος – εξυπηρετεί ως και 200 άτομα – και με αξιοπρόσεκτη έως εντυπωσιακή διακόσμηση και αρχιτεκτονική.

Κυριαρχεί το ξύλο, αρχής γενομένης από το πάτωμα. Οι αίθουσες χωρίζονται μεταξύ τους με ξύλινες κολόνες, ενώ χρησιμοποιούνται τεράστιες επιφάνειες υφάσματος για να καλύψουν το ταβάνι. Ένα σχεδόν επιβλητικό ψυγείο στο κέντρο του εστιατορίου, με τα ψάρια απλωμένα σε πάγο, δίνει άλλη αίσθηση στο χώρο, σχεδόν νησιώτικη.  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr