ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Μεταχειρίστηκαν τους συλληφθέντες όπως στα φασιστικά καθεστώτα

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει την μεταχείριση των συλληφθέντων για τη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης από τις αστυνομικές αρχές

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει την μεταχείριση των συλληφθέντων για τη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης από τις αστυνομικές αρχές και κάνει λόγο -μεταξύ άλλων- για μεθόδους αυταρχικών και φασιστικών καθεστώτων και δικτατοριών.

Μάλιστα στην ανακοίνωσή της αναφέρει πως η  δημοσίευση των φωτογραφιών και των προσωπικών στοιχείων των συλληφθέντων αποτελεί καταπάτηση κάθε νόμου και δικαιώματος

«Σαν περιτύλιγμα για την ενίσχυση του κλίματος αυταρχισμού που διαμορφώνει η κυβέρνηση, παρουσιάζονται τα σενάρια τρομοκρατίας και οι παράπλευρες πληροφορίες – όπως η σχέση του ενός από τους συλληφθέντες με τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, γεγονός καθ’ όλα άσχετο με την υπόθεση αλλά που δένει με το σκηνικό καταδίκης του εξεγερτικού μηνύματος του Δεκέμβρη του 2008», αναφέρεται στην ανακοίνωση. 

Στη συνέχεια τονίζεται πως «το πιο εξοργιστικό, όμως, είναι η δημοσίευση φωτογραφιών στις οποίες οι κατηγορούμενοι έχουν εμφανώς υποστεί βίαια βασανιστήρια, ενώ με πρόχειρες μεθόδους φωτομοντάζ προσπαθούν να κρύψουν σημάδια από ακόμα χειρότερα χτυπήματα στο κεφάλι και το λαιμό. Το αυταρχικό κράτος δεν αρνείται καν τη χρήση μεθόδων βασανιστηρίων σε κρατούμενους, αντιθέτως τη δημοσιοποιεί. Πρόκειται για μια αυταρχική κατρακύλα που δεν έχει τέλος. Πλέον στις οθόνες των τηλεοράσεων μας, θα περνούν εικόνες βασανισμένων νέων και αυτό θα φαντάζει σαν κάτι συνηθισμένο, σαν ένα καθημερινό φόβητρο για τους εργαζόμενους και του νέους. Τέτοιες μέθοδοι είναι χαρακτηριστικές αυταρχικών και φασιστικών καθεστώτων και δικτατοριών».  

«Κάνουν λάθος όσοι νομίζουν ότι αυτό ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό που συνέβη κατά τη σύλληψη κάποιων ληστών. Είναι η συνέχεια της αντιδημοκρατικής πολιτικής του κ. Δένδια και της φασίζουσας τρικομματικής κυβέρνησης», σημειώνεται στην ανακοίνωση.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr